Vill du leva friskt från början av det nya året? Eller friskare, om du redan gör det på något sätt … Du är inte alls ensam med detta projekt, men du kommer att vara en av få om du verkligen genomför det som har planerats. Det är inte omöjligt eller meningslöst att byta till en hälsosammare livsstil från januari och framåt. Allt du behöver göra är att formulera dina nyårslöften realistiskt och i harmoni med dina verkliga behov. Det är en hälsosam inställning, det här är friska strävanden! Vi har några exemplariska nyårslöften för dig. Vi tror att dessa punkter kan vara bra exempel på hälsosamma och realistiska strävanden.

Flera färger gör livet friskare och vackrare!

hälsosamt liv lyckligt vid havet

Lev hälsosamt med fler färger

Fler färger inom inredning, i kläder och även inom din meny! Detta är en enkel princip, men det kan leda till många positiva omvandlingar. Inuti kan du fräscha upp stämningen utan att spendera mycket pengar. Färgade kläder kommer att förändra din image och kanske öka ditt självförtroende.

Denna bekvämlighet kommer att motivera dig att äta hälsosammare och som fungerar särskilt bra med hälsosamma livsmedel som grönsaker och frukter i olika färger.

Mer underhållning – också ett bra tips inför det nya året!

Lev hälsosamt tillsammans för sport

Nya hälsosamma recept

Den hälsosamma kosten kan vara mycket god. Lite mer: du kan bara leva hälsosamt på lång sikt om du äter utsökt. Det finns många läckra recept som både är en del av god näring och hjälper dig att gå ner i vikt. Följaktligen skulle ett bra nyårslöfte vara att göra en lista över dem.

Önskar du mer högtidliga stunder?

lev ett nytt nytt år med mycket mer glädje

En enkel övning att göra varje dag

Att träna kraftigt varje dag är förmodligen orealistiskt för de flesta. Inte bara bristen på motivation står i vägen, utan också den stressiga vardagen med många uppgifter. Men det finns vissa effektiva övningar som du måste upprepa 10 eller 20 gånger för att få bra resultat. Anteckna det och håll fast vid det!

äta sallad leva sunt

En stor sallad om dagen

Salladerna är rika på vitaminer och mineraler. Om du väljer att äta den där måltiden regelbundet, har du mindre aptit för ohälsosam mat. För det nya året, planera att äta minst en sallad om dagen. Naturligtvis kommer det på sikt att förändra din inställning till hälsosam kost till det bättre. Även under träning kommer du att märka att en sallad ibland kan ge dig mer energi än choklad.

Varje säsong ska du stanna ute längre!lev friskt ett bra par

Tillbringa mer tid i frisk luft

Vissa människor älskar att träna utomhus. Andra gillar bara att gå en promenad. Hur som helst, när du spenderar mer tid hemifrån känner du dig mycket mer positiv och full av energi. Ibland kan det räcka med en shoppingtur eller en fikatimme med vänner i stan. Parker och andra gröna anläggningar eller naturområden är perfekta för dina utomhusaktiviteter.

Lite mer träning gör stor skillnad för ett hälsosammare liv!

hälsosamma levande lyftvikter

5 minuter mer träning

Om du ville leva hälsosamt måste du göra någon form av sport. Detta är helt enkelt inte längre att tvivla på i vårt moderna liv, där det saknas rörelse. Om du redan idrottar eller gör din egen fysiska aktivitet regelbundet, lägger vi till något. Ditt projekt får inte vara för ambitiöst i detta avseende, för då är risken för misslyckande för stor för dig. Men några minuter mer träning skulle vara ganska genomförbart, eller hur??

2019 är dags för en hälsosammare meny!

lev hälsosamt så här är vi friskare

Mindre socker och palmolja (och kanske andra fettinnehållande produkter)

Idag kan vi vara glada att det finns så många recept och färdiga produkter på marknaden utan socker eller palmolja. Honung och andra friska substitut används allt oftare. Båda produkterna är mycket vanliga och otroligt skadliga. Men det finns nu många sorters godis och choklad som är fria från dem. Försök att komma åt det oftare under nyåret och ta det lugnt på kroppen. Andra produkter som vi moderna människor äter för stora är mejeriprodukter och kött. Vi hindrar dig inte från att konsumera dem, för för många är det en omöjlig och ohälsosam lösning! Men du kan minska det – det skulle vara något genomförbart, vilket definitivt är bra för dig.

rena tänder hälsosamt liv

Bättre munhygien

Vad är livet utan ett vackert leende? Det gör även den svåraste situationen mycket enklare. Dessutom förbättras en persons hela hälsotillstånd genom god munhygien. Ta väl hand om dina tänder och du kommer att känna de positiva effekterna i alla aspekter av ditt liv.

Var realistisk om dina nyårslöften!

lev realistiskt lev hälsosamt

Sikta på ett mysigt hem

Om du vill leva hälsosamt bör du lägga stor vikt vid ett städat hem. Det sägs att vår inredning och ordningsnivå i vårt hem speglar vårt inre tillstånd. Det är sant, och det är förmodligen också sant, att städa upp en atmosfär kan göra ett stort bidrag till inre balans. Att uppnå mer komfort hemma behöver inte nödvändigtvis betyda mycket pengar! Ibland räcker det med att investera i ett enkelt tillbehör för att helt förändra känslan av rymd. Vid denna tidpunkt vill vi påminna dig om det första förslaget till nyårslöfte: Ta med mer färg i nära och kära!

Detta är också vårt viktigaste tips för det nya 2019, som förhoppningsvis kommer att ge dig mycket berikning och bra saker!

Meditation och tid för dig själv är också mycket viktigt!

friska levande stenar i floden

För många innebär att leva hälsosammare att ha mer tid att vandra!

en person på berget och ett hälsosamt liv

Idrottens roll i ett hälsosamt liv kan inte överskattas!

hälsosamma levnadsidéer med mycket sport

gör bra sport lev hälsosamt