Inspirerande visdom, talesätt och citat har alltid varit mycket populära och hedrade av de flesta. Även om vissa av dem låter lite banala och gammaldags, bär de fortfarande ofta kärnan i svunna tider och kulturer. Full av tidlösa sanningar verkar sådana uttalanden förvånansvärt mycket relevanta idag. Rätt visdom kan hittas på praktiskt taget alla områden i livet – för varje tillstånd och varje situation. Och vanligtvis når man rätt visdom just i det ögonblick då det är viktigast för honom. Då och först då är du verkligen redo att förstå budskapet i ordspråket. Ofta är de kortaste citaten och tankarna de mest kraftfulla. Så är det åtminstone för oss i redaktionen. Det är därför vi idag har fokuserat just på sådana visdomar som är ganska korta, men mycket kortfattade och rörliga. Stanna hos oss och ta en titt på dem!

livsvisdom pojke guldfisk akvarium

Varför behöver vi överhuvudtaget visdom??

De flesta av er har nog haft det många gånger tankens kraft läs, hör eller övertyga dig själv om det genom din egen erfarenhet. En motiverande tanke kan röra sig och förändra mycket i livet. En sådan tanke kan också komma till oss som skriftlig visdom som vi redan är redo för.

Ibland okonventionell eller tvetydig ger det intellektuella djupet i en visdom en utvidgning av världsbilden eller fungerar som blixtinspiration, inte bara för sidotänkare, utan också för mycket triviala tänkare. För då och då behöver du något att hålla fast vid och det här kan vara en tanke eller till och med en visdom i livet.

självutveckling transformation liv visdom uttalanden

Läs inte bara det en gång och glöm det!

Inte bara håller du dina favoritvishet i åtanke, utan också bokstavligen framför dina ögon, t.ex. B. genom att skriva ner dem på vackra, färgglada bitar av papper och klistra dem på skrivbordet eller i möteskalendern. Som skärmsläckare eller liknande. livets stora visdom kan avnjutas och omprövas varje dag. Med hjälp av speciella appar eller datorprogram kan du skapa vackra vykort eller Facebook -inlägg själv, vilket kan vara en trevlig present till dina nära och kära.

Internalisera dessa tankar, ord och citat som du tyckte mest om som visdom och till och med försöka skapa din egen … Vem vet, kanske kommer dessa att läsas och kommuniceras av många andra människor, inte bara nu, utan också i många Gärna vidare igen i åratal.

Och kom ihåg: I mörka ögonblick är viktiga insikter och observationer som strålar fulla av hopp och förtroende, som ger mod och värme med sig och hjälper dig att gå upp igen och gå vidare …

Ha kul att läsa, känna med och skriva!

livets visdom säger mer leende

visdomsord att göra -lista

livsvisdom självkärlek självförtroende

var dig själv visdom

visdom tankar utstrålning kvinna bakom galler

visdom säger lycka vara tillfreds

visdomssvängningar går på en handfull i vattnet

livsvisdom havsbåtälskare

visdomsord njuter av det ögonblick då två barn i skogen

livets visdom njuta av livet avkoppling kvinnor händer

visdomsord planerar mirakel

livsvisdom förändrar smärtsamma får

visdomssätt går kafka

Ordspråk som livsvisdom. Verklighet

livsvisdom fantasi kunskap albert einstein

visdomsord människor gillar böcker

visdomsord håller huvudet uppe för att se stjärnor