Att gå upp tidigt gör dig glad och nöjd? Det är i alla fall vad många tidigt uppstigande hävdar, ett stort antal av dem kändisar, toppchefer och välkända artister. Man talar mer och mer om mirakelmorgonprincipen och morgontimmarnas fascinerande kraft. Det måste finnas något i det välkända talesättet ”Morgonen har guld i munnen”. Du kan läsa med oss ​​idag vad den välskötta principen om att gå upp tidigt handlar om och hur du lättare kan integrera det i ditt vardagsliv.

Gå upp tidigt och ha mer tid för dig själv varje dag

drick kaffe gå upp tidigt

Gå upp tidigt med Miracle Morning -principen

Denna princip, som redan har blivit så populär, utarbetades i detalj av den motiverande tränaren Hal Elrod i sin bok: “Miracle Morning: The Time That Changes Everything”. Den beskriver en strukturerad, genomtänkt morgonrutin som kan förändra ditt liv för gott.

Resultatet borde vara mer energi och en positiv inställning, tillfredsställelse och framgång. Som med andra motivations- och självutvecklingsböcker behöver du inte imitera allt exakt. Det handlar mycket mer om en röd tråd innan du kan skapa din egen tolkning. Det finns inget måste här, bara inspirerande råd och idéer som alla kan implementera enligt sina egna preferenser.

Hälsa soluppgången varje morgon

gå upp tidigt soluppgången

Grunden för Miracle Morning-principen är de sex så kallade S.A.V.E.R.S, som hjälper dig att lättare gå upp tidigt. Vad ligger bakom?

S. – står för tystnad – det handlar om tystnad i form av meditation eller bön

A. – är för bekräftelse – tid för känslor som ger en positiv inställning

V – står för visualisering – visualisera mål och önskemål med din egen fantasi

E. – står för övningar – för att väcka kroppen ordentligt genom rörelse

R. – står för läsning – läsning från böcker eller artiklar

S. – är för att skriva – skriva dagbok, anteckna, öva i journalföring

De sex pelarna i Miracle Morning -principen

I grund och botten handlar det om att gå upp en timme tidigare än vanligt varje morgon. Denna timme är då bara för dig. Följande sex aktiviteter är viktiga enheter som varar från 5 till 20 minuter och kan förlängas eller förkortas beroende på dina egna preferenser. Här listas dessa kronologiskt och kortfattat.

# 1 tystnad och meditation

gå upp tidigt meditation med yoga

Enligt Miracle Morning -principen bör du börja vara tyst så fort du går upp. Gärna med meditation eller några pranayamaövningar, om man har bemästrat dem. Cirka 5 till 10 minuter räcker för detta. Du lyssnar på dig själv och njuter av de första minuterna på morgonen utan att utvärdera någonting. Låt bara dina första tankar gå förbi, som lätta moln på himlen.

# 2 kommer med bekräftelser

Gå upp tidigt, skriv motivationsdagbok

Nästa enhet i principen tar också cirka 5 minuter. Det här är positiva formuleringar som du kan tänka på själv och om du vill kan du till och med skriva ner dem. De positiva övertygelserna kan formuleras mycket specifikt eller låta mer generellt, beroende på dina nuvarande behov. Dessa är ofta kopplade till tydliga mål och deras betydelse, liksom de vägar som leder till dem. Bekräftelser bör komma ihåg och upprepas oftare så att gamla negativa tankemönster försvagas och byts ut mot nya, positiva.

# 3 Öva visualiseringar

gå upp tidiga träningsvisualiseringar

Direkt därefter följer de så kallade visualiseringarna. Lite fantasi och fantasi krävs här. Denna fas av principen är återigen inte längre än 5 minuter. Under denna tid föreställer du dig hur dina mål redan har uppnåtts. Detta ger dig en positiv inställning och mer motivation. Om till exempel målet är att åka på en stor resa kan du föreställa dig det konkret, som om du upplevde det för tillfället. Med sådana visualiseringar som gör dig lycklig, häller hjärnan ut fler lyckohormoner som dopamin och serotonin och blir omedelbart piggare.

# 4 träning och träning

hemträning gå upp tidigt tips

Naturligtvis spelar kroppen en oerhört viktig roll för att vakna ordentligt. Det är därför denna enhet är lite längre – cirka 20 minuter. Här är det viktigt att välja en lämplig fysisk aktivitet som optimalt passar din livssituation och individuella preferenser. Ett energigivande yogaflöde, fitnesspass eller joggingpass – det är helt upp till dig.

# 5 läs böcker och artiklar

gå upp tidigt läsa böcker

I detta steg är det dags för självutveckling. Det innebär att skaffa ny kunskap eller läsa ett visst område – böcker, artiklar, etc., beroende på vad som intresserar dig. Du kan till exempel använda det här steget för att lära dig ett nytt språk eller förbättra det. Återigen handlar det om ditt eget välbefinnande och din ambition.

# 6 Håll en journal eller journal

tidningsidéer går upp tidigt

Formulera tankar eller skriv helt enkelt din själ fritt. Det är målet för den sista enheten i Miracle Morning Principle. Framför allt är det viktigt att uttrycka tacksamhet. Att vara tacksam för allt vackert i livet, för att vara vaken och gå upp igen, för att kunna andas och se. Dessutom har detta brev en djup terapeutisk effekt och hjälper oss att känna oss lättare och mer avslappnade. Du kan hitta en detaljerad beskrivning av hur du gör detta i vårt inlägg om uttrycksfullt skrivande.

Smarta tips för framtida tidigt uppstigande

Morning grouch, se upp! Här är några smarta tips som också hjälper dig att gå upp tidigt mycket lättare.

  • Börja smått! Ställ först väckarklockan cirka 10-15 minuter tidigare och inte en timme tillbaka. Så öka dig själv varje dag med några minuter till så kommer du snart till önskad tid att gå upp.
  • Ställ också väckarklockan långt bort från sängen. Så du kan inte trycka på snooze -knappen och du tvingas gå upp ändå.

Glöm inte – väckarklockan är inte en fiende, det är din allierade

gå upp tidigt väckarklocka tips

  • Skaffa dig en modern smart väckarklocka om du vill – det finns redan några med doft, ljus eller vissa uppgifter som du bör utföra för att stänga av larmet.
  • Ta en kall dusch strax efter att du vaknat. Detta kommer verkligen att få din cirkulation igång och du kommer att vakna mycket snabbt.

gå upp tidigt i en kall dusch stimulera blodcirkulationen

Övervinn ditt eget svagare jag och lär dig konsten att gå upp tidigt varje dag. Det kan vara svårt i början och det kommer att kosta dig mycket styrka och ansträngning. Men det kommer definitivt att vara värt det och ge dig ny energi och en positiv inställning till livet.

Upptäck andra idéer och knep för att enkelt gå upp på morgonen!

tips går upp tidigt

 Att jogga vid soluppgången är inte bara bra för din kropp utan också för ditt sinne

gå upp tidigt soluppgång jogga

Ladda batterierna på morgonen med rätt yoga -asanas

   gå upp tidigt yogaflöde på morgonen

En hälsosam, näringsrik frukost fullbordar det hela perfekt

ha en hälsosam frukost vakna tidigt