En träningsboll är endast avsedd för gymnastik? Ingenting! Träningskulor kallas också ofta sittbollar och har under en tid betraktats som innovativa och hälsosamma sittplatser på kontoret och även i allmänhet väldigt trendiga. Alla som är entusiastiska inför den nya sitttrenden hoppas på en sund rygg, förstärkta magmuskler och mer flexibilitet och koncentration när de arbetar. Och inte bara kroppen borde ha nytta av det, utan också psyket och anden. För att sitta på träningsbollen under det dagliga kontorslivet ska inte bara vara hälsosamt, utan också väldigt roligt och spännande. Många experter och kunder hävdar till och med att när man sitter på en sådan träningsboll så bränner man kalorier samtidigt. Är det verkligen sant? Vi har undersökt och vill berätta mer om det i den här lilla guiden.

Ergonomiskt sittande med en träningsboll på kontoret

träningsboll sitta på kontoret frisk kvinna sitta boll

Håll dig frisk och frisk med en träningsboll

Den ergonomiska sittbollen på kontoret finns redan på allas läppar. Det råder inget tvivel om det längre. De eleganta träningsbollarna är gjorda av PVC i vackra, ljusa och subtila färger och är inte bara lämpliga för sittande, utan också för yoga, Pilates eller fitness i allmänhet. Det finns till och med Lyxiga varianter av sittbollarna, som är täckta med filt, ull eller läder.

På så sätt uppfyller de även de högsta designkraven och passar perfekt in i modern inredning.

Naturligtvis finns det också motsatta åsikter som tillhör lekmän men också experter som inte är helt övertygade om sittbollarna på kontoret och som lyfter fram några nackdelar. En träningsboll är inte justerbar som en kontorsstol och har ingen rygg. Dessutom skulle det vara möjligt för sittbollen att brista eller glida iväg om den används utan bollkopp.

Nackdelar eller inte, förespråkarna för sittande bollar är ganska många. Eftersom en träningsboll på kontoret inte bara är idealisk för stabiliseringsträning och kroppens djupa muskler, utan också för enkla bäckenbottenövningar och lätt studs, som har en lekfull rolig effekt.

Innovativa sittplatser i det dagliga arbetet

träningsboll friska sittande sittande boll wellness

Du måste vara försiktig här och inte göra för mycket av det goda. Experter rekommenderar att inte använda sittbollen kontinuerligt utan att träna dynamiskt sittande. Det innebär att utföra arbetsfaser medan du sitter och står och planerar korta gångvägar emellan, till exempel till skrivaren eller kaffemaskinen.

Extra tips: Det är bäst att inte sitta på träningsbollen mer än 30 minuter åt gången och effektivt stärka magmusklerna, det är lämpligt att göra armhävningar oftare.

Träning med bollhävningar för starka magmuskler

träningsboll sittboll övningar pilates platt mage

Träningsbollar är också perfekta för avkoppling

avslappning ryggövningar stabilitet boll sittboll

Hitta rätt träningsboll som sittande boll

Vilka är de viktigaste kriterierna för att välja den perfekta träningsbollen för kontoret? Denna fråga ställs förmodligen av alla som vill köpa en sittande boll eller en fitnessboll för Pilates eller yoga. Vi har också behandlat detta och skulle vilja veta exakt. Nedan följer resultaten.

De viktigaste egenskaperna när du väljer rätt träningsboll är storlek, material, vikt och bärbarhet samt naturligtvis bra kvalitet. Tillbehören spelar naturligtvis också en viktig roll när du väljer din sittboll. Detta hänvisar främst till handpumpen och bollkoppen. Träningsbollens rätt storlek beror faktiskt på din egen höjd eller längden på ditt underben. Du kommer att ta reda på hur du kan bestämma exakt önskad sittbollstorlek här.

Det finns också träningsbollar med massageyta

lila träningsbollssits bollmassageövningar pilates yoga

Ett annat, inte mindre viktigt kriterium att överväga är ABS® anti-burst-systemet. Om din sittande boll är utrustad med den, så är den ganska säker från att brista. Även om dess väggar skadas och genomborras av heta eller vassa föremål, kommer den inte att brista, men kommer långsamt att tappa luft. Så du är väl skyddad vid en olycka.

Se alltid till att den är av god kvalitet när du köper din sittboll

träningsboll pilatesboll yogaball rosa blå

Slutsats

En träningsboll av bra kvalitet som väljs i rätt storlek är en välkommen förändring i ditt vardagliga kontorsliv. Du får dock inte överdriva. Dessutom är träningsbollar lämpliga för din dagliga kondition och är utmärkta verktyg för toning av magmusklerna, de djupa musklerna och för att lindra eller förebygga vissa ryggbesvär. Att sitta bollar, används korrekt och med måtta, ger också mer sittande och träningskul med sig.

Du kan också gå en hälsokurs med träningsbollar

gymnastik muskel rygg träning boll träning sitta boll

Du hittar också många videor och tips från experter om hur man tränar korrekt med bollar på Internet

träningsboll pilates yoga i kontoret ung kvinna sportkläder

Träningsboll sittbollskontor gör ergonomiska övningar

Träningsboll yoga pilatis övar på att sitta ergonomiskt

Plötsligt är det mycket roligare att jobba på kontoret

sittande boll träningsboll sitter ergonomiskt på kontoret

Eller till och med på den bärbara datorn

sitter ergonomiskt sittande boll gymnastik man laptop

        Wellness Ball ™ -ergonomiskt sittande med lyxiga bollar

innovativ ergonomisk sittning på kontoret träningsbollsboll

modern kontorsövning bollstol boll ergonomi på kontoret

Det finns redan speciella bollstolar på marknaden

sitta boll träningsboll i kontoret ung kvinna skrivbord