Lev friskt – Hur blomma / fytoterapi påverkar organismen

Hur botar du din trötthet och ihållande spänning? Ska du någonstans utanför stan för helgen? Det är verkligen en mycket bra idé. Du måste säkerställa direktkontakt med naturen också de andra dagarna. Det är den som ger oss mycket styrka och energi.

Lev sunt och erkänn blommornas beundrande kraft

friska levande fytoterapi blå blomma vita stenar

Lev sunt och omge dig med växter

lev hälsosam blommeterapi färger effekt

Det finns många sätt att njuta av att vara nära naturen. En bra metod är blomterapi, även känd som fytoterapi. Har du hört talas om det? Det är en holistisk metod för att läka människans själ och kropp.

Känner du till fytoterapi som en helhetsmetod?

hälsosamt liv gröna blommor som betyder effekt

De vackra blommorna har också hälsoeffekter på människokroppen

levande friska blå blommor liten charmig

Vi delar vår artikel om ämnet i två. Först vill vi dela lite teoretisk information om växtterapi och dela vår åsikt om varför det är så populärt. I den andra delen av artikeln kommer vi att vara mer specifika. Det handlar om en viss aspekt, nämligen hur färgerna på de olika blommorna kan påverka oss.

Känd i århundraden, systematiserad nyligen

Människor har tyckt om att arbeta med växter i århundraden. Men den systematiserade kunskapen om deras egenskaper är en ny prestation.

Enligt forskare som Edward Bach, till exempel, samlar växter mycket energi medan de växer. Efter att de har plockats sprider de denna energi runt dem. Den läkande forskaren Bach ser en viss potential hos växter för att övervinna motsättningen mellan sinne och kropp. Det är just från denna motsägelse som alla andra problem, både psykiska och hälsa, följer.

Blommor hjälper oss att lösa motsättningen mellan sinne och kropp

lev hälsosam fytoterapi gul påsklilja vas

Växtterapi är en paraplyterm för många holistiska metoder. De förlitar sig på att växterna kan ses tillsammans med vårt undermedvetna, vilket förstås som källan till allt lidande och hälsa i sig. Det finns regionala strömmar (som regel påverkas vi bäst av växterna i vår miljö) och det finns också internationellt utbredda metoder.

Ett exempel på den första typen av terapi är Bach -blomterapi.

Här är ett exempel på den andra typen: vissa teorier om blomterapi är baserade på experters kunskap om att varje färg representerar en specifik känsla. Genom att omge oss med blommor i matchande nyanser kommer motsvarande inställning eller egenskap också fram.

Vill du prova fytoterapi som metod själv??

lev hälsosam fytoterapi bukett vas vita blommor lila

Vetenskapligt bevis

Ämnet växtterapi tas ganska allvarligt i akademiska och medicinska kretsar och de gamla tabun tappas en efter en. Detta visas till exempel av rapporten från “The New York Times” om det. Miss Nancy Chambers citeras där – en respekterad läkare från Essex County Hospital. Hon säger att hennes praxis talar för fytoterapins allt större effektivitet och för att eliminera gamla tabun. I artikeln noteras också att åtta universitet i USA introducerar växtterapi som en specialitet.

Olika människor, olika växter

Som redan nämnts innehåller fytoterapi olika riktningar. Enligt en mer universell, påverkar de oss genom sina färger.

Kasta den torra buketten och, med den, många irriterande problem

Enligt Bach -teorin slänger vi våra problem tillsammans med den torra buketten. Dessutom kan man lära sig mer eller mindre om ägarens karaktär beroende på skicket på blommorna och blomkrukorna i ett hus. Sjukdomar och andra livsproblem följer sedan av karaktären.

Var noga med att slänga de vissna blommorna i god tid

lev hälsosam fytoterapibukett färgad

Blommorna påverkar oss på olika sätt. Det beror på deras storlek, form och olika andra faktorer. Blommornas färg är också viktig. Denna aspekt av blommans utseende är också den viktigaste förutom doften.

I dagens introduktion till Bach blommeterapi kommer vi därför att ta itu med blommans färg.

vita blommor

De vita blommorna förknippas med vackra tankar och bra handlingar. De rekommenderas för känslomässiga kriser.

Vita tulpaner ser så romantiska och känsliga ut

lev friska vita tulpaner vit effekt organism fytoterapi

Lägg blommorna i en vas och dekorera lägenheten

lev friska vita blommor effekt vit

Gula blommor

Detta är solens färg, den nya dagen, hopp och goda förväntningar. Gula blommor hjälper oss med infektionssjukdomar.

Gult är en ny färg

friska levande fytoterapi blomma effekt gul

Ta med vårstämning med gula tulpaner

friska levande gula tulpaner effekter av fytoterapi

Röda blommor

Röda blommor symboliserar jakten på seger och framgång. De stimulerar aptiten och stimulerar nervsystemet. Röda blommor är bra för människors hormonella aktivitet. De hjälper till att bota sjukdomar i inre organ.

Rött är en dominerande färg

hälsosamt liv röda blommor påverkar organismen

Röda rosor är en elegant dekoration hemma

friska levande röda rosor blomma dekoration mening

Gröna blommor

De gröna blommorna hjälper oss när vi vill fokusera på ett mål. De fortsätter att främja minne och resonemang.

Gröna hortensior är vackra och mystiska

levande friska fytoterapi hortensior ljusgröna blommor

Blå blommor

Blå blommor har en lugnande effekt. De motverkar agitation och aggressivitet. Detta bekämpar också skadliga vanor.

Blå blommor lugnar

friskt levande fytoterapifärg som betyder blått

Så du borde veta att en bukett blommor kan betyda mer än bara en fin gest. Ge dina nära och kära vackra blommor ofta, för du kan också läka dem med dem.

Hur tar vi reda på om växtterapi är rätt för oss? Kunskapen om blommornas, växternas effekt och i det konkreta exemplet – färgernas helande kraft har alltid varit intuitiv. Det betyder att du vanligtvis kan experimentera själv för att ta reda på om du mår bättre tack vare blommorna eller inte. En systematisk grundläggande kunskap kan hjälpa dig att bättre kontrollera den helande energin. Om allt detta fungerar är det vanligtvis värt att hitta en terapeut som kan hjälpa dig att öka effektiviteten av denna läkande metod.

Blommor är inte bara en dekoration, de är en slags terapi

friska levande vita blommor dekoration idéer blommor

Slutligen en notering: terapeuten måste vara trevlig och artig mot dig och väcka djup sympati och förtroende. Så snart detta inte är fallet har terapin vanligtvis ingen effekt, även om samma person har hjälpt många andra.