Att tappa hår dagligen är en helt vanlig affär. Håret förnyar sig med jämna mellanrum, precis som vår hud, blod och kroppsceller. Faktum är att upp till 100 hårstrån typiskt tappas om dagen. Endast om du har ett större antal bör du tänka på det och hitta rätt behandling för håravfall beroende på orsaker och tillstånd. Du har säkert hört talas om, eller ens tänkt på, hårtransplantation för håravfall. Det anses för närvarande inte vara den mest effektiva metoden för ingenting. Ändå finns det några hårtransplantationsalternativ som är mer rekommenderade i vissa specifika fall. I de följande raderna kommer du att lära dig mer om detta liksom om de olika typerna av håravfall och de vanligaste orsakerna till det.

behandling av håravfall hos kvinnor

Vilka typer av håravfall finns det?

För att kunna ge ett grundligt svar på frågan på detta sätt bör vi också leta efter de vanligaste orsakerna till håravfall samtidigt. Den vanligaste typen av håravfall hos män är känd för att vara ärftlig, även känd som androgen alopeci. Mellan 60-80% av männen i Tyskland drabbas och nästan var tredje kvinna lider också av det. Vanligtvis för män mellan 25-45 år är detta håravfall också orsakat av hormoner. I detta fall reagerar de känsliga hårsäckarna för starkt på det manliga könshormonet testosteron, som omvandlas till den aktiva formen dihydrotestosteron i kroppen genom en ärftlig predisposition. Stegen går från en avtagande hårlinje till en halv skallig fläck på baksidan av huvudet till ett helt skalligt huvud i vissa fall.

Diffus, icke-sjukdomsrelaterat håravfall observeras oftare hos kvinnor. Det kan ha väldigt olika orsaker – stress, undernäring, förändrade hormonnivåer eller olika dieter. Med denna typ av håravfall finns det inga helt skalliga fläckar i hårbotten, men håret blir ljusare och tunnare överlag.

Alopecia Areata kallas cirkulärt håravfall i teknisk jargong. Detta resulterar i runda skalliga fläckar i hårbotten som ofta är lika stora som ett mynt. Det drabbar oftast kvinnor och unga. Orsaken misstänks vara en specifik försvagning av immunsystemet som skadar hårrötterna.

Överdriven värme, friktion, vissa mediciner, inflammation och radioaktiv exponering är andra möjliga orsaker till håravfall hos både män och kvinnor.

håravfall orsakar

Behandling av håravfall – de viktigaste sakerna med en blick

  • Hårtransplantation

Det är inte för ingenting som denna metod också kallas hårtransplantation. Denna metod är särskilt användbar för ärftligt håravfall. En hårtransplantation är inte längre ett tabubelagt ämne och utförs av både män och kvinnor. För att uttrycka det enkelt är detta transplantation av ditt eget hår från baksidan av huvudet eller sidorna av huvudet i områden som påverkas av håravfall, till exempel den avtagande hårlinjen hos män. Hårtransplantation är faktiskt den enda effektiva metoden för tillfället, där mycket skalliga områden på huvudet kan bli hår igen. Du kan välja mellan tre alternativ – den beprövade FUT, även känd som bandmetoden, FUE eller den senaste DHI -metoden. Förfarandet såväl som priserna på varje metod skiljer sig ganska mycket från varandra och beroende på det specifika fallet har de sina fördelar och nackdelar.

håravfall hårtransplantation hos män

Och vad är de grundläggande kostnaderna för en hårtransplantation? Beroende på vald metod, land, hårklinik och det antal transplantat / hårrötter som ska transplanteras, varierar priserna mellan 1800 och 10 000 euro. Inte en billig affär, men i de flesta fall uppnår det de bästa resultaten och bidrar framför allt mycket till din självkänsla. Lyckligtvis finns det webbplatser som jämförelseportalen TopHairClinic, där du kan göra en hårtransplantationsjämförelse med bara några klick och välja den bästa lösningen.

  • Hårpigmentering

Till skillnad från en hårtransplantation är denna metod inte ett kirurgiskt ingrepp. Med hårpigmentering placeras små färgpigment i hårbotten. På detta sätt imiteras de naturliga hårpigmenten och därmed en optisk hårfäste på de skalliga fläckarna på huvudet. Även patienter med ljust, tunt hår kan dra nytta av denna skonsamma alternativa metod och ge håret ett mycket bättre utseende. Kvinnor som lider av diffust håravfall och vill ha fylligare hår kan också prova hårpigmentering först. Du bör dock förnya processen var 2-3: e år så att effekten förblir optimal. Denna metod är relativt billig. Kostnaderna varierar mellan € 300 och € 3000.

håravfall män

  • Autohemoterapi (PRP)

Ett inte mindre intressant alternativ till hårtransplantation är PRP -behandling. Det är inte för ingenting som detta också kallas autolog blodterapi. I denna terapi tas blod från patientens arm, bearbetas med ett specifikt förfarande och injiceras sedan i hårbotten. Detta stärker det svaga håret och saktar ner håravfallet något. PRP är inte heller ett kirurgiskt ingrepp och kan utföras relativt snabbt och enkelt. Kostnaderna ligger vanligtvis mellan 500 € och 2000 € och beror på leverantören, mängden PRP som erhålls och sessionernas regelbundenhet.

Orsaker till håravfall hos män

Slutsats:

Oavsett om det är en hårtransplantation för män eller en hårtransplantation för kvinnor, är denna plastikkirurgi definitivt värt det, åtminstone i de flesta fall. Denna metod rekommenderas definitivt, särskilt när det gäller ärftligt håravfall. Du bör fortfarande få bra råd i förväg och förtydliga villkor, plats och priser. Beroende på fallet och personliga konstitution kan en alternativ metod ge tillräcklig hjälp och leda till önskat resultat. Hitta den bästa lösningen för ditt hår och stärka ditt självförtroende och din personliga lycka!

Behandling av hårtransplantation hos män håravfall