Även om den varma säsongen ännu inte har börjat och sommaren verkar långt borta, är det nu dags att förbereda sig för det. Åtminstone på ett visst sätt kan du nu göra något avgörande så att när det är fint väder kan du ha mycket roligt utomhus med familj och vänner. Dröm inte om breda vita stränder och det turkosblå havet. Utan att spendera mycket pengar på långa resor kan du njuta av mycket badkul i din egen trädgård under sommarmånaderna. Och hur? Här avslöjar vi denna hemlighet! I den här artikeln vill vi visa dig fantastiska runda trädgårdspoolar och berätta om deras många fördelar. I slutändan kan många läsare känna sig inspirerade och vilja installera en sådan pool i sitt eget utomhusområde.

 Runda trädgårdspooler: ta med ditt sommarsemester direkt hem till dig!

Runda trädgårdspoolar kompakta trappor två solstolar bredvid det mycket grönt runt omkring

  • Var finns runda trädgårdspoolar vanligtvis och vad är det som är bra med deras form?

Som vi ofta säger är bra förberedelser halva striden. Därför måste du se dig omkring i din egen trädgård och först bestämma en lämplig plats för din trädgårdspool. I detta avseende har runda trädgårdspoolar en viktig fördel eftersom de i princip inte tar mycket plats.

Men du kan ge tillräckligt med utrymme för detta, eftersom du definitivt vill göra utrymmet runt poolen tilltalande. Det är bäst att välja en solig plats, där solen inte bara skiner hela dagen på sommaren, utan också är varm på kvällen fram till solnedgången. Detta ger dig den bästa chansen att spendera mycket fritid vid poolen. Det visar sig snart vara ett stort nöje för unga och gamla! Ett bra ställe skulle också vara långt från höga träd och löviga buskar.

Dricks: Det betyder att du under sensommaren och hösten inte behöver ständigt rengöra ytan på vattnet från fallna löv.

Runda trädgårdspoolar är en garanti för förstklassig avkoppling i ditt eget utomhusområde.

Runda trädgårdspooler harmonisk form trappor in i vattendäcket staket vackra utseende är inbjudande

Utan tvekan är poolens runda form avgörande i detta fall. Det är inte bara platsbesparande, utan också mycket kompakt. Det betyder att en rund pool eller plaskdamm också passar bra i ett trångt utrymme. Dessutom är den sfäriska formen avgörande för poolens övergripande utseende. Å ena sidan är det den mest naturliga och harmoniska formen av alla och passar perfekt in i alla utomhusområden. Å andra sidan är det iögonfallande nog för att göra din trädgård sval och inbjudande.

Det speciella med denna pool är dess perfekta runda form.

Runda trädgårdsbassänger en rund sim- och plaskdamm på bakgården perfekta däck trappor mitt i grönska

  • Vad mer du bör veta om runda trädgårdspooler?

En trädgårdspool, oavsett design, är alltid en stor investering, men det finns något för varje budget! Det är därför du måste lära dig om de olika möjliga typerna först. Naturligtvis måste du överväga poolens storlek och byggmaterial som används innan du fattar köpbeslut. Runda trädgårdsbassänger kan också utformas individuellt så att de bäst uppfyller dina personliga krav och särdrag i ditt utomhusområde. Vi har sammanfattat för dig vad du ska se upp för:

Runda trädgårdspooler kan ställas in eller installeras permanent

Runda trädgårdsbassänger, små runda sim- och paddlingsbassänger som kan ställas upp på bakgården

  • Olika typer, olika installation: Runda trädgårdspooler kan i princip vara mobila, installerade eller permanent installerade. Till exempel är det mer troligt att de så kallade quick-up-poolerna eller ram-poolerna används som pooler ovan mark. Medan stålväggspoolarna är inbäddade i marken, sedan klädda eller försedda med en lämplig kant. Nära relaterad till typen av trädgårdspool är dess installation. I detta avseende är snabbuppkopplingar och rampooler det enklaste alternativet, eftersom de snabbt kan sättas upp och demonteras snabbt före vintern. Men om du är intresserad av en permanent installerad pool i din egen trädgård kan du välja en pool av stålvägg. Men installationen är mer komplicerad eftersom den måste byggas in i marken. Ändå är ansträngningen och kostnaden värt det, för en sådan pool kan tjäna dig länge och ge unga och gamla paddlingsnöje och badkul.

Snabbt in i nöjet att paddla hemma!

Runda trädgårdspooler plaskbassäng ovan mark två barn som leker i vattnet

  • Kostar: Beroende på design, storlek och konstruktionsmaterial som används, varierar också priserna på de enskilda modellerna. Men eftersom runda trädgårdspoolar är relativt mindre än andra pooldesigner varierar priserna mellan 100 och 1000 euro. Men det finns också kostnader för pumpen och filtersystemet, om dessa är nödvändiga för motsvarande modell. I vilket fall som helst bör du överväga ett högkvalitativt poolskydd och beräkna kostnaderna för det.

Ett bra poolskydd krävs dock för nästan alla modeller.

Runda trädgårdspoolar perfekta modell trappor ett bra poolskydd krävs

  • Barnsäkerhet vid bad och lek: Sist men inte minst vill vi ta upp den särskilt viktiga aspekten av barnsäkerhet. Regeln här gäller: de små får inte leka vid eller i poolen utan övervakning. Ibland händer oönskade incidenter på några sekunder! Ett staket runt badområdet skulle göra poolen otillgänglig. Du kan också använda bra poolskydd för barnsäkerhet eller köpa ett speciellt larmsystem. Poollarmet upptäcker varje rörelse i vattnet, oavsett om det orsakas av ett djur eller ett barn. Han ger signaler och kan därmed undvika oönskade situationer i poolen. Detta möjliggör ditt snabba svar, vilket i vissa fall är livräddande.

 Vårt råd är att aldrig låta dina små leka förbi eller i trädgårdspoolen utan tillsyn.

Runda trädgårdspooler, små plaskdammar, inrättade på bakgården, två barn leker som mycket grönt staket

  • Hur kan du utforma området runt en rund trädgårdspool?

Även om en rund pool vanligtvis är liten kan du fortfarande få den att se bra ut och sätta den i rampljuset! Här vill vi ge dig några smarta tips om hur du gör detta. Till exempel kan du bygga en trappa som leder rakt ut i vattnet. Eller ett däck runt poolen om du har tillräckligt med utrymme för det. Lägg sedan ett par solstolar och stolar där och du har redan skapat en utmärkt relaxavdelning för din familj och gäster. Om du gillar att vara på vattnet på sommaren kan du skapa en mysig matplats i omedelbar närhet av trädgårdspoolen. Var noga med att lägga till matchande lampor, mattor och vackra krukväxter för att lägga till semesterkänslan. Allt du gillar är tillåtet!

Men om du inte har mycket plats kan du omge din pool med lite grönska. Gröna växter och blommande blommor i krukor, lådor eller andra behållare ifrågasätts, små träd, dekorativa buskar och succulenter. Dessa uppdaterar området och fånga ögat!

 Frodiga grönska och palmer runt den runda plaskdammet fungerar som en sekretessskärm och bidrar till och med till en riktig djungelkänsla.

Runda trädgårdspooler Simbassänger på bakgården, frodiga gröna palmer som integritetsskärm, djungelkänsla

 Eller kanske vill du ta en titt på vildmarken?

Runda trädgårdspooler, rund pool i vildmarken klädd med sten, mycket slående

Ta också en titt på följande idéer och bilder som vi har samlat åt dig. Bli uppmuntrad att bygga din egen runda trädgårdspool och ha en härlig sommar full av friskhet och badkul utomhus!

 Du bör installera din runda paddling och pool utomhus på våren.

Installera runda trädgårdspoolar på våren, runda plaskdammar och utomhuspooler

Runda trädgårdspoolar stålväggspoolar inte klädda ännu vid installation

Runda trädgårdspoolar perfekta rundformiga trappstängsel av trä

Runda trädgårdspoolar perfekt rundformad pool i trädgården på trädgården av träpaneler

Runda trädgårdspoolar runda pooler byggda i betong runt om

Runda trädgårdspoolar runt bassäng inbyggda i marken som en trädgårdsdamm, grönskande grönska runt omkring

Runda trädgårdspooler, runda pooler i marken, två stolar bredvid, massor av gröna, höga träd

Uteområdet runt den runda poolen kan utformas efter din stil och smak.

Runda trädgårdspooler, nedsänkt pool, uteservering och matplats, alla vita inbjudande

Runda trädgårdsbassänger modern pool trappor fe lampor matchande belysning sittgrupp krukväxter

Runda trädgårdspooler modern pool trappor beklädnad av natursten

Runda trädgårdsbassänger två runda plaskdammar varav en byggd i trädäck

Runda trädgårdspoolar vada pool trappor trä staket däck sittgrupp

Runda trädgårdsbassänger i perfekt form sitter också i samma form

Runda trädgårdspooler på bakgården dekorativt klädda med stengärde, sittgrupp i trä bredvid