Växtfläktarna kommer att vara särskilt glada över vårt bidrag idag! För idag skulle vi vilja presentera dig för en vacker krukväxt som helt enkelt förtrollar! Vädret utanför är redan vårliknande och du kan ta hem denna stämning med de gröna blickfångarnas skönhet! Det handlar om jasminen: en blomma som har en feminin charm, en romantisk utstrålning och … en underbar doft! Men eftersom de flesta av jasminarterna inte är hårda på våra geografiska breddgrader, åtnjuter skönheten i denna växt främst i krukor. Om du vill lägga till en jasmin krukväxt i din växtsamling, läs artikeln till slutet! Du hittar säkert inspiration för din heminredning och lär dig också något viktigt för denna naturliga skönhet!

Jasminen är en elegant och charmig växt

jasmin krukväxtplanteringsdekorationsväxter

Intressanta fakta om jasminen

Jasminen (Jasminium) är ett stort släkte med över 200 arter. Vissa är upprättstående buskar, andra klätterväxter. Deras typiska vaxområden är tropikerna och subtropen. Beroende på typ kan jasminen vara mellan en halv meter och fem meter hög! Blommorna i jasmin är vita och gula, bara i några få arter är de rosa.

Vintern jasmin blommar från december till april och den riktiga jasminen blommar från maj till augusti.

Flera jasminer bredvid varandra gör en underbar rumsdekoration

jasmin krukväxt krukväxter ordnar dekorationsidéer

Jasmin förtrollar med sin milda och lugnande doft. Detta är en av de mest populära smakerna som finns. Den arabiska jasminen har den starkaste blommedoft. Av denna anledning erhålls den doftande jasminoljan från honom och aromämnet jasmin i kinesiskt te kommer från den kinesiska tejasminen.

Viktiga skötseltips för jasminens krukväxt

Våren är redan här och några färska krukväxter kommer utan tvekan att hjälpa oss att anpassa oss till våren och snabbare anpassa oss till den nya säsongen. För dessa ger oundvikligen mycket glädje för unga och gamla! Jasminen i blomkrukan är ett underbart blickfång som helt förtjänar din uppmärksamhet! Det är inte särskilt svårt att ta hand om jasminen. Men det finns några saker du bör vara medveten om. Du vill njuta av det länge, eller hur?

  • När det gäller plats föredrar Jasmines en ljus plats med tillräckligt med solljus. Detta bör också vara väl ventilerat, annars kan växten attackeras av skadedjur. Var försiktig: inomhusväxter på en varm plats med dålig ventilation kan utveckla bladlöss eller mjölkfisk på vintern.
  • Förse jasmin regelbundet med vatten och näringsämnen. Det är bäst att använda regnvatten med lite kalk. Undvik i alla fall vattentäppning!
  • Du matar växten med gödningsmedel var och varannan vecka under växtsäsongen (det vill säga mellan april och september).
  • Jasminerna behöver vanligtvis en klätterställning, annars växer växten inte ordentligt.
  • Plantera jasminen mellan vår och höst. Se till att de har bra dränering när det gäller behållarväxter.
  • Gör om jasminen en gång om året. Det är bäst att göra detta efter att ha övervintrat på våren.
  • Om du skär vinterjasminen efter blomningen kan du ha en positiv effekt på bildandet av nya skott och därmed överflödet av blommor. Du bör vara mer försiktig med jasminerna, som odlas i badkaret. Beroende på vilken typ av jasmin det kan ta olika lång tid innan nya blommor dyker upp. Med äkta jasmin gör du dock inget fel, även om du skär ner det radikalt.

Jasminväxten har sin imponerande prakt

jasmin krukväxt korg fönsterbrädan dekorera

Du kan också iscensätta jasminen i rustik stil 

jasmin krukväxt rustik växtkruka

Vi rekommenderar att du endast informerar dig om behoven hos de olika exemplaren och särskilt om det du har hemma. Detta garanterar ett långt liv och den unika skönheten i jasmin!

Snygg symmetrisk dekoration för matbordet

jasmine krukväxt matbord dekorera vita vaser

Planterad i en korg ser jasmin bra ut!

jasmin krukväxtkorg andra dekorativa föremål

Jasmin skär en vacker figur i hängande krukor

jasmin krukväxt behållare växt vacker hängande dekoration

Rätt vård är avgörande för jasmin

Vattna jasminens krukväxt ordentligt

Skönheten i denna eleganta växt förstärker alla rum

jasmin krukväxt arabisk jasmin