Du vet förmodligen redan hur du använder ett lockjärn för att göra din man till vackra vågor eller lockar. Du kanske till och med känner till värmefria alternativ som skumvalsar, etc. Men visste du att ett visst plagg som du bär på fötterna kan göra dina raka trådar till perfekta ringlar? Ja, lockar med strumpor är raseri just nu och många tjejer och kvinnor runt om i världen har blivit galna för dem, så att säga. Är du också nyfiken på denna heta frisyrmetod? Läs vidare för att lära dig hur du lockar håret med strumpor. Nedan avslöjar vi hemligheten med strumpor …

Lockar med strumpor – den senaste hårtrenden

Curl med strumpor steg för steg

Skapa lockar med strumpor steg för steg

Steg 1 – tvätta håret

Strumpor fungerar bäst när håret är lite fuktigt. Tvätta därför dina trådar först med ett lämpligt schampo och ett balsam mot krus. Om du inte har tid att tvätta håret kan du fukta hårstrån med vatten med en sprayflaska.

Tvätta håret och låt det inte torka helt

Tvätta hårkrullar med strumpor

Steg 2 – lossa trådarna

Knutar i håret hindrar dina strumpor från att bildas jämnt. Spraya en detangling spray på din man och borsta sedan igenom den med en bredtandad kam för att se till att din man är fri från knutar. Låt håret lufttorka, men inte helt. Det måste vara lite fuktigt.

Detangle och räta ut hår

Ta bort lockar av fuktigt hår med strumpor

Arbeta med små hårstrån

Lockar med strumpor tar en tråd

Steg 3 – använd strumpor

Som sagt vill du jobba med fuktigt men inte blött hår! När du har låtit håret torka lite efter duschen är det dags att skapa dina lockar med strumpor. Ta en två-tums hårdel och placera hårets ändar i mitten av din strumpa. Rulla strumpan mot hårfästet, rulla håret med den. När du når basen knyter du en knut med strumpans ändar. Upprepa denna process tills allt ditt hår är böjt till strumpor. Storleken på de hårstrån som du använder kan variera beroende på hur täta eller lösa hår du vill ha. Ju mindre sektion desto tätare lockar.

Linda hårstrån runt strumpan

Lockar med strumpor Strumpa lockar steg för steg

Enligt strumpans längd

Lockar med strumpor Strumpa lockar steg för steg2

Håll hårt

Lockar med strumpor Strumpa lockar steg för steg3

Knyt ihop strumpan

Lockar med strumpor Strumpa lockar steg för steg4

Steg 4 – vänta och se

När alla strumpor är på plats är det bara att vänta. Ge tillräckligt med tid för ditt hår att torka helt, till exempel hela natten.

Sov med strumporna i håret

Lockar med strumpor Strumpa lockar steg för steg 5

Steg 5 – ta bort strumpor

När din man är torr, ta av dig strumporna en i taget. Oavsett vilken ordning du gör detta är det enklaste sättet att gå uppifrån och ner. För att lossa lockarna kan du försiktigt kamma igenom dem med fingrarna.

Ta bort strumporna nästa morgon

Lockar med strumpor.Socka lockar redo

Dina strumpor är nästan klara

Kamma lockar med strumpor. Kamma strumpa lockar steg för steg

Steg 6 – räta ut strumporna

Om du har sovit med dina strumpor kan håret vara lite krusigt. Lägg ett utjämnande hårserum i din handflata, gnid ihop händerna och sprid serumet över hela din man för att tämja oönskad krus och ge dina lockar en slät finish.

Kamma igenom lockarna med fingrarna

Lockar med strumpor Socklullar färdiga

Steg 7 – stärka hårfästet

Du kanske märker att hårets ändar har mer volym än hårfästet. För att jämna ut utseendet, spraya en volymetrisk spray på halsen för att stärka den.

Lite mer tålamod …

Lockar med strumpor Skapa strumpor

Steg 8 – lägg pricken över i: et

Du vill inte att dina strumpor ska falla platt efter några timmar, eller hur? Om du spelar dina kort rätt kan dina lockar vara i flera dagar! Det sista steget är att spraya håret med hårspray så att dina lockar inte försvinner när dagen fortskrider.

Spraya med Haaspray och njut av slutresultatet!

Spraya hårlack på lockar med strumpor

Lockar med strumpor – videoinstruktion