När du utformar en trädgård uppmärksammar du några komponenter samtidigt: möbler, växter, vattning och naturligtvis belysning. Om dessa är skickligt samordnade skapas slutligen en trädgård med ett vackert utseende. När det gäller trädgårdsväxter finns det ett antal detaljer som måste beaktas, eftersom växter är de första som fångar ögonen på en besökare. Speciellt när det gäller ensamma växter … Träd, buskar och blommor bildar en vacker helhet för att representera ett nöje för ögon och själ. Beroende på trädgårdsstil väljer du också rätt trädgårdsväxter. Men när och varför förlitar du dig på ensamma växter?

Ge trädgården en exotisk stil

ensamma växter är kontaktpunkten i trädgården

Ensamma växter ?! Vad är det här?

De ensamma växterna är växter som sticker ut på grund av sin storlek. Man föredrar att iscensätta dessa ensamma. Du har friheten att bestämma om de ensamma växterna ska finnas i trädgården som strö eller behållarväxter. Den intressanta tillväxtformen och de ovanliga bladen, blommorna och färgerna är karakteristiska för de ensamma växterna.

Olika buskar, perenner eller till och med träd framstår som ensamma växter. Vintergröna lådträd, cypresser, enar, idegranar, ängeltrumpeter, oleanders, olivträd: alltid växter som ger en ny touch till trädgården.

Accentuera olivträden med andra buskar och blommor

ensamma växter kombinerar olivträd med andra växter

Det är viktigt att notera att de ensamma växterna behöver tillräckligt med utrymme för att trivas ordentligt. Detta bör övervägas i förväg, särskilt när man planterar ensamma växter i trädgårdsbäddar. I mitten eller i bakgrunden kommer dessa till sin rätt, för först då överensstämmer de korrekt med resten av trädgårdsväxterna i växtbädden.

Cypress är en vacker dekoration för ytterdörren

trädgårdsväxter cypress i växtbehållare

Många ensamma växter trivs i krukor. Dessa kan användas för att dekorera entrén eller krydda orten. De skapar en fräsch atmosfär och ett ovanligt trädgårdsutseende. Vissa kan lämnas ute på vintern, men andra kan inte vila ute och måste föras in.

Lita på symmetri i trädgården

trädgårdsväxter ovanlig ensam växt för trädgården

Rhododendron fräschar upp trädgården med sina färgade blommor

trädgårdsväxter Rhododendron i trädgården i vackra blommor

Solitära växter överträffar vanligtvis de andra trädgårdsväxterna. För att få en rejäl rörelse bör dessa visas ensamma. Om du vill göra de ensamma växterna till kontaktpunkten i din trädgård, se till att plantorna beskärs snyggt. Vissa växter kan till och med användas för att skapa superoriginella skulpturer.

Men var uppmärksam på växternas storlek och säkerställ ett harmoniskt övergripande utseende i utomhusområdet. Tänk alltid på det: Ensamma växter som är för stora ser inte bra ut i små trädgårdar.

Ovanliga trädgårdssekretessskärmar med idegran

trädgård växter sekretess skärm gjord av idegran fängslar utsikten

Växter är den bästa dekorationen för både inomhus och utomhus

ensamma växter som vackra trädgårdsdekorationer i ett mysigt utomhusområde

Dekorativa trädgårdselement med ytterligare funktioner

Växter är inte bara vackra visuella höjdpunkter, utan hittar i många fall också en funktionell applikation utomhus. Vissa trädgårdsskönheter har till exempel den stora förmågan att köra bort irriterande flugor och myggor. Men en stor del av växterna kan också framstå som en sekretessskärm och därmed också framstå som riktiga blickfång i utomhusområdet. Större växter i blomkrukor har också en attraktiv sekretessfunktion.

Enbären ser bra ut i en växtbehållare

trädgårdsväxter Enbär som en ensam växt

Växter separata områden

Oavsett om du väljer fruktträd eller andra växter kan du tillskriva dem en praktisk funktion om de framstår som krukväxter: ordna dem på rätt sätt för att separera enskilda områden i utomhusområdet. Om du har ett större område kan du designa det optiskt bättre.

Oleander och dess vackra blommor

ensamma växter oleander i blomkrukan

Växter utgör trädgården och ensamma växter utgör ett spektakulärt utomhusområde. Dra nytta av de många möjligheterna att uppgradera ditt utomhusområde!

trädgårdsväxter attraktiva blommor förskönar utsidan

ensamma växter oleander som ströplantor förskönar utsidan

ensamma växter olivträd i krukor dekorerar trädgården