Att bygga en pizzaugn själv är värt av många skäl. Du säkerställer kulinarisk njutning året runt, sparar mycket pengar och kan garantera byggnadens kvalitet själv. Det finns ett antal olika handledning om ämnet på Internet. De visar tydligt hur du kan bygga din egen pizzaugn steg för steg. Vi lade till en sådan video i slutet av denna artikel. Men vi uppmuntrar dig att leta efter andra liknande tips och idéer också. Men det finns några saker att tänka på i alla projekt. Vi vill nu uppmärksamma dessa element i pizzaugnens byggprocess.

Tegel skulle vara ett möjligt material som du kan använda för pizzaugnen

pizzaugn tegel två våningar

Vilket material skulle du vilja använda för att bygga din egen pizzaugn??

Beroende på instruktionerna kan du använda olika byggmaterial för pizzaugnen. De vanligaste är betong och natursten. Du kan använda dessa för grunden såväl som för bänkskivan. Båda materialen kan också kombineras. Det finns dock vissa särdrag beroende på projektet.

Om du till exempel använder betong bör du blanda i dessa metallstavar. Kombinationen av båda materialen har andra särdrag. Om du till exempel vill använda stenar över ett betongfundament måste det först torka mycket bra. Så i det här fallet bör du arbeta långsamt och mycket försiktigt.

Du behöver inte alltid köpa nytt material till en pizzaugn. Du kan ofta använda rester från andra byggprojekt.

Natur, tegel och betong används för detta

pizzaugn två nivåer

Andra material som kan användas är sand, grus, halm, ett nät och lera.

Om pizzaugnen också ska böjas behöver du lämpligt material, till exempel hardboard. Du hittar instruktionerna för en sådan pizzaugn här.  Tegel används också i betydelsen av ett traditionellt utseende. Dessa används för att täcka den krökta ytan. När det gäller materialen finns det ett antal andra alternativ. Lär dig av följande artikel hur du kan bygga en pizzaugn själv med en träningsboll.

Istället för att bygga en pizzaugn kan du hitta ett modernt alternativ

svart metall pizzaugn

Formen och storleken på din pizzaugn

När det gäller form och storlek på din pizzaugn har du naturligtvis också många olika varianter. Anpassa dessa till dina egna behov, liksom till trädgården och husdesignen. Som i alla designområden har L-formen varit särskilt populär bland pizzaugnar de senaste åren. Det ser väldigt märkbart ut och du sparar mycket utrymme samtidigt.

Du kan också vägg pizzaugnen i väggen

bygg inbyggd pizzaugn själv

Anpassa pizzaugnen till din vardag!

Gör en lista med punkter med dina egna kriterier för pizzaugnen. Hur stor ska den vara? Vilken form skulle vara perfekt för ditt hem och trädgårdsdesign? Hur kallt, fuktigt och blåsigt blir det på vintern? Hur måste du placera och ställa in din pizzaugn för att säkra den mot dessa yttre förhållanden? Svara på alla dessa frågor själv när du utvärderar alla möjligheter. Vi önskar dig mycket framgång och ett riktigt kulinariskt nöje.

automatisk grill

bygg en traditionell pizzaugn själv

liten pizzaugn för utomhus

metall pizzaugn

pizzaugn utanför bekant trä

pizzaugn tegelfärg

bygg ditt eget pizzaugnexempel

pizzaugn bygg själv vit vägg

hemlagad pizzaugn vit

bygg svart pizzaugn själv

hemlagad pizzaugn tegelfärg

hemlagad pizzaugn vit

bra pizzaugn att bygga själv av tegel

bygg en traditionell pizzaugn själv

vit pizzaugn i en trädgård