Huvudvärk, huvudvärk, migrän … Det här är typiska klagomål som du hör om varje dag. Det är inte konstigt att dessa symtom påverkar miljontals människor runt om i världen. I vår dynamiska vardag är människor ständigt under stress, vilket kan ha olika effekter på deras hälsa. Huvudvärken kan vara svag eller svår, vara mycket akut och sedan långsamt avta. Med huvudvärk känner du ett obehagligt och förtryckande tryck i tinningarna och känner dig obekväm. Hans koncentration sjunker och därmed hans arbetsmotivation. Läkare och läkare har länge undersökt orsakerna som orsakar huvudvärk hos människor. Och leta efter lättnad. Idag vill vi göra ett blygsamt bidrag till ämnet och avslöja hemligheterna för naturens helande krafter. Istället för att använda beprövade smärtstillande läkemedel mot huvudvärk kommer vi nu att visa dig andra sätt att bekämpa den obehagliga smärtan. I det följande presenterar vi några medicinska örter och förklarar deras läkande effekter mot huvudvärk.

Huvudvärk betyder skarpa smärtor i tinningarna som orsakar obehag

medicinska örter för huvudvärk naturläkemedel mot huvudvärk

Orsakerna till huvudvärk är extremt olika, och det är precis så de kan botas. Att sitta framför datorn för länge kan till exempel också orsaka huvudvärk. De vanliga orsakerna till denna sjukdom är hög alkohol- och cigarettkonsumtion, mycket stress, lite sömn, vätskebrist, hormonförändringar, dålig luftkvalitet inomhus och väderkänslighet..

Vid svår och kronisk huvudvärk krävs medicinska undersökningar för att ett adekvat botemedel ska ordineras. Sök i så fall råd från din husläkare! Vi pratar inte om droger som bekämpar huvudvärk idag. Vi tar en närmare titt på naturens botemedel som hjälper till med dessa sjukdomar. Ingefära, citronmeliss, rosmarin, vanilj och lavendel hjälper definitivt till att lindra huvudvärken. Vi vill omedelbart rapportera om den läkande kraften hos dessa örter. Precis som preliminär information vill vi betona att dessa medicinalväxter mestadels bryggs och tas som te. Teberedning är enkelt, men den läkande effekten kan vara mycket stor!

Följande medicinska örter har en huvudvärkslindrande effekt. På sikt kan dessa åtgärder hjälpa dig att bli av med huvudvärken helt.

Ingefära (Zingiber officinale)

Ingefära har varit ett välkänt botemedel sedan urminnes tider, vilket också ofta och ofta används vid beredning av många rätter och desserter. Växterötterna kan finnas färska eller torkade på marknaden. Örts medicinska egenskaper kan spåras tillbaka till ingredienserna den innehåller. Förutom gingerol, zingiberen och borneol innehåller de också många vitaminer, t.ex. vitamin C, magnesium, kalium, kalcium, järn, natrium och fosfor. Ingefära te har en något varm, men mycket trevlig smak. Det fungerar mot huvudvärk, men hjälper också mot illamående och kräkningar.

  Du måste ha färsk ingefära hemma hela tiden

medicinska örter för huvudvärk ingefära i te

Lavendel (Lavandula angustifolia)

Lavendel är utbredd i detta land och kan ses på många gårdar på sommaren. Dess lila blommor märks omedelbart och dess distinkta, trevliga doft förvirrar sinnena. Lavendelarom har en lugnande effekt och förbättrar humöret. Inom naturläkemedlet har dess lindrande effekt på huvudvärk länge varit känd och är obestridd. Aromatiskt te kan tillverkas av torkade lavendelblad, vilket har en smärtstillande effekt på huvudvärk. Det har också antidepressiva och lugnande effekter. Lavendel eterisk olja används ofta i aromaterapi. Den erhålls från färska blommor av den medicinska örten. Mängden läkande ingredienser och den övergripande sammansättningen av lavendeloljan beror på marken och klimatet, det vill säga platsen där lavendeln odlas.

Naturlig hjälp mot migrän och huvudvärk

medicinska örter för huvudvärk lavendel

Melissa (Melissa officinalis)

Det sägs att citronmelissbladen luktar citron, varför denna medicinska växt fortfarande kallas citronmeliss. Det kommer ursprungligen från de södra länderna i Medelhavsområdet. Dess namn kommer från grekiska och betyder honungsbi. Anledningen till detta är att den subtila doften av denna medicinska växt lockar bina. De medicinska egenskaperna hos citronmeliss var fortfarande kända under medeltiden, sedan dess har det använts för att lugna det överstimulerade nervsystemet. Bladen på den medicinska växten innehåller eterisk olja, vars komponenter är citral, linalool och geraniol, rosmarinsyra, flavonoider och urolsyra. Denna utmärkta komposition lugnar arga nerver, lindrar huvudvärk, yrsel och ringningar i öronen. Den lugnande effekten av citronmeliss är alltid i förgrunden för användningen av denna medicinska ört. Ett medicinskt te från dess blad ger dig vila på kvällen och garanterar dig en god natts sömn. Citronmeliss hjälper också mot en nervös mage och brist på aptit.

Den kristna musiker under medeltiden Hildegard von Bingen kallade balsam för ett medel som “gör hjärtat glatt”

Bekämpa huvudvärk Melissa officinalis lämnar

Rosmarin (Rosmarinus officinalis)

Vår favorit på denna lista över örter mot huvudvärk är rosmarin. Han anses vara en mångsidig inom medicin. Rosmarin kommer också från Medelhavsområdet. Numera luktar det gott ute i tyska trädgårdar eller åtminstone i örtlådan, används ofta som krydda och dess helande egenskaper är tveksamma. Eteriska oljor finns i höga koncentrationer i rosmarin. Dess värdefulla ingredienser inkluderar tanniner, bittra ämnen, flavonoider och hartser. Det är därför rosmarin doften är mycket uppfriskande. Om du har huvudvärk kan du försiktigt gnugga några rosmarinblad eller två droppar rosmarinolja på din handflata och andas in doften av den medicinska örten. Detta bekämpar huvudvärk, hjälper till med migrän och lindrar spänningar i tinningarna.

 Den grekiska gudinnan Afrodite uppskattade fortfarande rosmarins helande kraft

medicinska örter för huvudvärk rosmarinolja för huvudvärk

 Vanilj (Vanilla planifolia eller Vanilla fragrans)

Den doftande vanilj har många effekter på vår hälsa. Kryddan har en positiv effekt på nervsystemet. För århundraden sedan kallades det till och med en “tonic för hjärnan”. Vanilj var fortfarande känd som huvudvärkslindrande i det gamla Egypten. Idag vet läkare och naturläkare mycket mer om vaniljens lugnande effekter. Vanillinsyran ökar nivåerna av adrenalin och noradrenalin och vi känner oss avslappnade och glada. Vaniljolja används ständigt i aromaterapi, det förbättrar humöret och slappnar av kroppen. Det har också bevisats att vaniljstänger kan användas för att framgångsrikt bekämpa migrän och huvudvärk. Vaniljextraktet innehåller eugenol, en eterisk olja med smärtstillande och antiseptiska egenskaper. Den bifogade videon visar också att vanilj är en riktig trolldryck.

Vanilj bekämpar huvudvärk och är bra för ditt psyke

medicinska örter för huvudvärk Vanilj doftämnen

Fortsätt lära dig lite mer om medicinalväxter och deras effekter och bli av med din huvudvärk för alltid!

 Lindra huvudvärk med naturläkemedel Rosmarinus officinalis

medicinska örter mot huvudvärk ingefära Zingiber officinale

lindra huvudvärk utan medicin Lavandula angustifolia

Lindra huvudvärk med naturlig rosmarin

medicinska örter för huvudvärk rosmarin doft

bekämpa huvudvärk med naturliga medel

huvudvärk lindrar Melissa officinalis blad för te