Den moderna trädgården är minimalistisk och växterna spelar praktiskt taget en underordnad roll i den. Det är därför de arkitektoniska elementen kommer till sin rätt. Staketet bildar ramen för trädgården och bestämmer till stor del dess karaktär. För att behålla det samtida utseendet finns det några material som är särskilt lämpliga. Läs mer om möjligheterna att designa moderna trädgårdsstaket i följande artikel.

Trästaket av fibercement kan ha flera färger

fibercement trädgårdsstaket modern trädgård

Trädgårdstaket av fibercement

Fibercement är ett mycket modernt material för ytterbeklädnad av byggnader. Det är också bra för att skapa trädgårdsstaket. Dess konsistens är mycket tilltalande och påminner om trä. Så, fibercement är en idealisk kompromiss mellan natur och modern livsstil.

Denna sekretessskärm kombinerar betong och natur

betong trädgård staket natur

betong-

Med betong uppnår du alltid en modern stil med en industriell känsla. Det ger dig det industriella utseendet och är också en bra bakgrund för frodig grönska. Betongstaket skulle vara perfekt för den nuvarande naturliga trädgården.

Även minimalistiska trädgårdskoncept som innehåller tydliga geometriska former skulle komma till sin rätt innan det.

Färgen på Kortensteel är en bra bakgrund för gröna växter

corten stål grönt framför den

Corten stål

Med sin underbara rödaktiga färg är ett sådant stålstaket en idealisk bakgrund för en trädgård i rustik stil. Det skulle vara en lämplig bakgrund både för de separat placerade kompositionerna och för att omsluta hela gårdar.

Checker tallrik är en perfekt neutral bakgrund för den modernistiska gröna trädgården

zen trädgårdsdesign med fasad plåtstaket

Checker tallrik

Med rutbricka ger du gården ett modernt utseende till ett särskilt överkomligt pris. Det hela ser slutet och väldigt modernt ut. Materialets struktur ger dynamik i kompositionen på ett subtilt sätt. Galvanisering är en bra bakgrund för en mängd olika växter.

Glaspaneler skapar en öppen karaktär i den moderna trädgården

trädgårdstaket i ett modernt och lyxigt hem

Glaspaneler

Glaspanelerna är inte precis den billigaste lösningen, men effekten är fantastisk. Den lilla trädgården expanderas visuellt av spegeleffekterna. Välj en matt struktur om du vill skydda ditt privata utrymme.

Metalllameller erbjuder lite privat utrymme, men mycket elegans

bra modeller för trädgårdsstaket av metalllameller

Metall lameller

Metalllamellerna passar perfekt in i en modern trädgård. Det är en hållbar och elegant lösning, och samtidigt ser det väldigt intressant ut.

Beroende på synvinkel kommer ett sådant staket att ändra sitt visuella utseende. Så du kan använda den för att göra din gård till en riktig konstinstallation.

Innergården förblir dock synlig från utsidan.

Trädgårdstaketet är perfekt för särskilt moderna husfasader

trädgårdsstaket av stora beslag

Passande

Här är en annan effektiv lösning för alla för vilka integritetsskydd inte är så högt prioriterat. Detta är den vanliga kranen. I likhet med metallribborna har de en konstnärlig effekt. Kombination med betong rekommenderas för mer stabilitet.

Gabion -staket är ett allt mer populärt modernt alternativ för trädgårdsstaket

installation av gabionstaket

Gabion konstruktioner

Gabionkonstruktionerna är ett slags trådlådor som är fyllda med natursten eller andra material. De användes tidigare i historiska byggnader, och särskilt i fästningar. Idag används den också för att skydda kustområden från översvämningar. Gabionkonstruktioner är nu också populära inom trädgårdsdesign och de passar underbart in i en modern trädgård.

Bruna trädgårdsstaket för trädgårdsdesign

flera färger på ett trädgårdsstaket av träribbor

Trälister

Slutligen bör du inte försumma det enkla alternativet med träband. Detta är en klassisk variant som också är mycket populär. Se till att du placerar remsorna horisontellt istället för vertikalt.

trädgårdsstaket av fibercement i rustik stil

Hur gör jag rätt val?

Tack och lov finns det många samtida alternativ för staketdesign. Men hur väljer du det bästa för dig själv? Staketet ska motsvara både fasaden och det omgivande området. För närvarande anses utomhusområdet också vara en förlängning av boytan. Helst bör staketet också överensstämma väl med inredningen.

Slutligen måste du bestämma i vilken utsträckning ditt privata utrymme i trädgården ska skyddas och hur mycket du kommer att behöva investera i installation och underhåll.

Redaktionen önskar dig mycket nöje med din staketdesign!

trädgårdsstaket av fibercement

fibercement trädgårdsstaket nytt

gabion staket grå färg

trädgårdsstaket av glas stor inredning

trädgårdsstaket av trälister

trädgårdstaket av betong och andra material

trädgårdstaket kombinerar trä och betong

trädgårdsstaket och industribeslag

trädgårdstaket i ett modernt och lyxigt hem

trädgårdstaket innergård

gröna växter framför trädgårdsstaket av betong

trälister på brunt golv

trä lameller bländar på mosaik

trädgårdstaket av kort stål

metalllameller för en modern trädgårdsdesign