Sommaren är inte långt borta och den bästa tiden på året kommer säkert snabbare än väntat. Vi ser nu fram emot trevliga kaffetimmar i morgonens svala och mysiga middagar på balkongen. Har din balkong redan utformats så att du kan spendera mycket tid ute? Om inte, kommer våra smarta balkongidéer att vara till stor nytta för dig. Först och främst, om du har begränsat balkongutrymme, häng inte huvudet. Även den minsta balkongen kan förvandlas till ett litet paradis i det fria. Där kan du spendera många romantiska timmar samtidigt som du skyddar din integritet. Kom ihåg att det beror lite på storleken på din balkong och mycket mer på den atmosfär du vill skapa där. Nästa smarta balkongidéer kan vara en bra inspirationskälla för dig och ge dig incitament att göra den lilla balkongen mysig!

Med våra smarta balkongidéer kan du få ut det bästa av din lilla balkong ….

Balkongidéer liten balkongdesign blomsterlåda full av växter bordsstolar

… och skapa ett litet grönt paradis utanför!

Balkongidéer liten balkongdesign mycket grönt bord

För att ge dig ytterligare uppmuntran vill vi också presentera lite statistik. Ungefär hälften av alla tyska lägenheter har balkong. I varje storstad är balkongerna dock bara några få kvadratmeter. Många tror att ingenting kan göras på ett så begränsat utrymme. Skojar du? Är du seriös när du säger det! Nästa balkongidéer visar exakt motsatsen. Med hjälp av smarta tips och beprövade tricks kommer vi att visa dig hur du kan skapa en stor oas av välbefinnande för sommaren på den lilla balkongen också! Till exempel ger lite grönt på balkongen intryck av en trädgård. Gröna växter, örter, doftande blommor och succulenter förbättrar semesterkänslan. Bekväma möbler och mysiga filtar, stora golvkuddar och små stolar passar också in där, beroende på din stil, smak och personliga preferenser. Du kan övertyga dig själv om detta med oss ​​i ord och bild!

Från din balkong kan du alltid njuta av vacker panoramautsikt.

Balkongidéer liten balkongdesign marinblå sittdyna

 Eller koppla av utomhus, välskärmad och dold från syn.

Balkongidéer små balkonger skapar den perfekta avkopplingszonen, väl skyddad

  • Vilket syfte ska utformningen av en liten balkong tjäna??

Innan du börjar med de smarta balkongidéerna för utomhusdesign måste du vara tydlig med hur du vill använda den lilla balkongen i framtiden. Vill du att det här lilla området i det fria ska vara din tillflyktsort? Eller vill du spendera varje ledig minut ute på sommaren istället för att gå till den närliggande parken? Har du tillräckligt med plats där för en grillenhet eller är det inte aktuellt att grilla på balkongen? Det här är alla frågor som du måste svara på själv först. Med en konkret plan i åtanke är varje balkongdesign barnspel.

 Hur tänker du använda den lilla balkongen i framtiden?

Balkongidéer gör små balkonger mycket attraktivt utformade i mjuka färger

Användningsändamålet avgör då till stor del inredningen och designen. Paletten av möjligheter för små balkonger sträcker sig från klassisk och rustik till modern och fjärran östern till minimalistisk och puristisk. Utanför kan du också kombinera element från de olika stilarna så att en harmonisk bild skapas. I slutändan är det viktigt att du känner dig bekväm på din lilla balkong, att du hittar inre lugn och avkoppling. Men hela designen, som du gör efter din egen smak och personliga stil, bidrar mycket till detta.

Små Buddha -figurer och andra dekorativa element kan ge en fjärran östern känsla till din balkong.

Små Buddha -figurer och andra dekorativa element

  • Smarta balkongidéer för golvdesign

Alla balkongidéer som presenteras här syftar till att skapa mer komfort och mys i det fria. I de flesta fall börjar dessa dock med marken. Ofta tänker man på förhand att balkongen ska vara en förlängning av interiören till utsidan. Av denna anledning måste dess golvdesign vara i full visuell harmoni med golvet inuti. Åtminstone när det gäller färg måste de vara väl samordnade. Du har fantastiska balkongidéer för golvdesign att välja mellan. Vanliga eller fint mönstrade plattor är ofta förstahandsvalet eftersom de är hållbara och väderbeständiga. Sedan finns det andra alternativ som träpaneler eller snarare klickbara träplattor som är lätta att lägga. Eftersom området är begränsat skulle det inte kräva mycket pengar och tid att lägga golvet. I specialaffärer kan du också hitta speciella balkongmattor av syntetfibrer. Dessa trotsar vind och sol väl och bidrar enormt till mysan på balkongen.

 När det gäller golvdesign på den lilla balkongen är det lätt att känna sig överväldigad.

Golvdesign på den lilla balkongen

Kakel, konstgräs eller en färgglad balkongmatta?

Balkongidéer liten balkongdesign smal balkong täckt med konstgräs

 Vad skulle vara bäst för dig och din komfort?

Balkongidéer liten balkongdesign gamla fåtöljer färgglada mattor

  • Vilka utemöbler passar ditt begränsade balkongutrymme??

Beroende på ditt avsedda syfte och stil kan du välja utemöbler för den lilla balkongen. Tänk på det tillgängliga utrymmet och kom igång! Om du vill vara praktisk och inte vill lägga ut extra pengar på nya balkongmöbler, försök använda dina gamla möbler ute. Dessa kan återanvändas lite och sedan är de redo att användas. Till exempel kan ett litet bord och två gamla stolar få en ny finish och tjäna dig troget i många år framöver, men den här gången utanför. Om du har tillräckligt med plats för en liten soffa på balkongen, betrakta dig som lycklig. Din helt egen avkopplingszon kan skapas där! En eller högst två golvkuddar skulle också vara en bra idé.

 Ge dina gamla möbler en andra chans!

Balkongidéer små balkongdesignmöbler av metall

Väggbeklädnad och utemöbler av trä är väldigt trendiga.

Utemöbler av trä

Skapa ett mysigt läshörna: ett varmt täcke i vackra, mättade nyanser är den visuella accenten på denna balkong.

Balkongidéer liten balkongdesign varm kasta filt mättade färger sätter en visuell accent

Sedan kommer de textilier som skapar den verkliga atmosfären utanför. Här menar vi duken, kastfiltar, möbelklädsel och puffar som optiskt ska matcha golv och väggdesign. Du kan bara skapa en enhetlig bild utanför med smart utvalda färger! Tänk först på en färgpalett som kommer att glädja dina ögon och leda till din avkoppling. Vi rekommenderar mjuka pastellfärger som beige, grå och himmelblå. För en bestämd feminin touch kan du också välja gul, rosa eller lila. Dessa passar också perfekt med alla tretoner.

 Mjuka färger, mjuka texturer och ljust trä skapar en mycket tilltalande atmosfär utanför.

Balkongidéer små balkonger designar mjuka färger

 Om du gillar visuella detaljer kan du ställa in dem i mättade färger som rött, vinrött eller smaragdgrönt. Balkongdesign i färgen duo vit-svart är alltid mycket märkbar. En i vitt och marinblått ger en distinkt semesterkänsla till balkongen. Hela färgschemat på den lilla balkongen behöver inte se överbelastat ut. Tvärtom måste det verka luftigt och så naturligt som möjligt och visuellt förstora det begränsade området.

Gröna växter är ett absolut måste på varje balkong.

Balkongidéer liten balkongdesign minimalistisk design

 Denna bambu skyddande vägg är definitivt en av de bästa balkongidéerna.

Balkongidéer liten balkongdesign skyddande vägg gjord av bambu liten soffa

 

  • Bädda in en minibalkong i grönt och avgräns den visuellt

Nästa balkongidéer syftar exakt till att kombinera grönningen av den lilla balkongen med integritetsskyddet utanför. Det är fullt möjligt om du använder de rätta Balkongväxter  välj och placera dem på ett smart sätt. Eftersom utrymmet utanför inte är tillräckligt stort rekommenderar vi att du går upp. Det betyder att du installerar blomkrukor och tråg på balkongområdet, en vägg som den vertikal trädgård att designa och att omge dig med mycket grönt. På så sätt säkrar du en funktionell sekretessskärm som ger en stark burk natur till din lilla balkong. Bambu- eller bambumattor tjänar exakt detta syfte, för att skydda dig från nyfikna ögon. Blomkrukor och blomlådor på platsen kan planteras med hängande blommor eller med de som växer uppåt. I båda fallen är du optiskt skyddad igen.

 Gröna växter är mångsidiga på den lilla balkongen.

Balkongidéer små balkonger skapar en mysig atmosfär

Vi har rapporterat om lämpliga växter för den lilla balkongen i andra artiklar på vår webbplats. Här vill vi ge dig fler balkongidéer för grönska utanför, som faktiskt är väldigt praktiska. Om din balkong inte är långt från köket kan du skapa en mini örtträdgård utanför. Till exempel att plantera rosmarin och basilika i ett blomtråg, ta hand om persilja, salvia eller mynta bredvid, varför inte lavendel också. Dessa är utmärkta och ganska användbara balkongidéer som betonar det naturliga utseendet utanför och ger en fräsch doft. Det skyddar dig också från små insekter på varma sommarkvällar. En annan viktig pluspunkt som du definitivt bör tänka på när du planterar din balkong.

En smal balkong utan gröna växter ser bar ut.

Balkongidéer liten balkongdesign minimalistisk bord

Smarta balkongidéer för utomhusbelysning tar dig till paradiset på kvällen.

Balkongidéer liten balkongdesign utomhusbelysning

  • Praktiska balkongidéer för utomhusbelysning

Sist men inte minst vill vi uppmärksamma er på praktiska balkongidéer för utomhusbelysning. Kort sagt, sätt massor av stora och små ljus utanför och gör dig bekväm på kvällen. Lyktor och sagoljus är också ett måste för att säkerställa din avkoppling på sommarkvällarna. Och glöm inte, din fantasi och kreativitet är efterfrågade med alla aspekter av balkongdesignen! Dessa hjälper dig att göra en liten balkong som ett utomhusparadis.

En dekorativ lykta med ett ljus gör stor skillnad.

Balkongidéer liten balkongdesign varma kastfilter dekorativa lyktljus

Slutsats: Som ni ser är det inte alls lätt att göra en liten balkong smakfull och snygg. Det är därför de smarta balkongidéerna aldrig kan ta slut. Förhoppningsvis hjälper de dig också att skapa ett litet utomhusparadis.

 Praktiska balkongidéer för din egen relaxavdelning!

Balkongidéer små balkonger skapar en mysig relaxavdelning för två

Balkongidéer skapar små balkonger färgglada exotiska atmosfär

 Om du gillar det färgglada ….

Balkongidéer liten balkongdesign färgglad design vertikal trädgård

  …. eller föredrar den puristiska stilen?

Balkongidéer liten balkongdesign puristisk trägrön växt två fåtöljer gjorda av metall

Balkongidéer gör liten balkong välskyddad två stolar bord gröna växter

Balkongen måste ses som en förlängning av interiören till utsidan.

Balkongidéer liten balkong skapar attraktiv grön förlängning av interiören

 En soffa får plats på den lilla balkongen.

Balkongidéer liten balkongdesign snövit soffpall

Lite grönt fräschar upp den grå omgivningen.

Balkongidéer gör små balkonger lite gröna och fräschar upp den grå omgivningen

Balkongidéer liten balkongdesign hopfällbart bord två stolar blommor