Kryddnejlika glögg

Säg hej till kryddnejlika och dra nytta av dess egenskaper

Det här handlar inte om den välkända nejlikblomman, utan om kryddan, vars hälsa och läkande egenskaper var kända för 2000 år sedan. Kryddnejlika är värdefull och har en mycket behaglig doft. Kryddnejlika är välkänd bland konditorer som en aromatisk konfektyradditiv.

Deras betydelse för naturläkemedel som naturläkemedel blir allt större.

Kryddnejlika växer i tropiska områden och dess frukter skördas för hand. Som krydda representerar nejlikan nejlikaträdets torkade blomknoppar.

Det vintergröna kryddnejlika gillar det tropiska klimatet

Kryddor kryddor

Kryddnejlika knoppar innehåller mycket eterisk olja med kryddnejlika

Kryddnejlika

Kryddnejlikan används oftast vid framställning av konfektyr och te

Kryddnejlika kryddnejlika

Nyligen har vi hört mer och mer om hälsovärdena för denna krydda. Kryddnejlika olja är särskilt välkänd eftersom den har en mycket stark lugnande effekt. Oftast används för tandvärk, oljan av kryddnejlika visar anmärkningsvärda resultat.

Den värdefulla kryddnejlika oljan finns i växtens knoppar och förlorar snabbt sin kvalitet när den bearbetas, så det är vettigt att köpa hela knoppar. För att vara säker på att knopparna är bra finns det ett enkelt knep: tryck inuti knoppen med din nagel. Om nageln är något oljad och doften är stark bör det vara ett tecken på bra kvalitet.

Ju mer aromatisk knoppen, desto bättre kvalitet

Hög kryddnejlika

Den orange nejlikan som juldekoration är mycket original, aromatisk och 100% naturlig

Kryddor kryddor juldekoration

som kan pysslas under advent

Kryddor kryddor jul smycken

Till exempel kan du använda kryddnejlika knoppar för att förbereda förstklassig, hemgjord munvatten. Den har antibakteriella egenskaper och en himmelsk doft. För att göra detta, krossa några kryddnejlika och häll varmt, men inte kokande, vatten över dem. Efter 10 minuter kan du sikta genom munvatten och använda det.

Detta vatten eller utspädd kryddnejlika olja kan appliceras mycket noggrant på huden vid en svampattack. Oljan är mycket intensiv och kan få dig att känna dig obekväm eller till och med irritera din hud. Så var försiktig med det!

Kombinationen av kryddnejlika och citron är det bästa naturläkemedlet för myggor

Kryddar kryddor mot myggor

Aromatiska glögg och stans smaksätts ofta med kryddnejlika och kanel

Kryddnejlika av te

Kryddnejlikan har förmågan att skydda mot diabetes eftersom den vid förtäring tredubblar mängden insulin i kroppen. Rik på mangan, magnesium, kalcium, vitamin C och K och omega 3 -syror, spelar kryddnejlika en neutraliserande roll i ämnesomsättningen.

Efter en rejäl och tung måltid, drick en kopp kryddnejlika. Känslan av fullhet blir mindre och din tunna person lugnar ner sig snabbt.

Gravida kvinnor och barn bör undvika att använda nejlikan.

Kryddnejlika är välkänd i Indonesien,

Kryddnejlika av kryddor

varifrån de berömda kryddnejfcigaretterna kommer

Kryddnejlika krydda indonesien kryddnejlika cigarett

En bordsdekoration med nötter, kryddnejlika och apelsiner ser inte bara bra ut. Det får ditt vardagsrum att lukta himmelskt

Kryddor kryddor xmas nötter