Med den första varmvädervågen har våren redan meddelat sig själv. Så den nya sommarsäsongen väntar inte länge. Det är snart trädgårdstid igen! Mer än något annat år tidigare längtar vi efter frisk luft och smickrande solstrålar. Vi vill bara flytta vårt vardagsrum utanför. Lyckligtvis är det möjligt. Med rätt trädgårdsmöbler och tillbehör kan du skapa ett mysigt och inbjudande trädgårdssalong utan problem. Du kan inte bara koppla av som ett par eller ensam, utan också spendera otaliga timmar tillsammans med hela familjen och vännerna.

trädgård lounge 5-sits trädgård-sittplatser-grupp-gjord av beige-tyg-och-vitkalkade-massiv-akacieträ

Vad bör du tänka på när du väljer trädgårdsmöbler?

Först och främst: man får inte spara i fel ände. Med andra ord, när du väljer trädgårdsmöbler bör du först och främst uppmärksamma tillverkare och leverantörer av bästa kvalitet och hög kvalitet. Med de moderna trädgårdsmöblerna och Trädgårdssittplatser av Maisons du Monde Till exempel är du definitivt i goda händer och kan känna dig mycket mer avslappnad när du sätter upp din trädgårdssalong.

Ändå bör man ställa och tänka på följande frågor i förväg:

  • Hur många människor kommer att använda trädgårdsloungen oftast?
  • Hur ofta och för vilket ändamål används trädgården??
  • Vad är din livsstil? Vill du hellre samlas i trädgårdsloungen för att äta eller koppla av? Kanske är en kombination av de två den bästa lösningen för dig?
  • Hur mycket utrymme finns egentligen tillgängligt för dig? Skulle en stor sittgrupp i trädgården vara det bästa alternativet eller skulle smalare trädgårdsmöbler med färre sittplatser passa bättre för din livssituation?
  • Vad sägs om skötsel och övervintring av möblerna? Vill du lägga mer eller mindre tid och ansträngning på det? Ha tillräckligt med förvaringsutrymme för trädgårdsmöblerna på vintern?
  • Vilka andra tillbehör ska läggas till??

trädgårdsmöbler-med-6-säten-antracit-grå-och-låg-bord-1000-2-34-187240_8

Vilka material är bäst för din trädgårdslounge??

För bättre orientering när du väljer, hittar du lite information om de mest föredragna och använda materialen för bra trädgårdsmöbler.

Hårda träslag

Trä är helt enkelt tidlöst. Dess varma, naturliga utstrålning och behagliga känsla hjälper dig att känna dig mer bekväm och säker omedelbart. Till skillnad från inredningen är tyvärr inte alla träslag lämpliga för din trädgårdssalong. Du bör därför bara välja det så kallade lövträet. Framför allt akacia och teak samt eukalyptus och tall. Om du väljer utemöbler i trä borde du definitivt göra det FSC® -certifierade produkter att se till att de kommer från ett hållbart skogsbruk. På så sätt skyddar du medvetet miljön.

trädgårdssalong 4-5-sitsig trädgård-sittplatser-uppsättning av aluminium och massivt akacieträ

Syntetisk hartsfläta

Detta material är också känt som polyrattan och är ett av de mest populära av alla när det gäller lättskötta, hållbara trädgårdsmöbler. Detta vattenavvisande och väderbeständiga material är det perfekta alternativet till äkta rotting och erbjuds som ett platt band eller en rund fläta. Den har hög elasticitet och låg vikt.

Metaller

Aluminium och rostfritt stål används oftast vid tillverkning av trädgårdsmöbler som uppsättningar, soffor, bord eller hela trädgårdsgrupper. I de flesta fall skyddas metallerna dessutom med en epoxihartsbeläggning. Vanligtvis är ramarna eller fötterna på trädgårdsmöblerna gjorda av metall och kombineras med trä, imiterat trä eller syntetiskt hartsnät.

trädgård lounge inrättas terrass trädgård sittgrupp

Utomhus textilier

Utan rätt textilier i form av kuddar, sittdynor och kuddar är även trädgårdsmöbler av högsta kvalitet som "naken". Detta är det enda sättet att säkerställa optimal sittkomfort. Dessutom ska utomhustextilierna ha tillräcklig UV- och vattenbeständighet och vara optimalt lätta att ta hand om. Exempelvis rekommenderas avtagbara kuddfodral av canvas med pärleffekt.

Vad sägs om stil och design?

När det gäller möbleringsstil gäller samma sak för dina egna fyra väggar i allmänhet. I princip finns det inget som heter THE style. Du kan ställa in din trädgårdssalong helt fritt efter din egen smak och personliga preferenser. Du kanske vill vara mysigare Hus på landet stil koppla av eller föredrar du den nostalgiska vintagestilen. Vissa kan däremot inte föreställa sig något annat än minimalistisk design i trädgården och ytterligare andra vill ha en oändlig semesterkänsla med trädgårdsmöbler i medelhavs- eller etnisk stil. Självklart kan du också orientera dig efter de senaste trädgårdsmöbeltrenderna och bli inspirerad av dem när du sätter upp din trädgårdsoas.

trädgård-lounge 4-5-sitsig-hörn-trädgård-soffa i svart-aluminium

Hur sköts trädgårdsmöblerna??

De flesta moderna trädgårdsmöbler gör i princip poäng med optimal skötsel. Men varje material behöver mycket omsorg och skydd. Till exempel bör du olja in dina trädgårdsmöbler igen minst en gång om året så att du kan njuta av dem längre. Du kan regelbundet torka bort smuts och damm med en mjuk trasa och milt tvålvatten. Torkning med en fuktig trasa är också en del av underhållet av trädgårdsmöbler av metall, träimitation och syntetiskt hartsnät. Den största skillnaden är när möblerna övervintras. Faktum är att om dina värdefulla trädgårdsmöbler är gjorda av trä eller metall, bör du definitivt lämna det till vintern i ett skyddat vinterområde. Konstgjord fläta, å andra sidan, kan förbli utanför. Emellertid behöver möblerna då åtminstone speciella UV-resistenta och vattenavvisande skyddsomslag.

Slutsats:

Välj bara det bästa för din trädgårdssalong. Hitta rätt trädgårdsmöbler som passar din smak och livsstil bäst och lita alltid på pålitliga tillverkare och leverantörer av hög kvalitet. Lägg till andra inredningselement som utomhusmattor, parasoll och harmonisk belysning och skapa din alldeles speciella oas av välbefinnande i trädgården!

trädgård lounge inrättade rotting trädgårdsmöbler