underbart trädgårdslandskap färgglada blommor uppmärksamma

Underbart trädgårdslandskap fullt av färgglada blommor – trädgårdsdesign med stil

Lär dig färgen i din trädgård!

Ja, om du följer våra trädgårdsdesigntips kan du få ett vackert och till och med dramatiskt snyggt landskap fullt av färgglada blommor och massor av grönt bladverk.

   Placera liknande blommor sida vid sida

underbart trädgård landskap färgglada blommor idé gräs

Du kan lägga till ett intressant och till och med dramatiskt utseende i din trädgård genom att plantera fläckar med dina favoritblommor. De återkommande färgerna lockar definitivt ögat och ger en sammanhängande känsla. Här, till exempel på fotot, kan du se den röda salvia som lyser på vissa ställen i trädgården.

  Allt förändras med årstiderna

underbart trädgårdslandskap färgglada blommor årstider

Naturligtvis ändras hela havet av färger från säsong till säsong. Med lite planering kan du dock alltid ha vackra färger i din trädgård – var bara uppmärksam på blomningstiden för de enskilda plantorna. Till exempel växer rosa, lila eller blå blommande lökblommor och perenner på våren; Vi har somriga röda och rosa blommor under de varma månaderna, sedan krysantemum och buskar i gyllene, orange eller röda toner på hösten.

      Skapa färgerna enligt ditt dagliga program!

underbart trädgårdslandskap färgglada blommor design

Du kan välja färger enligt ditt dagliga program. Om du är ute i trädgården mestadels på kvällstid och kan beundra ditt landskap, kan du välja växter med silverfärgade bladverk och vita blommor. De skimrar och lyser vackert vid solnedgången. Om du tillbringar större delen av tiden i trädgården på morgonen, välj ljusa blommor och löv, vilket ger dig en glad start på dagen!

 Njut av de ljusa färgerna!

underbart trädgårdslandskap färgglada blommor friskhet vacker

Nyanser av rött, gult och orange fångar ögat mycket snabbt, så använd färgernas konst och använd blommor i dessa färger som kontaktpunkter i din trädgård.

      Forma lager av växter!

underbart trädgårdslandskap färgglada blommor accenter design

Det ser intressant ut när du kan bilda lager i olika färger. Som du kan se här skapar de rosa och blå hortensiorna mjuka ränder i denna trädgård. Under finns en orangegul rand och sedan kommer det vackra lavendelbandet.

   Välj din färgpalett själv!

underbart trädgård landskap färgglada blommor trädgård skjul trä

 Ett enkelt sätt att skapa stort intresse är att välja en specifik färgpalett. Välj några färger som passar bra med varandra. Det här ser inte bara vackert ut, ditt färgschema har ett starkt inflytande på allt runt omkring.

Skapa en blomsterduk!

underbart trädgårdslandskap färgglada blommor sittgrupp rottingmöbler

Vanliga väggar är perfekta för att presentera teknik. Men nakna väggar ser hemska ut i en trädgård full av rabatter. Så, var försiktig så att du inte gör ett sådant misstag – lämna inte en vägg så grå och bar, växt klätterrosor precis framför den, om några år ser du inte mycket av väggen!

   Växter i alla mått!

underbart trädgårdslandskap färgglada blommor

Stora kluster av en nyans gör en starkare effekt än mindre kluster. Detta trick är effektivt både när du använder en enda växt eller odlar olika växter med samma färg på ett ställe. Ett dramatiskt crescendo kan uppnås i ditt landskap med en vacker rad av röda och blues.

    Blomma behållare

vackert trädgårdslandskap färgglada blommor behållarväxter

Färgspelet är inte begränsat till rabatterna. Vi vill inte glömma blommorna i behållarna. En vacker keramikpott ser också lika förtrollande ut som blommorna i den!

   Komplettera färg med texturer

underbart trädgårdslandskap färgglada blommor bänk grönt trä

Landskapsstrukturer som staket, pergolor och sommarhus kan också lägga till en viss visuell tilltalande till din gård, särskilt om du bor i ett snöigt vinterklimat. Detta svala blå träns på fotot överensstämmer med planteringen här: fleråriga pelargoner och lila Thalia i trädgården, där också en röd dörr kan ses och en grön bänk kryddar hela utseendet.

  Tänk steg för steg!

underbart trädgårdslandskap färgglada blommor rosa färger

Att bestämma hur man planterar hela din gård kan vara skrämmande. Så gör det lättare, tänk steg för steg. Det fungerar inte på en gång! Forma rabatterna, plantera dina favoritblommor och fortsätt sedan!

  Nästa nivå

vackert trädgårdslandskap färgglada blommor formar gräs

Välj träd med färgglada löv (som bok till exempel).

  Ljusa upp skuggiga fläckar

vackert trädgårdslandskap färgglada blommor krukväxter i metall

I varje trädgård finns skuggiga fläckar som vi kan belysa, eller åtminstone försöka, med ljusa, glödande blommor!

 Lila överst ser bra ut!

underbart trädgårdslandskap färgglada blommor lövverk blommar steg

Gyllene löv fångar omedelbart ögat – det gör lianerna också! Och växter med lila, rödbruna eller plommonfärgade blad är särskilt trendiga. Denna färgprakt sticker ut väl i trädgården och blandar sig perfekt med de olika färgerna i hela landskapet.

 Vanliga fläckar

underbart trädgårdslandskap färgglada blommor lövverk

Det enklaste sättet att göra ett uttalande med färg är att välja en enda nyans. Om du vill skapa djup kan du använda olika färger.

 Skapa kontraster

underbart trädgårdslandskap färgglada blommor kontraster

Vitt sticker bäst ut bredvid svart – det är välkänt – så använd samma idé i trädgårdsdesign för att skapa kontrast. Du kan göra detta genom att kombinera växter med ljusa blommor och mörka blad eller, som visas här på bilden: en lila blad gör en stark bakgrund för de vita, doftande pelargonerna.

Stå ut

Djärva färger står själva, de är alltid iögonfallande, så prova nyanser av rött, orange och gult, de är perfekta för alla landskap. Vi hoppas att du tycker om att välja dina favoritfärger och tänker alltid på våra användbara tips! Färgkonsten är verkligen något som man också kan lära sig!

Känsla av ett större utomhusområde

underbart trädgårdslandskap färgglada blommor färskt utomhusutrymme