hårvårdstips vinterhårvård långt blont hårfärg

Skönhet kommer inifrån!

På sommaren fungerar allt på något sätt lättare och som av sig själv. Vi gillar att röra oss, äta lättare rätter och gå ner i vikt snabbt. I början av vintern verkar precis tvärtom hända. Trots våra bästa ansträngningar går vi upp i vikt och vår hud blir torrare och grovare. Vårt hår ser inte så bra ut heller.

Vi kommer att ta upp denna sista aspekt i denna artikel. Lär dig vilket hår som saknas mest på vintern. Detta gör det lättare och lättare för dig att vidta nödvändiga åtgärder för din hårvård.

Vidare vill vi påpeka hur du kan kompensera för de saknade ämnena för ditt hår genom lämplig mat. För den bästa hårvården som du kan göra själv är alltid länkad till rätt meny.

Hårvårdstips för den kalla årstiden

hårvårdstips vintertorkad hårtork

Sprött hår och kluvna toppar från brist på näringsämnen

Sprött hår och kluvna ändar i hårets ändar eller till och med håravfall kan förklaras av olika orsaker. Det hela kan förklaras av den aggressiva hårvården med olämpliga schampon eller kammar. Orsaken till detta kan dock också vara bristen på vissa fördelaktiga näringsämnen.

Var noga med att göra något!

hårvårdstips vinterhårprodukter hälsosam kost kluvna spetsar

selen

På vintern saknas selen i vår organism. Detta mikroelement är ansvarigt för syntesen av keratin och kollagen. Detta är de två proteiner som håret är tillverkat av. De rikaste i dessa ämnen är svamp, fisk, skaldjur, lever, vitlök, tomater, korn bakterier, valnötter och andra.

Tyvärr reduceras mängden kraftigt genom termisk bearbetning. Så dessa typer av produkter måste vara riktigt rikliga i vår kost.

De viktigaste livsmedlen för ditt hårs hälsa

hårvårdstips hälsosam mat mineraler vitaminer

zink

Det andra elementet som vår organism saknar på vintern är zink. Om vi ​​inte har tillräckligt med det kan det leda till håravfall. Mjäll och andra obekväma symptom kan också uppstå som ett resultat.

Linne och solrosfrön är mycket rika på selen. Vetekli, bakterier och pumpafrön är också mycket rika på det. Fullkornsbröd och fröblandningar är särskilt viktiga i sallader på vintern.

Andra mycket bra zinkkällor är öljäst, fisk, skaldjur, linser, ärtor, kidneybönor och grönt te.

Förbered lax så ofta som möjligt

hårvårdstips vinter hälsosam mat lax matlagning spenat

koppar

Hårvård, som du kan göra själv, bör också innehålla mycket koppar på vintern. Bristen på detta element gör håret torrt och livlöst. Anledningen: Koppar spelar en viktig roll i produktionen av melanin. Bristen på koppar kan göra att du får grått hår alldeles för tidigt.

Det mesta av koppar finns i produkter av animaliskt ursprung. Du får mycket av det om du äter lever och nötkött. Det finns också mycket koppar i bladgrönsaker som spenat och grön sallad. Ät mycket baljväxter och nötter.

Gröna smoothies är viktiga när det gäller friskt hår

hårvårdstips vintergröna smoothies mat spenatgurka avokado

jod

Hårvårdstips för vintern inkluderar alltid att ge tillräckligt med jod. Jod är mycket viktigt för syntesen av sköldkörtelhormonet. På grund av detta leder bristen på detta mineral till håravfall och dåligt hårutseende. I princip finns det mycket av det i saltet. Tyvärr kan vissa saker gå fel med dess assimilering. Därför bör du äta mycket fisk, räkor, musslor, alger, valnötter och havssalt. Inandning av havsluft är också till hjälp. Detta beror på att den innehåller mycket jod.

Hårens elasticitet

För att främja hårets elasticitet behöver vi vitamin A och E, som är lösliga i olja. Det första finns i överflöd i de rödorange frukterna. Det finns mycket vitamin A i levern och ägget. B -vitamin finns i stora mängder i grova vegetabiliska oljor och i spannmåls bakterier.

Färska sallader gjorda av grönsaker eller frukt ger kroppen värdefulla mineraler och vitaminer

hårvårdstips hälsosam mat färsk sallad

Kärleksfullt kokta soppor precis så

hårvårdstips vinter långt hår grooming mat friska soppor grönsaker

Undvik skräpmat året om!

hårvårdstips vinter hälsosam kost undvik skräpmat

Äpplen är dina bästa vänner

hårvårdstips vinterhårsprodukter äpplen vitaminer mineraler

Var mer uppmärksam på ditt hår och det kommer att tacka dig

hårvårdstips vinterhårvårdsprodukter hälsosam naturlig kosmetika rätt näring

Använd endast naturlig kosmetika

hårvårdstips vintertvätt hår friska naturkosmetika hårvårdsprodukter

Hårtorkning ska vara skonsam

hårvårdstips vinter hårvård tvätt gör hårvårdsprodukter själv

Det gör kammningen också

hårvårdstips vintertrick långt hår hälsosam kost

Anpassa dig till det kalla vädret

hårvårdstips vinter hälsosamt liv rätt kost

Släpp håret oftare

hårvårdstips vinter långt hår ordentligt vård av ung kvinna rosa halsduk

Och täck dem med snygga vinterhattar när det blir riktigt kallt

hårvårdstips vinter långt blont hår ung kvinna färgglad halsduk