Vill du också ha en hälsosam sömn och ändå vara väldigt trendig samtidigt? Tja, då är den senaste trenddrinken Blue Moon Milk precis rätt för dig. Sedan en tid tillbaka har många kommentarer och bilder av det funnits på Instagram och Pinterest och många bloggare svär vid dess otroligt stora effekt. Blue Moon Milk sägs vara en riktig mångsidig när det gäller naturliga sömntabletter. Men var är hemligheten? Är den blå nattduken verkligen mycket mer effektiv än den beprövade mjölken med honung som vi alla känner till från vår barndom?

Naturliga sömntabletter som blåmånen är bra för kropp och själ

blue moon milk naturliga sömntabletter

Hemligheten med Blue Moon Milk

Aminosyran tryptofan, som finns i stora mängder i mjölk och mandel, omvandlas till melatonin i kroppen. Detta är det så kallade sömnhormonet som transporterar oss alla till drömmarnas rike. Det är därför ett glas varm mjölk med honung innan du går och lägger dig inte bara är gott, utan främjar det sömn.

Blue moon -mjölken har ännu mer i sig, nämligen förutom mjölk eller mandelmjölk innehåller drycken två andra mycket viktiga ingredienser som förstärker dess lugnande och balanserande effekt ännu mer. Dessa är medicinalväxterna Ashwagandha (Withania somnifera) och Blue clitoria (Clitoria ternatea). Båda är kända från ayurvedisk medicin och har använts i tusentals år för många sjukdomar.

Ashwagandha växt och rötter

ashwagandha extrakt naturliga sömntabletter

Underdrogen Ashwagandha

Översatt från sanskrit betyder Ashwagandha faktiskt “lukt av hästen”. Vad gavs främst på grund av den allmänna, stärkande effekten av växten. Örten är en av de mest populära och kraftfulla adaptogenerna någonsin. Och dessa växtämnen reglerar kroppens hormonbalans på ett naturligt sätt och sänker samtidigt stressnivån i psyket. Ashwagandha är populärt känt som sovande bär på grund av dess starka sömnframkallande egenskaper.

Som med andra medicinska örter har Ashwagandha andra värdefulla egenskaper som kan dra nytta av. Till exempel används örten av många som ett populärt afrodisiakum. Läkemedelsväxten visar också de bästa resultaten mot flatulens, illamående och yrsel samt med lätt depression och ångestsyndrom.

Pulverformen av Ashwagandha är idealisk för allmänt bruk – en anmärkningsvärd tonic med mycket potential! Man bör dock fortfarande komma ihåg att detta är ett alternativt kosttillskott som inte är ett läkemedel i västlig bemärkelse.

Att förbereda naturliga sömntabletter som blåmåne mjölk själv är väldigt enkelt

blue moon milk friska sömntabletter

Och var kommer den coola blå färgen på den trendiga drinken ifrån?

Den fascinerande blåa av månmjölken ges av den indiska medicinska växten Clitoria ternatea, även känd som den blå klitoris. I den engelska bloggosfären är det känt som Butterfly Pea Tea. Läkemedelsväxten har allt, inte bara visuellt, utan framför allt tack vare dess ångestdämpande och smärtlindrande effekter. Det är också ett mycket effektivt naturligt nootropiskt medel som stärker koncentrationen och hjärnans prestanda optimalt. Du kan enkelt beställa både pulvret och de torkade blommorna online och till och med njuta av dem som te.

Naturligtvis också som iste på sommaren

blue clit tea naturliga sömntabletter

Alternativt kan du använda Blue Majik Spirullina Extract för den blå nyansen av din Moon Milk. Spirullina är inte mindre hälsosam och har också en stark, antioxidant effekt på den mänskliga organismen.

Indisk medicinsk växt Clitoria Ternatea

naturliga sömntabletter blå klitoris friska

Lätt att förbereda Moon Milk: receptet

Det finns inget enklare än att förbereda en utsökt månmjölk själv. Ta en titt nedan för att se vad du behöver för detta och hur det görs.

Ingredienserna:

  • Mjölk (helst mandel, soja eller kokosmjölk)
  • 1 tesked (nivå) ashwagandha pulver
  • 1/4 tsk kanel
  • en nypa muskotnöt
  • Honung eller lönnsirap efter smak
  • 1 tsk torkade blå klitorisblommor
  • eller alternativt: 1/2 tsk Blue Majik Spirullina -extrakt

månmjölk friska naturliga sömntabletter

Extra ingredienser:

Du kan också lägga till indisk basilika (tulsi) och den medicinska svampen Reishi. Båda har en balanserande och lugnande effekt på nervsystemet och är därför perfekta för din blåmånmjölk för att hjälpa dig att somna.

Och det är så enkelt:

Lägg alla ingredienser tillsammans med mjölken i en kastrull och låt koka upp på svag värme i några minuter. Låt svalna lite och söt med honung eller lönnsirap. Torkade lavendelblommor eller andra ätbara blommor, liksom små bär, är lämpliga för dekoration, inte bara färska, utan också frysta.

Sätt sista handen på din läggdryck!

naturliga sömntabletter blue moon milk

Bipollen rundar månmjölken på ett hälsosamt och elegant sätt

bee pollen blå måne mjölk naturligt sömnhjälpmedel

Rosenblad ger ännu mer färg och en underbar doft

mattrend blå måne mjölk naturliga sömntabletter

Gurkmeja och lavendel – en oslagbar duft med aromsmak

månmjölk friska naturliga sömntabletter

För övrigt har lavendel också en mild, lugnande effekt

lavendel månmjölk naturliga sömntabletter

Ingefära och spirullina är andra populära ingredienser för naturliga sömnhjälpmedel

månmjölk gyllene mjölk naturliga sömntabletter

Och vad sägs om en kreativ månmjölksmoothie med bär och kokosflingor? 

månmjölksmoothie naturliga sömntabletter