Skapa ett trädgårdslandskap xeriscaping

Trädgårdslandskap xeriscaping frontal

Fler och fler försöker spara vatten i sina trädgårdar. Det är inte konstigt: I tider med ökad miljömedvetenhet hör vi ständigt om olika vattenmetoder och hur vi kan minska vårt liv på jorden – utan tillräckligt med vatten. Xeriscaping är ett landskapsalternativ som du kan använda på din egen bakgård.

Vad är xeriscaping?

Xeriscaping innebär att bygga i ett vattenbesparande landskap. Det blev först populärt i områdena i sydväst och bergen i väst, och spred sig senare i Nordamerika. Det sparar tid och pengar i det långa loppet, kräver lite mer planering i förberedelseskedet.

En av de största utmaningarna trädgårdsmästare står inför när det gäller xeriskapning är att välja vilken typ av växter de vill odla i din trädgård. Om du alltid har velat ha en trädgård full av blommor, kommer en Xeriscape -plan att ge dig möjlighet att uppfylla den önskan nu.

Trädgårdslandskap xeriscaping på uteplatsen

Trädgårdslandskap Xeriscaping uteplats

Välj inhemska växter

Nyckeln till xeriscaping är de inhemska växterna. De är bäst anpassade efter ditt klimat och tål extrema väderförhållanden.

Om du bor i ett typiskt torrt klimatområde, som Arizona eller New Mexico, är inhemska växter som kaktusar, yucca och penstemon några av de bästa valen. Men det betyder inte att det är de enda växtsorterna du kan odla i en Xeriscape. Oavsett om du bor i sydväst eller övre medmänniskor, inhemska växter inklusive Eryngium, Echinacea och Solidago är precis vad du behöver för att skapa en frodig, färgstarkt designad xeriscape.

Bara för att dessa växter kan trivas utan vatten under en lång tid betyder det inte att de är torra arter. De lider också i den värsta torkan. Det är därför det är viktigt att du inte helt utesluter vatten från din xeriscaping. Du kan till och med behöva vattna dina planteringar lite oftare under torkperioder.

Trädgårdslandskap xeriscaping med inhemska växter

Trädgårdslandskap xeriscaping blommor

Ta reda på om andra typer av växter också

Håll utkik efter andra växter som är väl anpassade till din region. Det kan finnas många andra växter som kan anpassa sig till dina klimatförhållanden. Till exempel, i områden med varma, torra sommarperioder, är många medelhavsväxter bekvämare.

En teknik som du kan prova är trädgårdslandskap xeriscaping hydrozonering. Detta innebär att organisera växterna i ditt landskap för att möta deras bevattningsbehov. Kan petunierna leva utan andra ströväxter? Oroa dig inte. Gruppera dessa växter mycket nära huset (eller vattenkällan) i sitt eget område så att du inte behöver öka dina bevattningsinsatser förgäves.

Växterna som är borta från vattenkällan bör sedan klara sig med mindre vatten. Med hydrozonering hanterar du användningen av vatten i hela utformningen av ditt landskap.

Unik kompost

Mulch låser fukt i jorden och gör det möjligt för växter att använda den mer effektivt. Det finns en kompost för varje landskapsstil. Från grus till barkmjölk, reducerar mulch också ogräs. För dig är ytterligare en syssla av listan- ogräs.

Gräsmattor

Hydrozonering behöver inte begränsas till dekorativa växter. Du kan också planera det för en torr gräsmatta. Välj värmetoleranta, torktoleranta sorter som inhemskt buffelgräs.

Oroa dig inte om du inte hittar torka toleranta gräsmattor i ditt område. Du kan också ha en traditionell gräsmatta, särskilt om du har barn eller husdjur i området att leka med. Du måste vattna den: Tänk på följande när du planerar din gräsmatta: smala remsor eller ovanligt formade områden på gräsmattan är i princip svåra att vattna. Gå efter större, blockiga former.

Bli inte förvånad om ditt trädgårdslandskap xeriscaping skär dina utomhusuppgifter i hälften. Du lägger mindre tid på att klippa och vattna. Dessutom sparar du pengar på gas-, olje- och underhållskostnader.

Xeriscaping landskap lockar också fler djur eftersom det finns många växter från din region som finns där. Din trädgård kommer att bli ett paradis för fjärilar och bin.

Om du tror att trädgårdslandskap xeriscaping är rätt för dig, använd den här checklistan för att se till att du har täckt alla steg:

Trädgårdslandskap xeriscaping bonde

1. Planera det rätt! Ta dig tid att utvärdera ditt landskap. Gör ett jordtest, särskilt i nyutvecklade områden, för att veta vad du ska göra. Tänk på fördelarna med din fastighet och var olika hydrozoner finns.

2. Bo lokalt! Ursprungna växter är en viktig strategi för att skapa xeriskapning. Kolla in våra rekommendationer för bra inhemska växter för din trädgård.

3. Det är en regional sak. Tänk på var du bor och hur din region påverkar din trädgårdsstil.

4. Glöm inte gräset. Din gräsmatta kan också spara vatten! Planera områden på gräsmattan som är vattenvänliga eller använd gräs som kräver mindre vatten.

5. Mulch är i! Mulch är idealisk för att spara vatten. Välj en typ av mulch som kommer att se bra ut med växterna i ditt landskap.

6. Koppla av och njut. Dina investeringar kommer snart att löna sig. Njut av ditt miljövänliga landskap och lär dina vänner och grannar om fördelarna.