fairtrade chokladkakaobönor fair trade

Intressanta fakta om Fairtrade -choklad

 Mellanmål utan bitterhet! Känn Fairtrade -chokladens ädla sötma och gör skillnad i världen samtidigt. Om termer som socialt ansvar, miljöskydd och hållbarhet inte lämnar dig likgiltig, då är du i goda händer med Fairtrade -produkter.

Med ett rättvist köp bidrar du inte bara till ett säkrare och bättre liv för småbrukarna i växande länder, utan du främjar också ett miljövänligt jordbruk, vilket samtidigt minskar användningen av bekämpningsmedel och skadliga ämnen. Fairtrade garanterar inte bara fasta, rimliga priser för producenterna. Genom att eliminera mellanhänder upprätthålls de direkta relationerna mellan bönderna och chokladtillverkarna i detta specifika fall. Detta ger detaljhandeln ett mänskligt, socialt ansikte. Man bryr sig om de verkliga arbetsförhållandena och hållbarheten i kooperativen där småbrukarna är enade.

Ädel sötma och gott samvete

fairtrade chokladkakaobönor

Kända Fairtrade-företag gillar GEPA, El Puente eller dwp lägger stor vikt vid detta. Alla produkter som marknadsförs av dem uppfyller strikta standarder och säkerställer inte bara det fasta minimipriset för producenterna, utan stöder också många samhällsprojekt och ger människor mer hopp och trygghet för framtiden. En nyckelpunkt i Fairtrade är förbudet mot barn och tvångsarbete – två fruktansvärda fenomen som tyvärr är vanliga i tredje världens länder.

Handel kan också fungera annorlunda

fairtrade chokladkakaoprodukter

Ofta tror man att bara ett köp, en röst eller en handling inte kan göra någon skillnad. Bryt dig loss från detta tankesätt och lär dig att uppskatta vikten av dina beslut. Du kan uppnå mycket genom din medvetna, ansvarsfulla konsumtion. Tvivlar inte på det. Och nästa gång chokladfrestelsen smälter på tungan, kom ihåg det. Detta gör nöjet ännu mer intensivt, för bakom det står renheten i social rättvisa och mänsklig etik.

Smaka på lyckligt liv med varje tugga

fairtrade chokladkakaobönor torr skörd

Gå bara till världens butiker oftare och undersök det olika utbudet av rättvisemärkta produkter. Här hittar du inte bara förstklassig choklad, utan också kaffe och te från hela världen. Konstigt hantverk, värdefulla textilier, frukt, drycker och mycket mer väntar på dig.

Du hittar alla slags Fairtrade -choklad

fairtrade chokladkakaospecialiteter

Fair trade -industrins snabba utveckling har gjort det möjligt att köpa rättvisemat i stormarknader. Även om detta faktum har kritiserats hårt av många ivriga Fairtrade -försvarare, har det också en positiv sida. Det populariserar rättvisemärkta produkter och ger ännu fler konsumenter chansen att göra ett ansvarsfullt köp. Å andra sidan sätter detta mycket större press på de riktigt stora matproducenterna som Cargill, Nestlé och Mars. Du känner dig skyldig att gå i riktning mot Fairtrade. Och även om UTZ Fairtrade -tätningen som används av dessa företag inte kan jämföras med de högre standarderna för FLO (Fair Trade International), är det ett steg framåt.

Utforska den fantastiska världen av Fairtrade -produkter

fairtrade chokladkakaomat bananer apelsiner

Vårt tips: Håll utkik efter Fairtrade -tätningen från FLO och ge alltid dessa produkter företräde framför alla andra som är märkta med andra tätningar. Med denna försegling kan du vara mycket mer säker på att de sociala och ekologiska standarderna har följts. Detta innebär att du inte bara får förstklassig kvalitet utan också riktigt verkliga fair trade-produkter som du kan njuta av med gott samvete.

Glöm inte – vi är ett!

fairtrade chokladkakao kaffe världskarta

Så här ser joie de vivre ut

fairtrade chokladkakaobönor kakaopulver

Lev nöjt och värdigt

fairtrade chokladkakaobönor produkter små bönder

Skolutbildning och lycklig barndom

fairtrade chokladkakaoprodukter skolutbildning

Dialog i ögonhöjd mellan småbrukare och tillverkare

fairtrade chokladkakao rättvisa priser

Att föra världen närmare med varje kopp

fairtrade chokladkakao kaffe afrika

Ge bort utsökt rättvisa

fairtrade chokladkakao praliner

Baka rättvist med kärlek

fairtrade chokladkakaokaka

FAIR smakar helt enkelt bättre

fairtrade chokladkakaobönor värdefulla