Ja verkligen! Säsongen för vattenmelonen är äntligen här och nu är det dags att ta tag i den och njuta av denna himmelska, läckra och mycket hälsosamma frukt! Om du måste vara uppmärksam på linjen kan du hålla dig lugn, eftersom vattenmelonen är mycket kalorifattig. Trimmad för sommaren har vi förberett 10 uppfriskande idéer för dig idag, nämligen hur du kan bearbeta och konsumera vattenmelon på olika sätt varje dag.

Sommarrecept vattenmelon gurka sallad leva friska titel salsa fragment

S.onne, sommar, vattenmelon

Under årets hetaste tid är en saftig bit vattenmelon bara grejen. I våra 10 receptförslag listar vi nedan vad, men allt, som fortfarande kan göras med massan av denna läckra fruktsort. Prova de hälsosamma desserterna eller hemlagad limonad med melon och gå aldrig förbi melonen igen när du är på marknaden.

Recepten är snabba och enkla att genomföra och mycket hälsosamma och naturligtvis hemlagade.

1) Jordgubbs- och melonpopsiklar

Blanda melonskivorna, jordgubbarna, en halv kopp socker tills allt är mosat. Beroende på din smak, tillsätt limejuice eller det rivna skalet av lime. Häll i den form du vill ha och sätt in en träpinne i varje ispopp. Frys över natten och använd den för att kyla de varma dagarna.

Läcker och kalorifattig vattenmelonglass

Sommarrecept Vattenmelon Gurksallad Live Healthy Title Salsa Shaped

2) Salsadip med melon

Rör ihop limeskivorna, limesaften, 1/2 tsk socker och 3/4 peppar. Tärna vattenmelon, gurka, pepperoni, basilika och mango och snurra igenom det hela kraftigt. Låt salsadipet stå i 1 timme och servera med chips eller nachos.

Exotiskt och näringsrikt

Sommarrecept vattenmelon gurka sallad levande hälsosam titel salsa tomater

3) vattenmelonsorbet

Mosa vattenmelonskivorna och limesaften tillsammans med 2 tsk socker. Sikta blandningen genom en fin sil och frys ned massan. Skrapa ur en liten portion och upprepa denna process några gånger var 20: e minut tills du får en fluffig glassmassa.

En sorbet för att förföra dig

Sommarrecept vattenmelon gurka sallad levande hälsosam titel salsa tomat bord

Sommarrecept vattenmelon gurka sallad leva hälsosam titel2

4) Grillad melon

Pensla några vattenmelonskivor på båda sidor med olivolja och lägg dem på grillen. När du får mörka fläckar är de redo att äta. Smaksätt med salt och peppar färskt från morteln.

Grillad melon? – ja, förstås!

Sommarrecept vattenmelon gurksallad levande hälsosamt grillat

Sommarrecept vattenmelon gurka sallad leva hälsosam titel sallad

5) Vattenmelon, havregrynfrukostblandning

Lägg bitar melon, jordgubbar, mjölk, blötlagt havregryn och chiafrön, yoghurt och bourbonvanilj i en skål. Blanda allt och täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten.

Börja dagen med en melonblandning

Sommarrecept vattenmelon gurka sallad leva hälsosam titel havregryn6) Melon Green Tea Detox Drink

Blanda det förkokta gröna teet med vattenmelonbitarna och sikta genom en sil i en kastrull. Servera med färsk mynta och isbitar.

En utsökt detox drink

Sommarrecept vattenmelon gurka sallad levande hälsosam titel juice grönt te detox botemedel

7) Kolsyrad vattenmelonsaft

Mosa melonbitarna och blanda ner saften av en lime. Slutligen fylls det med mousserande vatten och garneras med limeskivor och / eller myntablad.

Melon med läsk 

Sommarrecept vattenmelongurkasallad levande hälsosam lime basilika8) hemlagad limonad med melon

Mosa vattenmelonen och sikta genom en fin sil. Värm 1/2 kopp vatten och 1 kopp socker tills sockret är upplöst. Ta sirapen från värmen och blanda med citronsaft och kallt vatten. Varva isbitar och melonpuré i vackra glas och häll limonaden över dem.

Sommarrecept vattenmelon gurka sallad levande hälsosam titel limonad

Sommarrecept Vattenmelon Gurksallad Live Healthy Title Juice Fizzy

9) Gurka och melonsallad

Hacka en lök och tillsätt limejuice efter smak. Tio minuter senare tillsätt 2 matskedar olivolja. Tärna en mogen melon, gurka och fetaost i en stor skål och krydda med vinägretten.

Sommarrecept vattenmelon gurka sallad leva sunt

10) Halvfryst sorbet med melonbitar

Blanda melonmassa, citron- eller limejuice, isbitar och lite socker, honung eller sockerbetssirap. Häll i sundae, garnera med mynta och servera omedelbart. smaklig måltid!

Sommarrecept vattenmelon gurka sallad levande hälsosam titel salsa tomater

Sommarrecept vattenmelon gurka sallad leva hälsosam titel2

Sommarrecept vattenmelon gurka sallad levande hälsosam titel juice