Λένε ότι κάποια πράγματα πρέπει να μείνουν στο παρελθόν, αλλά η μόδα και τα χτενίσματα συγκαταλέγονται στις εξαιρέσεις που κάνουν τον κύκλο τους! Είτε πρόκειται για φούτερ παντελόνια από τη δεκαετία του ’70, χτενίσματα της δεκαετίας του ’80 ή φθορίζοντα εργαλεία προπόνησης της δεκαετίας του ’90, οι ρετρό εμφανίσεις θα κρατούν πάντα μια θέση νοσταλγίας στην καρδιά μας!

Έτσι, αν προετοιμάζεστε για ένα πάρτι με θέμα τη δεκαετία του ’80, θέλετε να αναζωογονήσετε την εμφάνισή σας με ένα ρετρό χτένισμα ή απλά ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε κάποια διαδικτυακά σεμινάρια για χτενίσματα της δεκαετίας του ’80, μην ψάχνετε άλλο! Συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες για τα πιο διαβόητα στυλ και εμφανίσεις της εποχής και πώς μπορείτε να τα επιτύχετε!

Συχνές ερωτήσεις για το προϊόν

Τι είναι τα χτενίσματα της δεκαετίας του ’80?

Με απλά λόγια, τα χτενίσματα της δεκαετίας του ’80 είναι οι εμβληματικές εμφανίσεις για άνδρες και γυναίκες που ανέδειξαν τη δεκαετία του ’80. Από το στόμιο της φάλαινας, το τσαλάκωμα, το περμανάντ, η δεκαετία του 1980 γνώρισε μια επανάσταση στα μαλλιά που καλωσόρισε την ατομικότητα και την έκφραση.

Ποιοι είναι τα εικονίδια για τα μαλλιά της δεκαετίας του ’80?

Οι γνωστοί παίκτες αλλαγής παιχνιδιών για χτενίσματα της δεκαετίας του ’80 ήταν κυρίως γυναίκες μουσικοί. Αυτές οι γυναίκες ξεπέρασαν τα όρια της εμφάνισής τους και δημιούργησαν εμφανίσεις που είναι ακόμα δημοφιλείς σήμερα:

 • Μαντόνα
 • Blondie (επίσης γνωστή ως Debbie Harry)
 • Olivia Newton-John
 • Σίντι Λάουπερ

Ποια είναι τα καλύτερα χτενίσματα της δεκαετίας του ’80 για μακριά μαλλιά?

Τα πτυχωμένα μαλλιά ή οι μεγάλες, φουρκέτες μπούκλες είναι ο όγκος και η σφοδρότητα που πολλές σημερινές προσωπικότητες με μακριά μαλλιά, όπως η Beyonce, επαναφέρουν!

Ένα άλλο δημοφιλές αγαπημένο που εξακολουθεί να ισχύει για οποιονδήποτε με μακριά μαλλιά, είναι το “περμανάντ”. Τα Perms μεταμορφώνουν οποιαδήποτε κεφαλή μαλλιών σε στέμμα με αναπηδώντας μπούκλες και όγκο!

Ποια είναι τα καλύτερα χτενίσματα της δεκαετίας του ’80 για κοντά μαλλιά?

Το “Madonna Wrap Up”, το “Teased Bangs” της Olivia Newton-John και ακόμη και το “Feathered Hair” της Cyndi Lauper είναι μερικά από τα πιο διάσημα χτενίσματα της δεκαετίας του ’80 με κοντό μαλλί, που επηρεάζουν το στυλ μας σήμερα.!

Το “Madonna Wrap Up” είναι ένα χαρακτηριστικό look για κοντά μαλλιά, όπου ένα παχύ κομμάτι ύφασμα δεμένο σε ένα χαλαρό τόξο γύρω από το κεφάλι και τα κοντά μαλλιά πειράζονται και κουλουριάζονται από κάτω. Το ίσιο μπομπ της Olivia Newton-John πλαισιώθηκε από πάνω από πειραγμένα κτυπήματα και τα φτερωτά μαλλιά της Cyndi Lauper ήταν πολύ πειραγμένα, με αιχμηρές κλειδαριές να πετούν προς κάθε κατεύθυνση.

Πώς αναθεωρήσαμε

Χτενίσαμε τα αρχεία στο διαδίκτυο για φωτογραφίες διασημοτήτων της δεκαετίας του ’80, περιοδικά μοντέλων της δεκαετίας του ’80 και περιοδικά χτενίσματος της δεκαετίας του ’80 για να δημιουργήσουμε τις κορυφαίες επιλογές μας για τα καλύτερα χτενίσματα της δεκαετίας του ’80 που υπήρχαν και αυτά που έκαναν μια μοντέρνα επιστροφή!

μέσω GIPHY

Τι αναθεωρήσαμε

 • Το στόμιο φάλαινας
 • Φτερωτό βλέμμα
 • Punky Rock Style
 • Ο Κέφαλος
 • Στριμωγμένος
 • Μεγάλα μαλλιά
 • Σύντηξη λουλουδιών
 • Jheri μπούκλες
 • Το Side High Tail
 • Το Hi-Top Fade

Το στόμιο φάλαινας

Περιγραφή

Το στόμιο φάλαινας ήταν το αγαπημένο όλων των εποχών για μια ολόκληρη γενιά γυναικών κατά τη δεκαετία του 1980. Αυτό το χτένισμα δημιουργήθηκε εν μέρει από την επιθυμία για κάτι διαφορετικό από μια κανονική ουρά πόνι, καθώς και το στόμιο φάλαινας παρείχε λίγο έξυπνο πάχος και όγκο στα μαλλιά του χρήστη. Δοκίμασε συνδέοντας το πάνω μέρος του κεφαλιού σας όπως θα κάνατε με μια κανονική ουρά πόνι με ένα σπρέι ή ένα κλιπ και αφήνοντάς το να ρέει από την κορυφή σαν ένα σιντριβάνι ή ένα στόμιο φάλαινας.

Το αποτέλεσμα μοιάζει με ένα πάρτι πάνω από το κεφάλι σας και ήταν εκείνο το πεμπτουσιώτικο στυλ της δεκαετίας του 80 όπου μεγαλύτερο και καλύτερο ήταν το σύνθημα. Το στόμιο φάλαινας μπορεί επίσης να φορεθεί με κτυπήματα, το οποίο έγινε δημοφιλές από αστέρια όπως η Debbie Gibson.

Φτερωτό βλέμμα

Περιγραφή

Το φτερωτό χτένισμα ήταν εξαιρετικά περιζήτητο τη δεκαετία του 1980 και με φυσικές ομορφιές όπως η Farrah Faucett να κουνάει αβίαστα το χτένισμα, πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν θα μπορούσαν παρά να προσπαθήσουν να μιμηθούν. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θα προσπαθούσαν να τελειοποιήσουν τα εμβληματικά φτερωτά φτερά του χτενίσματος στα πλάγια του κεφαλιού, συμπληρωμένα με ένα μέρος ανάμεσα στα κτυπήματα και τα στρώματα μπούκλες που έχουν παγώσει με σπρέι μαλλιών.

Το χτένισμα με φτερά ταιριάζει καλύτερα σε άτομα με φυσικά ίσια ή κυματιστά μαλλιά, και αφού έχετε κάνει το τέλειο κούρεμα, τα μαλλιά θα βουρτσίζονται πίσω στο πλάι με τρόπο που μοιάζει με τα φτερωτά φτερά ενός πουλιού. Αυτό το χτένισμα έφτασε σε ένα εκπληκτικό επίπεδο δημοτικότητας, με πολλές προσωπικότητες να φορούν το λουκ, συμπεριλαμβανομένων των Rob Lowe, Princess Diana, Heather Locklear και Michelle Pfeiffer.

Punky Rock Style

Περιγραφή

Η δεκαετία του 1980 αντιπροσώπευε τη γέννηση της πανκ κουλτούρας, οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σύντομα ένα χτένισμα αντιπροσωπευτικό αυτού του κινήματος εμφανίστηκε στο κύριο κύκλωμα της μόδας. Τα στυλ μαλλιών πανκ ροκ υποστηρίζονται από νέα είδη μουσικής και μια ολόκληρη γενιά νέων που θέλουν να απελευθερωθούν με σκληρά, δερμάτινα, σκισμένα και γεμάτα ρούχα. Φυσικά, τα περίεργα και άγρια ​​χτενίσματα της πανκ ροκ κουλτούρας έγιναν η τέλεια εφαρμογή με καινοτόμες χρήσεις χρώματος, αιχμές και μοχκ.

Ένας από τους λόγους που η εμφάνιση του punk rock έγινε τόσο δημοφιλής είναι ότι έγινε μια πλατφόρμα για τους νέους να εκφράσουν την ατομικότητά τους και κάθε χτένισμα που είχε κλασικά κοψίματα σαν μέρη θα θεωρούνταν βαρετό. Τίποτα δεν κραυγάζει άγρια ​​τη δεκαετία του 1980 όπως η Cyndi Lauper και η Madonna που λικνίζουν ένα πανκ ροκ χτένισμα.

Ο Κέφαλος

Περιγραφή

“Business in the front, party in the back” είναι η δημοφιλής περιγραφή για αυτή την κλασική εμφάνιση του 1980, και αυτό είναι αναμφισβήτητα το πιο διαβόητο χτένισμα της πρόσφατης μνήμης. Τα αστέρια του Mega όπως ο David Bowie και ο Paul McCartney ήταν από τους πρώτους που χτύπησαν αυτό το χτένισμα στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αλλά ο κέφαλος δεν έφτασε πραγματικά στο ύψος του μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Αγαπήστε το ή μισήστε το, ο κέφαλος ήταν σίγουρα αντικείμενο πολύ χλευασμού όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δημοτικότητά του εκείνη την εποχή τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, με σγουρά και ίσια μαλλιά παραλλαγές. Στην πραγματικότητα, η προέλευση του «φεμπούλι» του 1980 μπορεί να ήταν ο ίδιος ο Πρίγκιπας, ο οποίος συγκλόνισε την εκδοχή του για αυτό το στυλ με μπούκλες στην εποχή της μοβ βροχής.

Άντρας με χτένισμα κέφαλουΠηγή εικόνας: flickr.com

Στριμωγμένος

Περιγραφή

Αυτή η αντισυμβατική εμφάνιση μερικές φορές έχει περιγραφεί ότι είχε μόλις υποστεί ηλεκτροπληξία. Ωστόσο, τέτοιες περιγραφές δεν εμπόδισαν αυτό το χτένισμα να αντικαταστήσει πλήρως τα μακριά, ίσια και κομψά μαλλιά της δεκαετίας του 1970. Οι προικισμένοι με φυσικά σγουρά μαλλιά ενθαρρύνθηκαν να πειράξουν και να ψεκάσουν τα μαλλιά σε απίστευτα ύψη, ενώ εκείνοι με πιο ίσια μαλλιά έκαναν ό, τι μπορούσαν για να κάνουν το ίδιο.

Ως αποτέλεσμα αυτής της τάσης χτενίσματος, δημιουργήθηκε το «μόνιμο κύμα», το οποίο είναι μια διαδικασία χημικής αλλοίωσης των μαλλιών προκειμένου να γίνουν μικρές και σφιχτές μπούκλες. Mightσως έχετε ακούσει αυτό να αναφέρεται ως το «περμανάντ», το οποίο με τη σειρά του διαμόρφωσε το δικό του μοναδικό στυλ που έγινε παράξενα δημοφιλές τόσο στους νέους όσο και στους ενήλικες τη δεκαετία του 1980.

μέσω GIPHY

Μεγάλα μαλλιά

Περιγραφή

Αν υπάρχει ένα χτένισμα που φωνάζει τη δεκαετία του 1980, είναι οτιδήποτε με όγκο. Τα μεγάλα μαλλιά είναι ένα χτένισμα που ενθουσιάζει τον μεγάλο όγκο ή τα μαλλιά σε μεγάλο βαθμό. ειδικά αυτά που κάνουν τα μαλλιά να καταλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες χώρου σε όλο το κεφάλι.

Παρόλο που αυτό το στυλ μαλλιών χαρακτηρίστηκε ως «μεγάλα μαλλιά» τη δεκαετία του 1970, σύντομα εκτοξεύτηκε στο ύψος της μόδας κατά τη δεκαετία του 1980 με ηθοποιούς όπως η Raquel Welch, η Brigitte Bardot και η Jane Fonda να γίνονται μεγάλα μαλλιά. Αυτή τη δεκαετία εμφανίστηκαν τα τεράστια, ογκώδη μαλλιά τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες με τη μορφή μακριών και μερικές φορές σγουρών εμφανίσεων.

μέσω GIPHY

Σύντηξη λουλουδιών

Περιγραφή

Το συγκεκριμένο χτένισμα είχε την προέλευσή του τη δεκαετία του 1960, όταν το μεγάλο κίνημα της αντιπολιτισμικής έδερνε με την εισαγωγή του στυλ των χίπις στην επικρατούσα μόδα. Εμπνευσμένο από τον Γούντστοκ, τις πολεμικές διαμαρτυρίες και το Καλοκαίρι της Αγάπης, το ίδιο το βλέμμα ξεκίνησε αρκετά απλά με άντρες και γυναίκες να μεγαλώνουν τα μαλλιά τους σε μακριά, φυσικά και ατημέλητα λουράκια.

Αυτό αμφισβήτησε άμεσα τα δομημένα, προσαρμόσιμα στυλ της προηγούμενης λαμπερής δεκαετίας, αλλά σιγά σιγά με τα χρόνια το στυλ μαλλιών σύντηξης λουλουδιών πήρε ένα μείγμα άγριας δεκαετίας του 1980 με μερικές προσεκτικές πινελιές κομψότητας.

Jheri μπούκλες

Περιγραφή

Ο Jheri Redding εφηύρε αυτό το στυλ στη δεκαετία του 1970 και ονομάστηκε Jheri Curl, ή Jerry μπούκλες. Είναι ένα στυλ μαλλιών που έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στους Αφροαμερικανούς κατά τη δεκαετία του 1980 και έδωσε στον φορέα μια γυαλιστερή και χαλαρή μπούκλα εμφάνιση.

Το στυλ είχε μια διαδικασία εφαρμογής δύο μερών, η οποία πρώτα μαλακώνει τα μαλλιά και στη συνέχεια ρυθμίζει τις μπούκλες. Επιπλέον, ήταν ευκολότερο να το φροντίσεις από άλλες χημικές θεραπείες της εποχής και κυκλοφόρησε στην αγορά ως στυλ “πλύσιμο και φθορά”. Αυτό το χτένισμα είδε σούπερ σταρ κατά τη δεκαετία του 1980, όταν ο διεθνής ποπ τραγουδιστής Μάικλ Τζάκσον είδε να κουνάει τις μπούκλες του Τζέρι..

μέσω GIPHY

Το Side High Tail

Περιγραφή

Η πλευρική ουρά πόνυ πέρασε από διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με το πού την τοποθετήσατε στο κεφάλι σας. Από την τοποθέτηση στο ύψος των αυτιών, ή ελαφρώς ψηλότερα, στο κλασικό της κοιλάδας, ή κατευθείαν από την κορυφή του κεφαλιού σας, η πλαϊνή ψηλή ουρά ήταν όλη η οργή κατά τη δεκαετία του 1980 με την εμβληματική εμφάνιση του scrunchie που έγινε δημοφιλής από αστέρια όπως ο D.J. Βυρσοδέψης.

Παρόλο που οι αλογοουρές ήταν χτένισμα για αιώνες, μέρος αυτού που ξεχώριζε την ψηλή ουρά ήταν η συμπερίληψη του «scrunchie». Αυτή η μεγάλη υφασμάτινη γραβάτα χρωματιζόταν συχνά σε έντονο νέον, ή «καυτά» χρώματα, και έδινε στο πλάι ψηλή ουρά την ξεχωριστή εμφάνιση του 1980 με διασκεδαστική και ανέμελη στάση. Το στυλ ήταν δημοφιλές μεταξύ των νεότερων κοριτσιών και των εφήβων, αλλά πολλές ενήλικες γυναίκες είδαν να αθλούνται και αυτό.

Το Hi-Top Fade

Περιγραφή

Το hi-top fade ήταν ένα χτένισμα που συμβόλιζε τη χρυσή εποχή του hip-hop και της αστικής σύγχρονης μουσικής κατά τη δεκαετία του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Είναι ένα στυλ κούρεμα όπου τα μαλλιά στα πλάγια είναι κομμένα ή ξυρισμένα κοντά, ενώ η κορυφή είναι πολύ μακριά και ψηλή. Επιπλέον, οι κομμωτές θα μπορούσαν να πάρουν το θάρρος να ξυρίσουν σχέδια με στυλ γύρω από τις πλευρές και το μέτωπο, γεγονός που έδωσε στο hi-top fade μερικές από τις πιο διάσημες εμφανίσεις του.

Αυτό ήταν ένα εξαιρετικά δημοφιλές στυλ μεταξύ των νέων Αφροαμερικανών, αλλά φορέθηκε επίσης από πολλούς ενήλικες ιδιαίτερα στη μουσική βιομηχανία hip-hop.

Το hi-top fade θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια παραλλαγή του flattop που έγινε δημοφιλές από τους αναδυόμενους καλλιτέχνες ραπ και χιπ-χοπ ομάδες όπως οι Salt-N-Pepa, Doug E. Fresh και Kid ‘N Play. Μόνο στις αρχές της δεκαετίας του 1990 το hi-top fade έγινε το εικονικό δομημένο look με μεγαλύτερο μήκος που συμβόλιζε τη χρυσή εποχή της hip-hop μουσικής.

Η ετυμηγορία

Χτένισμα της δεκαετίας του '80Πηγή εικόνας: flickr.com

Η νοσταλγία που προκαλείται από τα χτενίσματα της δεκαετίας του ’80 είναι ο λόγος που δεν θα φύγουν ποτέ πραγματικά από τη μόδα! Είτε ενδιαφέρεστε να ρίξετε μια εμφάνιση για ένα μόνο βράδυ είτε θέλετε να αναζωογονήσετε την εμφάνισή σας με ένα ρετρό χτένισμα, η δεκαετία του ’80 σας αναζητά!

Άνδρας ή γυναίκα, μακριά ή κοντά μαλλιά, η δεκαετία του ’80 ήταν γνωστή για το ότι ζούσε μεγάλα, δυνατά και περήφανα, οπότε γιατί να μην το φέρεις στο 2019 με μια εκδοχή ενός από τα αγαπημένα μας: το Big Hair ή το Side High Pony Tail! Τα σεμινάρια είναι άμεσα διαθέσιμα στο Youtube και το Amazon έχει όλες τις ανάγκες σας για προϊόντα μαλλιών, οπότε τι περιμένετε; Ξεκινήστε το styling σήμερα!