Grus, krossad sten och andra typer av trädgårdsstenar blir allt populärare i samtida trädgårdsskötsel och landskapsarkitektur. Vi försöker avslöja orsakerna till detta i det följande. Håll utkik om du vill skapa en vacker och praktisk grusträdgård.

Så grusträdgård är trendigt just nu. Men varför egentligen har prydnadsgrus, grus, grus etc. blivit så populära på sistone och hur har de glidit trädgårdsgräsmattan i bakgrunden?

Skapa en grusträdgård – 6 skäl till det

Skapa en grusträdgård Fördelar grit trädgård stenar häck gräsmatta

Gräsmatta är en viktig del av traditionell trädgårdsdesign, men ingen kan argumentera för att gräsmatta är förknippat med alldeles för mycket trädgårdsarbete. Detta är extremt underhållskrävande och kräver regelbunden vattning, vilket är en onödig utgift för många moderna trädgårdsägare. Däremot är det mycket enklare att skapa en sten- eller grusträdgård.

Grus och dekorativt grus är en riktigt billig och naturligt snygg lösning för uteplatser, arbetsytor och trädgårdsvägar.

Prydnadsgrus är lågt underhållet och billigt

Skapa en grusträdgård Fördelar med delade prydnadsgrus trädgårdstenar

Viktiga skäl att skapa ett grus eller grusträdgård

Vi har precis angett den första anledningen till att skapa en grusträdgård. Prydnadsgrus och flis är lättskötta material eftersom de, till skillnad från gräsmattor och annat markskydd, inte lever och därför inte behöver vattnas, trimmas eller befruktas. Även om du måste rensa ogräs i grusträdgården krävs mycket mindre ansträngning och ekonomiska resurser.

Väderförhållandena kan ibland vara ogynnsamma och till och med ödesdigra för trädgårdsväxterna och det är också ganska obehagligt för många trädgårdsägare. Men om du väljer en grusträdgård kan du helt undvika trädgårdsskötseln som är förknippad med den.

Grus och trädgårdstenar säkerställer bättre dränering

Skapa grus trädgård grus trädgård stenar grus sten stig

En annan är den effektiva dräneringen som en grusträdgård kan erbjuda. Även om du inte vill täcka hela din gård eller bakgård med grus eller krossad sten kan du bara separera en del av det. Växterna i detta område kommer att trivas bättre på grund av den goda dräneringen där.

Grusträdgården etablerade sig dock först som en trend i vissa södra områden, där det blir ganska varmt och torrt på sommaren. Under sådana väderförhållanden är underhållet av gräsmattan inte bara riktigt dyrt, utan också praktiskt taget omöjligt på grund av den enorma mängden vatten som används. Grus behöver dock inte vattnas, och om du planterar några buskar eller andra värmebeständiga trädgårdsväxter i grusträdgården behåller stenarna fukten i jorden mycket längre och hjälper växterna att stå emot de höga temperaturerna.

Grus och grus ser naturligt ut och ger trädgården en hållbar karaktär

Skapa en grusträdgård Fördelar grus trädgård sten grus växter

En annan anledning till att många trädgårdsmästare väljer prydnadsgrus är på grund av dess naturliga utseende. Det inskriver sig sömlöst i trädgårdsdesignen och ser bättre ut än betong eller stenbeläggning. Det är därför grus är ett föredraget material, särskilt för trottoarer i trädgården. Kies finns i olika färger, storlekar och strukturer. Det är faktiskt mångsidigt tack vare olika läggningstekniker och kan effektivt kombineras med andra trädgårdstenar som flis, grus, trasig sand, tegel och några beläggningsstenar.

Dessutom erbjuder grus och andra stenfyllningar ett effektivt skydd mot ogräs i trädgården. Även om vissa envisa ogräs dyker upp i din kis -trädgård är de mycket färre än i en växtträdgård.

Och något annat kan göras med grus och krossad sten, nämligen det irriterande problemet med insekterna i trädgården. Grönsaksgolv lockar snabbt hundratals insekter. Grus och andra liknande material hjälper dig att lösa insektsproblemet.

Grus skyddar mot insekter och ogräs

Skapa en grusträdgård Fördelar med grus trädgård stenar Grus sten väg

Slutsats

Prydnadsgrus och annat spillror som flis, krossad sten och trasig sand är ganska lätta att ta hand om och dessutom billigt. De ger effektiv dränering och behåller markens fukt under lång tid. De minskar ogräset i trädgården och lockar till sig mycket färre insekter. Dessutom är dekorativt grus, grus och liknande ett estetiskt beslut för ditt utomhusområde. De utstrålar extra naturlighet och mysighet och ger din trädgård eller bakgård en modern och samtidigt hållbar ton.

Även om att lägga dekorativt grus inte är ett mödosamt jobb och du inte nödvändigtvis borde vara proffs, finns det några knep som du behöver veta. Att placera ett ogräskontrollskikt under bör till exempel inte underskattas. Och användning av ett grusgaller rekommenderas också om du vill skapa en stabil och säker trädgårdsstig.

Så låt experter ge dig råd och välj de mest lämpliga materialen för din egen grusträdgård!

Du kan också lägga grus och annat skräp själv, men följ några regler

Skapa en grusträdgård Fördelar med stenstenar i bakgården Steinweg