Gikt. Det manifesterar sig ofta som kraftigt svullna leder, rodnad hud och mycket smärta. Denna utbredda sjukdom, som också anses vara en välståndssjukdom, är faktiskt en slags metabolisk sjukdom. Faktum är att mängden urinsyra i blodet ökar och som ett resultat bildas de så kallade urinsyrakristallerna på synovialmembranet, i benen, på senor eller i de inre organen. I många fall finns det en genetisk känslighet som förklarar sjukdomsuppkomsten eller ett fel på njurarna, varigenom de inte kan utsöndra tillräckligt med urinsyra. Men också ohälsosam kost, brist på motion, fetma och överdriven alkoholkonsumtion kan vara orsaken till gikt.

Enligt den senaste statistiken drabbas mer än en miljon människor bara i Tyskland, 80% av dem män mellan 40 och 60 år. Tack vare könshormonet östrogen är kvinnor relativt väl skyddade mot gikt fram till klimakteriet. Tyvärr försvinner detta skydd mycket snabbt efteråt. I de följande raderna lär du dig, förutom andra viktiga fynd, vilka purinrika livsmedel du bör undvika och vilka gikt-huskurer som rekommenderas.

Gikt huskurer kan hjälpa som ett alternativ till receptbelagda läkemedel

gikt huskurer säkerställa lindring

Hur känner du igen gikt?

I mer än 60% av fallen manifesterar sjukdomen sig som svår smärta i metatarsofalangealleden. Området sväller upp mycket, den så kallade giktsknuten bildas och huden blir röd. Men andra leder som anklar, armbågar och knän kan också påverkas. Ofta kombineras giktattacker med feber och kräkningar och man känner sig väldigt svag.

På lång sikt kan alltför höga urinsyranivåer orsaka högt blodtryck och hjärt -kärlsjukdom eller i värsta fall leda till njursvikt eller hjärtinfarkt. Därför, om du har klagomål eller om du är över 50 år, bör du definitivt kontrollera dina blodvärden och låta dig noggrant undersökas av en specialist. Det finns många receptbelagda läkemedel som kan hjälpa mot gikt och bör tas särskilt om urinsyran i blodet är för hög. Men vissa giktläkemedel kan också användas och kombineras med rätt kost och livsstil.

Bär och nötter är några av de bästa livsmedlen för gikt

Ät havregryn mandel bär för gikt

Vilka faktorer kan gynna gikt??

Om din kost innehåller för många livsmedel som är rika på purin kan gikt utvecklas med tiden. Puriner är föregångarna till urinsyra och omvandlas till urinsyra i kroppen. Nedan kan du se exakt vilka livsmedel som är rikast på purin och definitivt bör undvikas av giktpatienter. Men andra faktorer kan också vara orsaken till gikt. Dessa inkluderar: diabetesmelitus, vissa mediciner, kemoterapi, alkoholism eller obstruktiv sömnapné (OSA).

Om du har gikt bör du bara äta mycket små mängder kött och fisk, eller inte alls

gikt huskurer och rätt kost

Purin High Foods att undvika:

 • Öl och jästprodukter
 • andra alkoholhaltiga drycker
 • Läsk
 • Inälvor
 • fet fisk ansjovis och lax
 • skaldjur
 • Sparris och spenat (ät bara med måtta)
 • rött kött
 • Korv
 • Ärtor och linser (äter också sällan)
 • Fruktsocker (läsk, färdiga produkter)

Viktig: Enligt de senaste fynden är kaffe inte ett problem för giktpatienter, det sägs till och med sänka urinsyranivån ganska mycket. Men om du lider av högt blodtryck kan du bara dricka små mängder kaffe eller utesluta det helt.

10 gikt huskurer som ger lindring

Naturligtvis handlar det inte om några mirakel, utan bara om de botemedel som också kan hjälpa dig med giktssymtom. Du kan också helt enkelt konsumera många av dem regelbundet för att förhindra gikt i allmänhet och för att leva mer hälsosamt. Vid akuta giktattacker bör dock läkare konsulteras så snart som möjligt.

# 1 citroner

Citronsaft med vatten som hemma mot gikt

# 2 ingefära

ingefära te som ett giktläkemedel

# 3 bakpulver

Läsk som hemma mot gikt

# 4 äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger som hemma mot gikt

# 5 bananer

bra idéer fair trade logotyp bananer

# 6 Körsbär och sura körsbär

Körsbär som ett giktläkemedel

# 7 kallt vatten

kallt vatten som hemma mot gikt

# 8 enbärsolja

Enbärsolja som hemma mot gikt

# 9 Magnesiumsulfat MgSO₄

Magnesiumsulfat som hemma mot gikt

# 10 senap

senapspulver senap som hemma mot gikt

Extra tips: Om du har en genetisk känslighet, om du har förhöjda urinsyranivåer eller om du har giktssymtom, ta högre mängder C -vitamin! Du kan ta från 500 till 1500 mg om dagen ett tag. Detta vitamin har inte bara en uttalad antiinflammatorisk effekt, det sägs också att märkbart sänka urinsyranivåerna.

Fler gikt -huskurer: Varm ricinolja, honung, gurkmeja, aktivt kol, safflor, mjölktistel, djävulsklo, ett almblad, nässla eller maskros -te, selleri, ananas, vetegräs, olivolja, färskpressad juice från morötter, rödbetor och gurka.

Nässla är också ett utmärkt detoxhjälpmedel

gikt hem rättsmedel nässelte

Enligt den senaste forskningen kan grönkål också avnjutas med måtta med gikt

grönkål som hemma mot gikt

Du kan också äta papaya regelbundet

papaya bra mot gikt

Selleri har en gynnsam effekt på dina urinsyranivåer

Upptäck selleri som hemma mot gikt

Alla citrusfrukter rekommenderas varmt för gikt

c -vitamin som hemma mot gikt