Skillnader mellan grundläggande och pH-neutral hudvård

Vi har alla hört talas om den alkaliska kosten. Det rekommenderas av många experter som det bättre sättet att komma i god fysisk form och se yngre ut.

Som jämförelse är grundläggande kosmetisk vård ett relativt nytt sätt. Vi vill ägna oss åt detta idag, eftersom det för många människor kan representera rätt väg till drömmen.

Tips för vacker hud 

grundläggande hudvård vackra hudtips

Vi använder en jämförelse för att förklara särdragen hos alkalisk hudvård. Vi visar skillnaderna för PH-neutral hudvård.Vi gör detta av två skäl: För det första, på grundval av en sådan parallell, blir särdragen tydliga. Dessutom kommer du inte längre att förvirra alkaliska och PH -neutrala skönhetsvårdsprodukter – något som har hänt alldeles för ofta den senaste tiden.

Särskilda egenskaper hos alkalisk hudvård

grundläggande hudvård vackra hudtips ansiktsvård

Egentligen är de två olika teorier inom skönhetsvård. De bygger på olika filosofier och attityder till livet.

Men för att du ska kunna välja en lämplig variant för dig själv bör du veta svaren på följande frågor i förväg: Vilken hudtyp har du?

Varför har hudvårdsprodukterna olika pH -nivåer?

grundläggande hudvård ansiktsvård kosmetiska produkter

För mer än ett sekel sedan upptäckte forskare att huden hade hög syrahalt. PH -värdet är vanligtvis cirka 5,5, medan det för vatten är cirka 7. Detta värde kan variera beroende på ålder, hudtyp och kön. Surheten i din hud bestäms av det som kallas surmanteln.

PH-neutral hudvård

Alkalisk hudvård ansiktsvård ekologisk tvål

PH-neutral avser strävan efter en neutral, dvs varken syra eller basisk nivå. PH -värdena som är typiska för huden bör inte ändras radikalt.

Normal tvål har en PH 9. Ju högre detta värde, desto torrare blir ansiktet när du använder tvål. Fram till för några år sedan trodde man att syramanteln regenererades efter ungefär en timme. Nu vet vi att denna process tar mycket längre tid.

Vad är en pH -neutral tvål 

grundläggande hudvård ansiktsvål tvål neutral ph

Med alkalisk hudvård antas att syravärdet i huden är att betrakta som ofarligt. Man tror att kroppen har den naturliga förmågan att kompensera för detta.

Med alkalisk hudvård anses hudens surhet vara ofarlig

Alkalisk hudvård ansiktsvård tvätt ansikte

Han är van vid det eftersom vi oftast konsumerar sura livsmedel i vardagen.

Syrorna har en viktig funktion i kroppen. Dessa sprids till huden i form av en sur mantel. Denna miljö stoppar bakterier, svampar och andra mikroorganismer som är skadliga för människokroppen.

Det finns också en mycket längre erfarenhet av alkalisk hudvård. Till exempel har det bevisats att detta inte orsakar allergier. Dessa förekommer säkert i PH -hudvård.

Ansiktsmask för felfri hud

grundläggande hudvård vacker hudtips ansiktsmask

Alkalisk hudvård bygger på kroppens naturliga mekanismer och dess förmåga att regenerera. Det motsvarar mer de nuvarande modetrenderna inom skönhetsvård: efter några decenniers erfarenhet anses för mycket störningar i kroppens naturliga processer nu vara felaktiga.

Ansiktsvård och aktuella modetrender

alkalisk hudvård ansiktsvård ansiktskräm