Hur väl känner du dessa växter korn och nötter?

Kärnor, nötter och spannmål är ett viktigt näringstillskott till vårt dagliga behov av mineraler, fetter och vitaminer. Nötterna i synnerhet är en gåva från naturen för våra hjärtan. De friska fetterna i den skyddar människor från hjärtsjukdomar. I följande artikel kommer vi att diskutera vilka av de 10 friska plantorna som är spannmål och nötter och varför vi ska äta dem varje dag.

Hur viktiga är växtkornen för vår hälsa? 

växtkärnor-nötter-friska-levande-friska-linfrön2Mandel

Mandel kan sänka kolesterolet, förbättra cirkulationen och förbättra hjärtats och hjärnans prestanda. Dessutom stärker mandel benen, minskar risken för typ 2 -diabetes och lyckas bekämpa förstoppning. Som kosttillskott förser de kroppen med vitamin E, selen och enkla omättade fetter.

Råa eller rostade mandlar är mycket hälsosamma för oss i små mängder 

växter kärnor nötter friska levande friska mandlar

brasilianska nötter

Paranötter är det naturliga förebyggande av cancer, skyddar mot levercirros, hjärtsjukdomar och förhindrar för tidigt åldrande. Ett naturligt och bra botemedel mot anemi.

P.Aranuts är bra för anemi 

växter-kärnor-nötter-friska-levande-friska-mandlar-paranötterCashewnötter

De olika näringsämnena i cashewnötter är en bra energikälla och skyddar också hjärtat mot allvarliga sjukdomar. Cashewnötter är också mycket hjälpsamma med PMS och håller ögon, hår och hud frisk.

Ett friskt hjärta med cashewnötter 

växter spannmål nötter friska levande friska mandlar cashewnötter

Chia frön

Att äta chiafrön kan minska ledvärk och reglera ämnesomsättningen. Chiafrön stödjer viktminskning och vitaliserar hjärnan och kroppen. Fröna kan användas bra för depression

Chia vitaliserar

växter spannmål nötter friska levande friska chialinfrö

Linfrö förbättrar ämnesomsättningen och hjälper när du vill kasta några kilo. Kolesterolnivån kommer att pekas ut och PMS kommer att lindras. Om du har problem med blodsockernivån regleras dessa genom intag av linfrö. Du kan konsumera linfrö som ett förebyggande medel mot cancer.

Matsmältning och hjälpsam mot PMS

växter kärnor nötter friska levande friska pumpafrön 2kottar

De fria radikalerna i kroppen bekämpas av näringsämnena i pinjenötterna. Pinjenötterna stimulerar aptiten och har en vitaliserande effekt.

Att laga mat med pinjenötter gör att äta ännu hälsosammare

kärnor nötter friska levande friska tallkärnor2Pumpafrön

Pumpafrön stärker i allmänhet immunsystemet, reglerar blodsockernivån, sänker kolesterolnivån, håller hjärtat och prostata friska och förhindrar utvecklingen av vissa typer av cancer.

Bra för hjärtat och prostata

växter kärnor nötter friska levande friska pumpafrön 2sesam

Sesamfrön kan sänka blodtrycket, stärka benen och lindra PMS. De stöder också leverns hälsa och kan minska symptomen på migrän.

Sesamfrön är bra för hår, hud och naglar 

växter kärnor nötter friska levande friska sesam2Solrosfrön

Solrosfrön är bra för hjärtat, minskar astmasymtom, lugnar nerver och minskar smärta vid artrit.

Nervmaten lugnar faktiskt nerverna

växter kärnor nötter friska levande friska solrosor kärnor2

Valnötter

Regelbunden konsumtion av valnötter minskar risken för att utveckla bröst- eller prostatacancer och sänker blodtrycket. Valnötter är mycket bra för hud och hår och ökar hjärnans prestanda.

Ökad hjärnkraft och skydd mot cancer från valnötter

växter kärnor nötter friska levande friska valnötter