Vi människor kan leva relativt länge utan fast föda. Kroppen kan till och med fungera utan vatten i några dagar. Utan syre kan människor bara överleva i några minuter, eftersom alla celler behöver syre. Korrekt andning är avgörande för att kroppens funktioner ska fungera smidigt. Dessutom påverkar djup andning den känslomässiga balansen. Många klagomål i andningsorganen kan lindras genom medveten och övad andning. För att lära sig detta bör man vara mer intresserad av yoga och meditation. Andningsövningarna rekommenderas och kompletteras och stöds av örter för luftvägarna. Detta stärker hela immunsystemet samtidigt. Och särskilt i tider med coronavirus skulle det vara till hjälp att veta mer om ämnet och också att bidra. Många andningsproblem som hosta eller rinnande näsa orsakas av mikroorganismer som vi andas in. När immunsystemet försvagas ökar chanserna att utveckla en oönskad sjukdom.

Vi vet väl vilka örter för luftvägarna som används?

Örter för luftvägarna citron och aromatisk olja

Vilka är örterna för andningssystemet?

Man kan göra en allmän lista över örter för andningsorganen. Även om det är korrekt, är det bättre att veta vad det är och hur det påverkar luftvägarna. Örter som hjälper luftvägsfunktionen inkluderar fläderblomma, timjan, torkad salvia, lavendel, rödklöver och kronblad.

Örterna för luftvägarna förhindrar att patogener inandas helt 

Örter för andningsandning övningslungor

en förkylning du kan lindra ont i halsen med fläderbärssirap och samtidigt stärka ditt immunförsvar. En liknande effekt kan uppnås med en varm infusion av torkad kanel och färsk ingefära med lite citron och honung.

Vi har nytta av fläderbärsväxten året runt 

Örter för luftvägarna citron fläder

Kanel är nästan uteslutande förknippat med jul, och det smakar och läker under varje säsong

Örter för luftvägarna kanel

A torr, irriterande hosta kan vara väldigt obehagligt. Vi rekommenderar infusion av färsk tårta, kombinerad med honung och citron.

Honung med citron är en magisk kombination som håller immunsystemet igång 

Örter för luftvägarna citron och honung

Vid Hosta med sputum tandem av salvia och timjan är perfekt. Båda har en antiseptisk, desinficerande och slemlösande effekt. Timjan ska avnjutas som te och inandas med den. Salvia är bra att gurgla eftersom den rengör och lugnar halsen och stoppar patogenerna tidigt.

Det aromatiska fläderteet öppnar luftvägarna och värmer hela kroppen 

Örter för luftvägarna citron och honung fläder

Med salvia kan du skölja bort alla infektioner från halsen 

Örter för luftvägarna citron och salvia te

Rödklövern är en mycket effektiv medicinsk växt som måste ingå i medicinskåpet 

Örter för luftvägarna citronrödklöver

Vilka örter för andningssystemet stärker immunförsvaret?

Med utmattning och emotionell stress minskar antalet immunceller. Som ett resultat blir kroppen mer mottaglig för infektion. Vid denna tidpunkt använder vi de örter som ska stärka vårt immunsystem. Rödklövern, precis som fläderbär, har en avgiftande effekt och förnyar vävnaden. Rödklövern tas i form av te och fläderbär kan användas för att göra utsökt saft.

Lavendeln luktar inte bara ädelt, utan kan också lugna ner dig och koppla av 

Örter för luftvägarna citron fläder

Örterna för luftvägarna ska komplettera och stödja andningsövningarna 

Örter för andningsövning

Ingefära och rosmarin stärker kroppen efter en lång sjukdom. Ingefära värmer organismen och med rosmarin kommer man med positiva tankar. Med maskros och lavendel kan du hjälpa din kropp att utsöndra gifter. Du kan brygga ett färskt te från lavendelblommor eller använda eterisk olja av lavendel. Lavendeln rengör och lugnar samtidigt. Effekten av citronmeliss är lika stark. Maskrosens goda egenskaper kommer till sin rätt i en sallad eller örtte.

Echinacea, eller coneflower, driver bort symptom på förkylning och stärker kroppen 

Örter för andningsorganen citron echinacea

Vad ska man veta om doseringen?

Allt beror på rätt dosering. Eftersom örtens aktiva ingredienser passerar direkt genom matsmältningskanalens slemhinnor bör de föreskrivna dosgränserna inte överskridas. Det är alltid lämpligt att konsultera din husläkare eller alternativ läkare. För en frisk vuxen gäller följande doseringsregler fortfarande: Du kan ta ett örtte eller en infusion högst 3 gånger om dagen på 250 ml. Vid avkok är den tillåtna mängden 50 ml och får inte användas internt mer än 3 gånger om dagen. Tinkturerna har ett dagligt genomsnitt på 20 droppar som löses upp i vattnet.

Läkemedelsväxten är också värderad i köket 

Örter för luftvägarna citronsalva

Örtmedicin är effektivt när du tar örterna i rätt mängd

Örter för luftvägarna citron och tymianoel

Siffrorna kan variera beroende på sjukdomen, varför det alltid är bra att få en läkares uppfattning. Örtsirap tas också högst 3 gånger om dagen 2 teskedar. För seniorer över 70 år och för barn mellan 9 och 15 år gäller hälften av det angivna beloppet. Barn under 9 får en fjärdedel av det och spädbarn och småbarn bör bara vara nöjda med växtbaserade infusioner.

Om du försöker leda en relativt hälsosam livsstil, kommer infektionerna alltid att hålla sig borta 

Örter för andningssystemet stärker immunförsvaret

Örterna och livsstilen

De första tecknen på en kall signal om att kroppen behöver vila och avkoppling. Dessa signaler försummas ofta och du kan bara undersökas när patogenen redan har kommit in i kroppen. Vi rekommenderar att du dricker örtte varje dag som en ren förebyggande åtgärd och ger dig själv vila och pauser. Många medicinska örter, som lavendel eller citronmeliss, lugnar nervsystemet och hjälper kroppen och sinnet att slappna av.

Så friska och så underskattade – maskrosor används för att förbereda läckra och färska sallader 

Örter för andningsorganen maskrosrot

Vissa örter bör förvaras i medicinskåpet året om. Medicinska örter fungerar både färska och torkade. Skillnaden mellan de färska och de torkade örterna för luftvägarna är igen doseringen. De torkade örterna i te ska vara dubbelt för många än de färska.

Effekten av de medicinska växterna kommer till sin rätt i olika former

Örter för andningssystemet citronblomma echinacea

Valet av hur vi lever är helt och hållet i våra händer 

Örter för luftvägarna citron- och honungshosta

Att lära sig att identifiera örter är alltid fördelaktigt 

Örter för luftvägarna citron och timjan

Aromatiska örtteer kan avnjutas under alla årstider 

Örter för luftvägarna citron och lavendelte

Drick mycket vatten, ventilera regelbundet, ät färsk och självlagad mat och sjung med! Detta kommer att leda ditt liv i en sund riktning tills det långsamt blir ett sätt att leva.

Släpp dig själv och ses nästa gång!

Drick örtte varje dag och njut av ditt friska liv 

Örter för luftvägarna citronrosmarin

Örter för luftvägarna citron och lavendel

Örter för luftvägarna citron och balsam

Örter för luftvägarna citron och sol