Virtual Reality är det senaste spetstekniken, som erbjuder en lovande värld för både fritid och företag. Många branscher har redan börjat dra nytta av de möjligheter VR erbjuder, och detta gäller särskilt när det gäller utbildning inom företaget. Företag i olika branscher har börjat införliva VR i sina utbildningsprogram, och det finns nu många exempel på att virtual reality används för att utbilda personal.

virtual reality -glasögon

Pilotutbildning

Ett av de områden där virtual reality redan har bevisat sig är flygindustrin. De spirande piloter använder den Virtual reality -simulatorer, att uppleva olika scenarier under flygningen utan att äventyra dig själv eller andra passagerare. VR -flygsimulatorer tillåter praktikanter att uppleva en mängd olika situationer och eftersom de är billigare än de större modellerna som för närvarande används, är de ett perfekt komplement till befintliga träningsmetoder.

Förberedelse och utbildning av militären

I åratal militären använder virtual reality som ett komplement till träningsmetoder. Soldater kan delta i simuleringar på slagfältet, medan läkare kan reagera på stridssituationer i en virtuell miljö. Virtuell träning är också en viktig del av Boot Camp -övningarna eftersom den hjälper soldater att känna att de är på ett slagfält och demonstrera sina praktiska färdigheter i en säker miljö.

I Schofield -kasernen på Hawaii används VSTS (Virtual Squad Training System) regelbundet som en del av militär utbildning. Praktikatsoldaterna får rörelsedetektorer samt huvudmonterade displayer och trådlösa vapenstyrenheter som exakt speglar vikt, form och storlek på militära vapen. Sedan går de in i en stridsimulator, där de lär sig praktiskt taget men utan risk.

virtuell verklighet militär utbildning

Ökad produktivitet för arbetskraften

Logistikföretaget DHL Express försökte utöka kunskapen och kompetensen hos de anställda i deras företag. I samarbete med Immerse inrättades en VR -träningsplattform som möjliggjorde effektiv och säker stapling av enhetslastenheten (ULD). Detta hjälpte arbetarna att bli mer effektiva och produktiva. Ford har också använt Virtual Reality tillsammans med Gravity Sketch för att skapa kopior av fordon med riktigt imponerande resultat som kommer att förändra arbetsflödet för deras designers.

Rekryteringsprocessen

Virtuell verklighetsutbildning är också användbar för att förbättra onboarding- och rekryteringsprocesser i företag. Intervjussimulatorer gör det möjligt för chefer och anställningschefer att ställa rätt frågor till kandidaterna och lära sig om de olika färdigheterna att se upp för. Plus, räkna ut de frågor som sannolikt kommer att ställas och lär dig varningsskyltarna att leta efter hos potentiella anställda.

virtual reality -teknik

Problemen med införandet av virtual reality -träningsmetoder

Medan vissa företag redan har anammat tanken att använda virtual reality för att förbättra sina organisations affärsverksamhet och utbilda sina anställda på högsta nivå, har andra ännu inte anammat konceptet.

Det finns flera hinder som hindrar vissa företag från att anta den senaste tekniken. Sist men inte minst är det kostnaden för att köpa headset, även om möjligheten att hyra headset nu blir verklighet, vilket gör processen mer överkomlig. Även äldre generationer av anställda har allt svårare att hantera den senaste tekniken och tycker att VR går ett steg för långt i utbildningen.

pilotutbildning i virtual reality

Men eftersom fler företag börjar införa virtual reality i sina träningsprogram och rapporterar utmärkta resultat, är det troligt att VR -utbildning snart kommer att ses som en vanlig praxis vid sidan av traditionella metoder, eller i vissa fall till och med ersätta dem.

När fler tusenåriga ansluter sig till arbetskraften är det uppenbart att företag måste anpassa sig till beteendet hos yngre människor och deras olika arbetsstilar och föredragna utbildningsmetoder. Med sin tekniska förtrogenhet är det troligt att VR kommer att vara en viktig del för att hålla dessa yngre anställda ombord.

Många företag har redan använt virtual reality som ett utbildningsverktyg för företag. Erbjuder allt från medicinska förfaranden till militära tillämpningar Virtual Reality en säker och realistisk träningsmiljö, där anställda kan testa sina färdigheter utan risk.

virtuell verklighet medicinsk utbildning

Även med de initiala installationskostnaderna börjar cheferna inse att VR-utbildning kan ge bättre valuta för pengarna på lång sikt och det med en utmärkt avkastning på investeringen när det gäller säkerhet, utbildning, lojalitet och engagemang.

Med nya utvecklingar inom virtual reality -branschen och de möjligheter VR erbjuder, kommer VR -utbildning att bli en självklarhet, där företag runt om i världen ser det som deras föredragna val när det gäller lärande.

     viral verklighetsinnovation