Håravfall är ett av de vanligaste problemen som drabbar både män och kvinnor idag. Bortsett från genetiska faktorer finns det andra orsaker till håravfall, inklusive hypotyreos, stress, hormonell obalans, näringsbrister, åldrande, hårbotteninfektioner, vissa sjukdomar eller mediciner, luftföroreningar och dålig blodcirkulation. Att tappa 50 till 100 hårstrån per dag anses normalt (oroa dig inte, en normal hårbotten har cirka 100 000 hårstrån). Men när du tappar mer hår är det dags att ta hand om ditt hår och hårbotten. Det finns flera huskurer för håravfall som du enkelt och enkelt kan applicera i ditt hem. Så här är några av de effektiva hemmetoder som stoppar håravfall och främjar hårväxt.

Vilka huskurer för håravfall känner du till??

Hemmedel för håravfall Behåll vackert långt hår

Hur kan du förebygga och / eller bekämpa håravfall??

Hemmetoder för håravfall

  1. Aloe vera

Aloe Vera är ett effektivt hemmedel för håravfall och för att främja hårväxt. Det är också effektivt för att minska hårbottenproblem som klåda och fjällning. Aloe Vera är lätt alkaliskt och återställer hårbottenens naturliga pH. Det kan också användas för att behandla mjäll och stimulera hårväxt genom att tränga djupt in i hårbotten.

Aloe Vera kan göra underverk för din hälsa

Hemmetoder för håravfall aloe vera

Du behöver: ett blad aloe vera

Så här gör du: Ta aloe vera -bladet och extrahera fruktköttet. Applicera det på ditt hår och hårbotten och låt det verka i cirka 45 minuter. Skölj sedan med vatten. Gör detta tre till fyra gånger i veckan för bättre resultat.

  1. Bockhornsklöverfrön

Bockhornsklöver eller meti frön är bland de mest effektiva huskurer för håravfall. Det reparerar hårsäckarna och hjälper till att återväxt håret. Bönhönsfrön är rika på protein och nikotinsyra och stärker hårstrået och gör håret starkt, glansigt och långt.

Dra hälsa från naturen!

Hem rättsmedel för håravfall bockhornsklöver frön

Du behöver: 1 dl bockhornsklöverfrön

Hur man gör det: Blötlägg bockhornsklöverfröna i vatten över natten. Nästa dag, slipa upp den till en fin pasta och applicera den på ditt hår och hårbotten. Låt pastan sitta på huvudet i cirka 30 minuter. Du kan täcka hårbotten med en duschkeps för att hålla den fuktig. Efter 30 till 40 minuter, skölj av dem med vatten. Du behöver inte använda schampo. Gör detta två gånger i veckan i en månad för att kontrollera håravfall och få vackra lockar.

  1. Kokosmjölk

Kokosmjölk är rik på proteiner, mineraler och viktiga fetter och verkar mot håravfall, minskar hårbrott och främjar hårväxt. Detta innehåller också kalium, vilket stimulerar hårväxt. Det återfuktar och stärker håret så att det förblir glansigt och friskt. De antibakteriella egenskaperna skyddar ditt hår mot skador.

Applicera kokosmjölk på håret

Hemmetoder för håravfall kokosmjölk

Du behöver: 1 kopp kokosmjölk. Du kan förbereda dessa genom att hacka kokosflingorna i en stativblandare och pressa ut mjölken.

Så här gör du: Massera in kokosmjölken i hårbotten och håret. Applicera mjölken från hårbotten till hårets ändar. Vira en handduk runt huvudet och låt den stå på i cirka 20 till 30 minuter. Tvätta sedan håret med ett milt schampo och kallt vatten. Gör denna ansökan en gång i veckan för effektiva resultat.

Massera hårbotten lätt

Hemmetoder för håravfall huvudmassage

  1. Indiskt krusbär eller amla

Den indiska krusbären eller amla är full av C-vitamin, antioxidanter, antiinflammatoriska och exfolierande egenskaper, och är ett annat effektivt hemmet mot håravfall. En av orsakerna till håravfall är bristen på C -vitamin, så intag av amla stärker hårsäckarna. Det främjar också snabbare hårväxt och säkerställer en hälsosam hårbotten. Amla säkerställer inte bara friskt och starkt hår, utan hjälper också till att förhindra för tidigt grånande hår.

Dessa exotiska frukter är till stor hjälp för håravfall

Hemmetoder för håravfall Alma

Du behöver: För den första metoden behöver du 1 kopp kokosolja och 4 till 5 torkade krusbär. För den andra metoden behöver du krusbärspulver och limejuice.

Så här gör du: För den första metoden, tillsätt de torkade krusbären i kokosoljan och koka tills oljan blir svart. Låt oljan nå rumstemperatur, massera sedan in den i hårbotten. Låt verka i 30 minuter, tvätta sedan av med vanligt vatten och schampo.

Spännande hårmask, låt den vara på och skölj sedan av

Hemmetoder för håravfall hårvård

För den andra metoden, blanda limesaft och amla pulver till en pasta. Massera in detta i hårbotten och håret. Täck huvudet med ett duschlock så att blandningen inte torkar ut. Låt verka i en timme och skölj sedan av det med ljummet vatten. Upprepa detta två gånger i veckan.

Pressa saften från rödbetan

Hemmetoder för håravfall rödbetsjuice

  1. Rödbeta

Rödbetor innehåller vitamin C och B, kalium, kalcium, kolhydrater, protein och fosfor, som är viktiga näringsämnen för friskt hår. Det är en av de bästa matvarorna för håravfall. Du kan konsumera det dagligen för snabb hårväxt.

Du behöver: några rödbetorblad, 1 matsked henna

Tillvägagångssätt: Lägg rödbetbladen i 2 dl vatten och koka tills vattnet har minskat till hälften. Låt det svalna och sikta sedan igenom det. Tillsätt henna för att göra en pasta. Applicera dem på hårbotten och håret. Låt det stå i ca 20 minuter och skölj sedan av det med ljummet vatten. Upprepa tre gånger i veckan.

Släng inte bladen i papperskorgen

färska rödbetorblad - frukt och grönsaker

  1. Lökjuice

Lök kan göra underverk för ditt hår. Deras antibakteriella egenskaper hjälper till att bekämpa hårbotteninfektioner, och svavelhalten förbättrar blodflödet till hårsäckarna. Det främjar hårväxt och kontrollerar håravfall.

Alla har lök hemma

Hemmetoder för håravfall lökjuice

Du behöver: saft av 1 lök och en bomullstuss. För att göra lökjuice, hacka löken och pressa sedan ur saften.

Så här gör du: Doppa bomullstussen i lökjuicen och applicera den på hårbotten. Låt verka i 20 till 30 minuter, tvätta sedan av med ljummet vatten och ett milt schampo. Upprepa en gång i veckan för att göra skillnad.

Så här kan du framgångsrikt bekämpa håravfall

Hemmetoder för håravfall vackert hår