Den dyrbara sten -shungiten, även känd som shungitkol, kastas inte längre bara i legender, men efter mycket vetenskaplig forskning har definitivt visat sig vara ett användbart och samtidigt billigt medel mot skadlig elektrosmog. Av denna anledning, framför allt, lönar det sig verkligen att ha shungit i ditt hem och, viktigast av allt, på ditt kontor. Speciellt om du arbetar mycket på din dator och med din mobiltelefon, skulle det definitivt vara mycket meningsfullt att ha en pyramid av shungit eller en mobiltelefonstenplatta av sten på arbetsbordet och nära den trådlösa routern. Det finns också små runda skivor av shungit som kan limmas direkt på smarttelefonen.

Använd den skyddande och helande stenshungiten mot elektrosmog

shungit mot esmog hälsosamma effekter

Denna anmärkningsvärda sten har vörts som en helande sten och talisman sedan antiken. Och med rätta. Eftersom dess effekt på människors hälsa är så varierande att ädelstenen kan användas på praktiskt taget alla livsområden. Du kan läsa mer om detta i de närmaste raderna. Och låt oss nu titta närmare på vad shungit egentligen är och vilka effekter denna mirakelsten har.

En gammal sten med helande och mystiska egenskaper

shungiteffekt mot elektromagnetisk smog

Ursprung och natur

Enligt den senaste biogeologiska forskningen är shungit mer än 2 miljarder år gammalt och består nästan uteslutande av kol. En ny teori hävdar till och med att denna pärla kom från planeten Phaeton, som skulle finnas i vårt solsystem tidigare. Shungite har fått sitt namn efter byn Shun’ga, som ligger vid sjön Onega i det som nu är Ryssland. Verklig shungit hittades bara där, eller åtminstone för första gången där.

Riktig shungit från den ryska delen av Karelen

shungit ädelsten hälsosam effekt

Molekylerna i denna ädelsten består av kolatomer och kallas fullerener. Dessa skapades naturligt genom en lång process med fossilisering av utdöda protozoer. Shungite är faktiskt skyldig sin starka hälsofrämjande och rensande effekt till dessa naturliga molekyler, som alla finsmakare och vetenskapliga experter svär vid.

Ädelstenen har en lätt metallisk glans och är vanligtvis glasig svart. Beroende på kolinnehållet varierar färgen och kvaliteten på shungit också.

Stenen bearbetas i olika former

shungit ädelsten mot esmog frisk

Vilken effekt har ädelstenen??

Eller snarare: effekter! Eftersom, som redan nämnts ovan, är shungit en ädelsten med många positiva effekter på vår hälsa och livsmiljö. Denna underbara sten används inte bara mot skadlig elektromagnetisk strålning, utan har också den värdefulla egenskapen att rena och mineralisera dricksvatten. Shungit stimulerar immunsystemet och har en beprövad antibakteriell och antiviral effekt samt en avundsvärd förmåga att leda elektricitet. Berget kan också binda fria radikaler och omstrukturera vattenmolekylerna.

Vissa kallar också shungit för en katalysator. Faktum är att berget intensifierar effekten av andra ädelstenar och blir aldrig negativt laddad. I sin bok: “Shungite” kallar författaren och geobiologen Regina Martino det till och med ‘Livsenergi sten‘. Hon är övertygad om att denna ädelsten stimulerar det första chakrat, fortfarande känt som “rotchakrat”, och därmed öppnar tillgång för livsenergi.

Det är inte för ingenting som ädelstenen ofta föredras i meditationer såväl som i Feng Shui

shungit ädelsten bambu hälsosam effekt

Shungit kan till och med lindra smärta och har anti-aging egenskaper som många hävdar. Det senare beror på att de naturliga fullerener som utgör berget främjar enzymaktivitet och motståndet i kroppens celler, samtidigt som det stimulerar vävnadens regenerativa förmåga.

Som en vattenlösning är shungit med dess naturliga fullerener en av de mest kraftfulla antioxidanterna av alla, vilket forskargruppen som leddes av professor Andrievsky redan har upptäckt. Dessutom finns det också dess avgiftande effekt. Bergmolekylerna har egenskapen att neutralisera toxiner i kroppen och främja deras eliminering från våra organ. Dessutom är shungit redan känt för sina antihistamineffekter och används till och med i experimentell medicin som ett hjälpmedel vid utbyte av neurotransmittorer i hjärnan.

Det är därför lämpligt att dricka vatten mineraliserat med shungit oftare

förbereder shungitvatten hälsosam effekt

Och hur förklaras dess positiva effekt mot elektrosmog? Väldigt lätt. Den elektromagnetiska strålningen, som huvudsakligen produceras av våra mobiltelefoner och datorer och är extremt skadlig för kroppen och psyket, består av de så kallade vänstervända torsinfälten. Dessa har en mycket negativ effekt på vår bioenergetiska balans, vilket innebär att vår fysiska, känslomässiga, energiska, psykologiska och till och med andliga balans är i fara. Vad Shungite gör är att konvertera dessa vänsterhänta vridningsfält till högerhänta. För deras del är dessa inte längre skadliga för oss, tvärtom. Det påstås till och med att ädelstenen i sig stärker en persons energiska vitala fält och på så sätt skyddar honom från negativa miljöpåverkan. Av denna anledning kallas shungit ofta för en “skyddande sten”.

Du kan till och med placera din shungitpyramid på den trådlösa routern

shungit mot elektromagnetisk strålning wlan

Mångsidig användning för kropp och själ

  • Som en pyramid och mobiltelefonplatta används den starka ädelstenen främst mot elektrosmog. Med sin släta, svarta yta och den svaga metallglansen ser den väldigt snygg och lyxig ut och passar i praktiskt taget alla stilar på kontoret eller i dina egna fyra väggar.
  • Shungit föredras också ofta som vackra smycken eller originaldekoration. Vackra armband eller halsband, örhängen eller fingerringar, små Buddha -figurer eller elefanter – listan här är verkligen ganska lång.
  • Den primära berget är redan känt som rensande, mineraliserande vatten och dricks regelbundet av många.
  • Shungite är också högst upp på listan för meditationer och helande massage och välkomnas av yogier och alternativa utövare.
  • Ädelstenen skär en fin figur även som ett naturligt gödningsmedel för dina växter

Shungitplattor neutraliserar elektrosmoggen

mobiltelefon på shungitplatta ädelsten

Eller föredrar du mindre versioner av den?

shungite mot esmog på mobiltelefon

Som vackra, runda pärlor för friska smycken med stil

naturliga shungitpärlor som smycken

Om möjligt, unna dig en avkopplande massage med shungitstenar

heta shungit ädelstenar hälsosam massage

Vackra smycken av shungit är en lyckad presentidé för honom och henne

shungit smycken på ädelsten tallrik hälsosam effekt smycken armband tillverkade av shungit friska

Eller snarare som en klassisk pyramid för kontoret eller hemma?

Shungitpyramid mot esmog

Du kan välja olika storlekar beroende på dina behov 

Shungitpyramid i olika storlekar

Snygg shungitpyramid med en hälsosam effekt på kropp och själ

Shungitpyramideffekt på kontoret