Akupressur – lära känna den gamla kinesiska medicinen

Akupressur är en av de mest använda läkningsmetoderna inom kinesisk medicin. Den har en historia på mer än två årtusenden. Det faktum att det fortfarande används idag är ett av de största bevisen på dess effektivitet. Systemet är en slags aktivering av kroppens självläkande krafter. Genom att trycka på vissa punkter kan blockeringar som förhindrar det fria energiflödet lyftas. Du kan använda den för att läka olika smärtor.

Andra positiva effekter inkluderar avslappning av musklerna och omedelbar hjälp med akut smärta.

Upptäck hemligheterna med akupressur!

akupressurpunkter massage hälsosamma effekter kinesisk medicin

Här är några viktiga regler när du använder akupressur.

De olika punkterna måste masseras med starkt tryck och fasta rörelser. När du utför akupressur är det bäst att hålla ögonen stängda och mycket avslappnade.

Akupressur rekommenderas särskilt för huvudvärk

akupressurpunkter massage huvudvärk lindra kinesisk medicin

Några typiska akupressurpunkter

Akupressurpunkterna är väldigt många. Vi vill dock ge dig några av de viktigaste och populäraste.

Till San Li -punkten

akupressur till san li point massage hälsosam effekt kinesisk medicin

Denna punkt är cirka fyra fingrar under knäet på utsidan av benet. Det ska masseras med depression och andra känslomässiga fluktuationer.

Han poängterar

akupressurpunktsmassage hälsosam effekt kinesisk medicin

Denna punkt tas upp när patienter i allmänhet är stressade, har huvudvärk och obehag i nacke och ansiktsmuskler. Denna massage rekommenderas inte för gravida kvinnor.

Feng Chi poäng

akupressur feng chi punkt massage

Detta masseras huvudsakligen för att läka smärta. Detta aktiverar energin i kroppen och du övervinner migrän, permanent trötthet och ofta symtomen på förkylning.

Jian Jing punkt

akupressur jiang jing punkt massage

Denna punkt är i axelmusklerna. Massera dessa mot huvudvärk, stress och smärta i nacke och ansikte. Gravida kvinnor bör vara mycket försiktiga när de masserar detta område.

Tai Chong -punkt

akupressur tai chong punkt massage hälsosam kinesisk medicin

För att massera detta område måste du ta av dig skorna. Genom att göra det främjar du energin i din kropp på ett sådant sätt att spänningen i det nedre området av din rygg släpps. Du kan också använda den för att kontrollera dåligt humör och högt blodtryck.

Nei Guan poäng

akupressur viktiga punkter hälsosamma effekter kinesisk medicin

Vid akupressur masseras detta område när patienten har symtom som en känsla av glädje, nervositet, sjösjuka och huvudvärk. Det kan till och med hjälpa till med hjärtklappning.

Zhong Zhu punkt

Denna punkt är på handen mellan ringen och lillfingret. Detta slappnar av den övre delen av ryggen och kan lindra huvudvärk.

San Yin Jiao -punkt

akupressurpunktsmassage hälsosam kinesisk medicin

Massage i detta område används för att övervinna symptom på många neurologiska sjukdomar, sjösjuka och konstant trötthet. Men det bör undvikas under graviditeten.

Praktiska tips

Att utföra akupressur hemma är inte riskabelt, men det kan ge otillfredsställande resultat. Den professionella förberedelsen gör stor skillnad. Du bör ta flera tips som grundläggande kunskap, vilket gör behandlingen av en specialist mer begriplig och därför mer effektiv för dig.

 Och några andra akupressurpunkter med positiva effekter för kropp och själ:

akupressur poäng hälsosamma effekter kinesisk medicin

akupressurpunkter hälsosam massage kinesisk medicin

akupressurmassage ger hälsosam kinesisk medicin