Vet du var det dyraste huset på vår planet är och hur charmigt dess sofistikerade arkitektur ser ut? Om du känner dig lite överväldigad här, skulle du definitivt bli förvånad: vi vill presentera dig för en överdådig fransk villa på Côte d’Azur, som är ett av de verkliga arkitektoniska underverken i världen. Dessutom har detta lysande och värdefulla exempel på Belle Epoque -arkitektur nyligen dykt upp på fastighetsmarknaden och värderat till häpnadsväckande 350 miljoner euro. Så det anses vara det dyraste huset i världen. Experterna tror att detta utan tvekan är den dyraste platsen på Côte d’Azur och förmodligen en av de dyraste platserna i världen. Men om någon vill ha denna förstklassiga bostad, blir detta årets troféförsäljning! Villa Les Ceders är på god väg att skapa en sensation som det mest sålda hemmet någonsin.

Denna överdådiga villa på Franska rivieran anses vara det dyraste huset i världen

Överdådig villa franska Rivieran dyraste hus i världen

Eftersom skönheten knappast kunde beskrivas med ord, vill vi nu erbjuda dig en kort inblick i denna sofistikerade arkitektur, inifrån och ut. Bilderna talar för sig själva, vi kunde bara lägga till något intressant i textform. Villa Les Ceders är redan 187 år gammal och har 18 000 kvadratmeter boyta, inklusive 14 sovrum.

Interiören pryds av vacker förgyllning. Huvudbyggnaden omges av 35 hektar trädgårdar, där det också finns några växthus. Här kan du beundra en unik kombination av historia, arkitektur, ett utmärkt läge och mycket lyx.

Du kan beundra andra arkitektoniska mästerverk här!

Huset är omgivet av gröna parker och välskötta trädgårdar

Arkitektur dyraste huset parkerar trädgårdar

Var kan man beundra denna unika franska arkitektur?

Mycket kan skrivas om platsen för detta unika arkitektoniska underverk. Som redan nämnts ligger villan i södra Frankrike, på Côte d’Azur, i Saint Jean Cap Ferrat. Detta är faktiskt en väl gömd plats mellan Nice och Monaco och anses vara favorit tillflyktsort för några av de rikaste människorna i världen som älskar att beundra spektakulär panoramautsikt över Medelhavet och dess privata stränder. Här kan du njuta av det azurblå havsvattnet från morgon till kväll och lata dig under den varma södra solen. Detta underbara läge bidrar också mycket till det höga försäljningspriset på Villa Les Ceders. Även under förra seklet blev södra Frankrike favoritplatsen för de superrika. Längs Medelhavskusten byggde rika industriister, furstar och bankirer magnifika palats och villor som var och fortfarande är utmärkta exempel på arkitektur. För många rika familjer var det en prestigefråga att äga en bostad på Côte d’Azur.

Côte d’Azur har varit favoritplatsen för världens superrika i många år

Côte d'Azur-arkitektur Superrik favoritplats

En kort översikt över byggnaden historia av Villa Les Ceders

Les Cèdres byggdes 1830 och köptes av borgmästaren i Ville franche-sur-Mer 1850. Borgmästarens ättlingar sålde fastigheten 1904 till kung Leopold II av Belgien, som gärna stannade här. Han utökade också trädgårdarna som fortfarande omger huset idag.

Den belgiska kungen Leopold II utökade den gröna parken runt huset

Fransk arkitektur villa grön park

År 1924, 15 år efter Leopolds död, förvärvades Villa Les Cèdres av familjen Marnier-Lapostolle, mest känd för att producera Grand Marnier-likören. I 80 år har familjen odlat otaliga exotiska växter som fyller det välskötta trädgårdsområdet.

Les Cèdres förblev i händerna på familjen Marnier-Lapostolle fram till 2016 när de förvärvade Campari, moderbolaget till Grand Marnier, Société des Produits Marnier Lapostolle (SPML). Campari släpper nu fastigheten, som är ett utmärkt exempel på sofistikerad fransk arkitektur, på marknaden genom fastighetsmäklaren Savills.

Franska Villa Les Ceders ser tillbaka på en händelserik historia

Fransk villa Les Ceders händelserik historia unik arkitektur

En inblick i den franska arkitekturen – Les Ceders underverk

Villans portar öppnar inbjudande och leder dig till en lång, slingrande stig som flankeras av höga palmer och cederträd. Cèdres på franska betyder cederträd, så logiskt gav de huset dess namn. En bronsstaty av Athena, draperad i en marmorstunika, står vid huvudentrén. Inuti är atmosfären dekadent och något vittrad, i linje med fastighetens Belle Epoque-arkitektur: stora vardagsrum, ljuskronor, franska dörrar och porträtt från golv till tak från 1800-talet i utsmyckade ramar. Ett träpanelbibliotek innehåller över 3000 böcker om flora och naturalism, inklusive en 1640-utgåva av en botanisk kodex värd till hundratusentals euro.

Interiören är inredd i stil med Belle Epoque -arkitektur och imponerar med sin överflöd

Belle Epoque arkitektur interiörer överflöd

 Villa Les Ceders har 14 sovrum

Fransk arkitektur Villa Les Ceders sovrum

Vi kunde inte ens gissa vem den nya ägaren till denna skattkammare skulle vara. I slutändan är det inte för alla. Köparen kommer sannolikt att försöka tjäna en enorm summa pengar på gammalt guld. Men vi får vänta och se!

Målningar från golv till tak täcker väggarna i detta musikrum

Golv till tak målningar musikrum underbar inredning

Det omfattande biblioteket innehåller mer än 3000 böcker

Överdådig arkitektur rikt bibliotek Villa Les Ceders

Exotiska växter odlas i villans växthus

Växthus fransk villa fantastisk arkitektur exotiska växter

 De superrika bor här och njuter länge av den varma södra solen på franska rivieran

Franska rivierans unika arkitektur inuti och södra solen utanför

Villa Les Ceders finns på fastighetsmarknaden och väntas säljas snart

Fransk arkitekturvilla Les Ceders till salu

Vem är nu redo att betala 350 miljoner euro för denna underbara franska arkitektur??

Förundras över fransk arkitektur dyrt snyggt