Hasselnötter friska med skal

Varför är hasselnötter friska?

Inte bara skogsdjur får nappa på friska hasselnötter! Dessa gåvor av naturen är också mycket välsmakande för människor. De fyller oss också med livsenergi. De är absolut viktiga för vår ton. Hasselnötterna döljer många friska ”hemligheter” under skalet. Vi vill avslöja dessa nu …

Hasselnötter äts av unga och gamla, av människor och djur

Hasselnötter frisk ekorre

Också uppskattat tidigare

Redan tidigt fick folk reda på att hasselnötter var friska. De första som planterade dem på sina gårdar och trädgårdar var grekerna och romarna. För dem var hasselnötterna också symboler för många bra saker. De symboliserade hälsa, fred, rikedom och makt.

Hasselnötsbusken gillar det varmt och soligt

Hasselnötter friska på trädet

Varför hasselnötterna är friska?

Hasselnötterna är rika på enkelomättade fettsyror. Dessa är oljesyra och linolsyra. Anledningen till att de är så viktiga för vår organism är att de minskar dåligt kolesterol och ökar nivån på det goda.

Hasselnötter är friska eftersom de också innehåller många andra nyttiga ämnen. Dessa är fiber, E -vitamin, mangan, kalium, kalcium, zink, järn, selen. Därför stärker du ditt immunförsvar mycket starkt genom att ta hasselnötter. Dessa nötter har en positiv effekt på lipider i blodet. Således undviks kardiovaskulära problem och sjukdomar som stroke och cancer.

En handfull hasselnötter om dagen kommer att hålla dig pigg och ung

Hasselnötter friska

Goda nyheter för blivande mammor

Hasselnötter är också bra för gravida kvinnor. Eftersom de är mycket rika på folsyra. Detta fungerar som ett förebyggande medel mot många hälsoproblem under graviditeten

Hasselnötolja

Hasselnötolja har en mycket fördelaktig och hälsosam effekt. Den har en underbar doft och smak. Extern användning har en fantastisk effekt på huden. Med hasselnötsoljan tar du väl hand om din hud och skyddar den från att torka ut.

Nötterna håller länge och ser till och med bra ut som dekoration

Hasselnötter friskt skal

Hasselnötolja används i stor utsträckning inom gastronomi, aromaterapi och läkemedels- och kosmetikaindustrin.

Hasselnötolja är en värdefull lotion för huden

Hasselnötter frisk olja

I gastronomi

Hasselnötter erbjuds på marknaden i en mängd olika former. Du kan bara hitta nötterna själva, liksom hela frukten med skalet. I det andra fallet kommer du att hålla hasselnötterna ätbara och friska mycket längre. De behåller också sin goda smak längre.

Den aromatiska hasselnöten är ofta att föredra vid beredningen av många läckra rätter och drycker

Hasselnötter friska kärnor nötter

Hasselnötstahinen gör många förrätter och såser oemotståndliga 

Hasselnötter friskt tahinismör

Fler och mer ovanliga exotiska sallader tillagas med hasselnötter. Många frukostrecept innehåller också dessa nötter och ger därmed vår kropp mycket energi tidigt på morgonen.

Användningen av hasselnötter är mycket utbredd i konfektyrindustrin. Ingen av de stora tillverkarna av godis, choklad, kex och kakor missade möjligheten att använda dem i sina egna produkter.

Bagare och konditorer uppskattar hasselnötterna

Hasselnötter friska nötter

Med kakao och hasselnöt kan du förbereda Nutella som vi alla älskar själv

Hasselnötter hälsosamma desserter

Allergi mot hasselnötter

Hasselnötter är friska, men kan orsaka allergier hos vissa människor. Detta händer för människor som har en intolerans mot protein. Ett allergiskt tillstånd mot hasselnötter utvecklas ofta i barndomen. För närvarande är barnen inte riktigt starka och har ännu inte byggt upp sin immunitet så bra. I alla fall bör allergier mot hasselnötter inte underskattas och tyvärr bör du hålla fingrarna borta från nötterna om så är fallet med dig.

Hasselnötter innehåller mycket kalorier och bör konsumeras med försiktighet 

Hasselnötter hälsosam tårta