Månfaser förstår hela cykeln

Månfaser och vår hälsa

Vi vet från gamla källor att månfasens inflytande på människors hälsa redan kan kännas under antiken. Det är den enda naturliga satelliten på jorden. Det är därför den utövar en stark tyngdkraft på vår planet. Ebb och flöde är några av de mest märkbara och lätt igenkännliga fenomen som kan observeras i samband med dem.

Det är känt att månens faser har ett viktigt inflytande, särskilt på kvinnor

Att förstå månens faser påverkar kvinnor

Vissa föreskriver magiska egenskaper till fullmåne-månfasen

Förstå månfaser magi

Vår kropp består också av vatten. Så tidvattnet sker också i vår organism. Vi förklarar gärna hur dessa återspeglas i vår vardag med några exempel.

Schematiskt kan månens faser se ut ungefär så här

Förstå månens faser

Det fanns också en månkult i alla historiska epoker

Förstå månens faser i antiken

Tonen vid nymånen

Vid fullmåne och nymåne ökar gravitationen, som månen utövar på jorden. Det påverkar många faktorer på vår jord. Detta inkluderar också luftfuktigheten, atmosfärstrycket, temperaturen, de elektriska och magnetiska fälten. Allvarliga fluktuationer kan observeras i dessa. Detta påverkar också människokroppen, dess prestanda och hälsa.

Att känna till månens faser hjälper oss att förstå vissa förändringar i humör

Förstå månfaser ton

I fullmånefasen lider många av sömnlöshet

Förstå månens faser dålig sömn

Så det är lätt att förklara att med fullmåne finns illamående, nervositet och även en känsla av att du inte har energi. Symptomen på många kroniska sjukdomar blir mycket svårare.

Den avtagande månen har en stark eller svag effekt på olika typer av människor

Förstå månfaser humör förändring

Dieter

Samtidigt hänvisar många dieter också till månkalendern. När månen är full är det mycket lättare för oss att bli av med de ackumulerade giftiga ämnena. Vi bränner också fettet snabbare. Alla dieter är mer effektiva vid denna tidpunkt. Men om du äter mer vid den här tiden kommer du också att gå upp i vikt snabbare.

Ett naturfenomen som uppstår på grund av månens inflytande är ebbe -flödet

Förstå faserna av månen ebbe

När månen vaxar förändras våra förnimmelser och uppfattning

Att förstå månfaser påverkar nymåne

Nymåne och nycklar

Alla månens faser påverkar våra känslor på ett eller annat sätt. Det känns starkast vid fullmånen. De flesta känner sig mer spända och nervösa. Vissa kan inte sova, andra blir aggressiva. Ångesten blir mer intensiv.

Det är möjligt att vi blir mer känsliga med olika faser av månen

Förstå månfas effekt av att öka månen

Stigande måne

I denna fas av månen samlar vi livsenergi. Alla processer blir skonsammare. Nu klippa håret. Du kommer att växa snabbare. Under denna fas av månen samlar många också örter. Dessa är då de mest effektiva. Skador och operationer är bättre att inte utföras just nu.

 Underskatta inte månens effekt och lär dig förstå dess faser

Förstå månfas effekt av avtagande måne

Avtagande måne

Den avtagande månen leder till en minskning av aktiviteterna. Hår och naglar växer mycket långsammare. Huden är mycket mottaglig för obehagliga påverkan. I känslomässiga termer kan du dock njuta av lugn och balans.

Hela naturen reagerar på månens faser

Förstå månfas effekt