Förra året tillbringade vi mycket mer tid i våra trädgårdar, och det ser ut som att 2021 kommer att bli ett liknande år. Därför är det smart att förbereda din trädgård inför kommande sommartid i god tid. För att hjälpa dig att få ut det mesta av ditt utomhusområde och designa det i linje med de senaste trenderna har vi sammanställt de viktigaste trädgårdsmöbeltrenderna för 2021 och listat dem nedan. Bläddra ner och håll utkik…

Trädgårdsmöbler kan helt förändra ditt utomhusområde och förvandla det till en mysig atmosfär. Det är en bra anledning att spendera mer tid utomhus, tror du inte det?

Så utöka ditt bostadsutrymme utanför genom att göra din trädgård bekväm och väderbeständig Lounge möbler och utrusta moderna utemöbler. Och om vädret samarbetar, gör dig redo för solen med de bästa Solstolar och solstolar.

Trädgårdsmöbler trender 2021

Trädgårdsmöbler trender 2021 naturmaterial

Vilka är de senaste trädgårdsmöbeltrenderna för 2021?

De nuvarande trenderna för trädgårdsmöbler erbjuder ett imponerande urval av utemöbler, baruppsättningar, solstolar och loungemöbler. Det finns en mängd olika former, storlekar och färgkombinationer som gör det enkelt för dig att hitta den perfekta produkten för dina individuella behov. Ta en titt på de senaste trenderna för trädgårdsmöbler att tänka på när du gör ditt val.

Tydliga linjer och former

Denna inredningstrend rinner också över i trädgården. Rena linjer och former är en stark look för 2021, särskilt i trädgårdar med en modern twist.

Rektangulära och fyrkantiga bord, raka stolar och armar och en enkel design är nyckelelementen i denna möbelstil. Neutrala färger spelar också en stor roll, med tonvikt på vita och gråtoner.

Trädgårdsmöbler trender 2021 tydliga former och linjer

Utemöbler som ser ut som inomhusmöbler

Många av oss öppnar våra hus mot trädgården och suddar ut gränserna mellan insidan och utsidan. Det är därför inte förvånande att utemöbler alltmer ser ut som inomhusmöbler.

Trädgårdsmöbler trender 2021 kasta kudde trädgård pool soffa

Ett annat bra sätt att göra gränsen mellan inomhus och utomhus suddig är att införliva mattor i ditt utomhusutrymme. Vi vet att det här kan låta lite ovanligt, men utomhusmattor som den här från Gartella, säkerställa en särskilt mysig atmosfär utomhus. Du kan också använda mattor för att separera olika områden. Alla vattentäta mattor är dock lämpliga för detta.

Trädgårdsmöbler trender 2021 utomhusmatta

Cocoon och hängande stol

Vi längtar alla efter dessa små bekvämligheter just nu. Behovet av att känna sig bekväm och avslappnad i vårt utomhusområde återspeglas i den växande populariteten för kokong och hängande stolar.

En hängande stol på en metallram är förmodligen det mest platsbesparande sättet att ta upp denna trend. Om du har mycket utrymme är en kokongfåtölj allt ilska i trädgården.

Trädgårdsmöbler trender 2021 hängstol

Snygg uteservering

Våra trädgårdar har aldrig varit så använda för underhållning som förra året. Som ett resultat anpassar sig utemöblerna också till våra nya behov.

Matbord utomhus med flera sittplatser, praktiska bord som är justerbara eller erbjuder en mängd olika förvaringsalternativ ses alltmer i den moderna trädgården.

En annan viktig trend är de integrerade eldstaden, som är ett fantastiskt blickfång och samtidigt ger ljus och värme på kvällen.

Trädgårdsmöbler trender 2021 Utemöbler

Ljusa nyanser av färg

Neutrala färger blir alltmer populära i utemöbler, men ljusa färger används alltmer i nya produkter. Detta gäller särskilt för pulverlackerade metallmöbler.

Med färgglada trädgårdsmöbler kan du lekfullt piffa upp ditt utomhusområde. De uppmärksammar också ett visst område i trädgården.

Om du föredrar att hålla de ljusa färgerna mer subtila, ser kuddar och kast i en ljus accentfärg bra ut med neutrala möbler.

Trädgårdsmöbler trender 2021 färgnyanser

Lösningar för små utrymmen

Små trädgårdar är fortfarande en vanlig funktion i tyska hushåll, vilket leder till en efterfrågan på kompakta och praktiska utemöbler.

Set med ett litet fotavtryck, dolda förvaringsutrymmen och flexibla layouter är idealiska för små uteplatser och utomhusområden.

Trädgårdsmöbler trender 2021 små utrymmen

Semester i din egen trädgård

Eftersom många av oss håller vår semester lite kortare för tillfället är tanken på att använda vår trädgård för att skapa en semesteratmosfär mycket aktuell. Utemöblerna anpassar sig till denna trend.

Vi har redan pratat om kokongfåtöljer, som är perfekta för avkoppling på stranden. Solstolar är också ett bra sätt att lägga lyx till din gård. Om du väljer en modell med hjul kan du placera den i alla hörn av din trädgård.

Trädgårdsmöbler trender 2021 praktiska hopfällbara möbler

Trädgårdsmöbler trender 2021 – sammanfattning

Det finns några grundläggande teman som går genom trädgårdsmöbletrenderna 2021. De speglar alla den ökande användningen av våra trädgårdar och den viktiga roll de spelar på vår fritid.

Friluftsunderhållning, suddning av gränserna mellan hem och trädgård, multifunktionella möbler och behovet av snygg komfort är alla viktiga element i årets trädgårdsmöbeltrender. Det har aldrig varit lättare att hitta möbler som är både praktiska och snygga och som skapar en välkomnande atmosfär utomhus.

Trädgårdsmöbler trender 2021 design utomhus trädgårdar