Från 50 års ålder börjar våra skelettmuskler förlora styrka och massa. Detta är ett välkänt medicinskt faktum. Medan ingen har hittat en riktig ungdomskälla, verkar schweiziska forskare EPFL (Swiss Federal Institute of Technology, Lausanne) och Schweiziska institutet för bioinformatik att vara ett steg närmare att upptäcka ett alternativt sätt att bromsa åldrandet. Urolithin A (UA) är namnet på denna förening med en åldrande effekt och framställs huvudsakligen från frukten av granatäpple. Så granatäppleeffekten är äntligen vetenskapligt bevisad? Vi tar en titt på denna antiaging -förening.

Hälsosam kost för ett långt liv

Granatäpple effekt bevisad - anti -aging förening är mänskligt experiment hälsosam frukt med en förening

Granatäppleprövad effekt – så fungerar den nya anti -aging -metoden

En nyligen i fagtidningen Naturmetabolism publicerad studie visar UA -anslutningens lovande egenskaper. Även om det inte kan stoppa åldringsprocessen helt, finns det hopp om att det åtminstone kommer att sakta ner det avsevärt.

Föreningen förbättrar faktiskt mitokondriernas funktion. Dessa är små organeller som flyter fritt genom våra celler för att ge dem energi. När vi åldras förlorar våra kroppar naturligtvis sin förmåga att utvisa dysfunktionella mitokondrier, vilket leder till vävnadsförsvagning och skelettmuskelförlust.

Mitokondrier ger våra celler metabolisk energi

Granatäpple beprövad effekt - Anti -Aging Compound passerade mänskliga prövningar Mitachondria ger energi

Granatäppleeffekterna slutar inte här – den friska frukten stärker också din immunitet och är känd som ett mirakelkur för många sjukdomar

Granatäppleeffekt bevisad - Antiaging Compound klarar mänskliga prövningar Healthy Granatäpple Roligt

Så testade schweiziska forskare UA -anslutningen

För sin studie testade forskare UA -anslutningen på 60 seniorer som alla levde vid god hälsa men ledde en stillasittande livsstil. Deltagarna i det mänskliga experimentet delades in i fyra grupper. En grupp fick endast placebo, de andra doserna UA i mängder på 250 mg, 500 mg eller 1000 mg. Experimentet varade i 28 dagar.

I slutändan visade resultaten att UA -anslutningen stimulerar en process genom vilken kroppen ökar sin mitokondriella massa på samma sätt som med vanlig träning. Studien visade också att UA -intag inte utgjorde någon risk för människors hälsa. Skulle den här granatäppleeffekten inom en snar framtid tillåta oss att lata oss hela dagen och ändå se friska och unga ut? Låter som en fantasi, men det kan bli verklighet de närmaste månaderna.

Trots de hälsosamma fördelarna med UA -anslutningen bör du fortfarande få massor av träning

Granatäppleeffekt bevisad - anti -aging förening består av mänskliga experiment Träning Seniorer Vandring

Granatäpplen lägre kolesterol och den Blodtryck

Granatäpple beprövad effekt - Anti -Aging Compound klarar mänsklig prövning Granatäpple för hjärta frisk

Detta är trots allt bara den senaste studien som visar de potentiella fördelarna och hälsofördelarna med UA -föreningen. Tidigare studier har visat att det kan förlänga livslängden för vissa maskar med 45%. Äldre möss visade också en förbättring av uthålligheten med 40% efter bara två veckors behandling. Så vi väntar med spänning på resultaten från ytterligare tester och rekommenderar dig under tiden, att äta mer granatäpple.

Störs du av de många fröna? Pressa bara lite färsk granatäpplejuice!

Granatäpple effekt bevisad - anti -aging förening klarar mänskligt experiment granatäpple frisk juice