Sett från “RAIN” -synpunkt är “CLOUDY” redan “VACKERT”. – Klaus Seibold

Att äga en trädgård är nästan som en "Naturens gåva". Det gör det möjligt för oss att komma i kontakt med flora och fauna i vårt hem, att få avstånd från den ofta stressiga vardagen och koppla av.

Designen av din egen trädgård är en fråga som bör ägnas lite tid åt. För att det ska vara så praktiskt, bekvämt och fantastiskt vackert som möjligt måste några viktiga beslut fattas. Men tänk inte bara på de soliga dagarna! Även om vädret inte är så bra kan du – med hjälp av lämpliga försiktighetsåtgärder – njuta fullt ut av din trädgård även i regn. Vid denna tidpunkt skulle vi vilja hjälpa dig och ge dig några designidéer, som du "torr" upplev regnduschen i trädgården.

Följande konstruktioner hjälper dig att göra enskilda områden i din trädgård regntäta.

trädgårdsdesignidéer med trädträd

Lusthus och pergola

Lusthuset är en liten öppen byggnad som låter dig vistas utomhus skyddad mot sol och regn. Byggmaterial och mönster är extremt olika nuförtiden, varför du är bortskämd med val här. Pergolen liknar lusthuset. Detta är dock oftast inte utrustat med tak. Här ska du antingen täcka ett vattentätt tyg eller låta bygga ett tak, som du kan behöva bygglov för. Båda alternativen är dyra och tidskrävande, men är också riktiga blickfång i din trädgård. Dessutom ser de inte bara skandalöst bra ut, utan ger också skugga och regnskydd-en mysig plats som inbjuder dig att dröja kvar.

vikpaviljong som trädgårdsdesignidéer

Lusthus

Vikbara paviljonger är mycket billigare än de tidigare designidéerna. Dess montering och demontering är okomplicerad och därför snabb och enkel. När det gäller transport, fångar paviljonger också poäng på grund av deras praktiska. Det betyder att de kan flyttas på en annan plats nästan i ett ögonblick. Om du väljer en vattentät modell kommer dina fötter alltid att vara torra även i regnskurar. Du kan hitta mer information om ämnet vikningspaviljongen här.

Markis

En designidé som för närvarande finns på allas läppar är moderna solseglar. De ger en maritim stil till din trädgård och ger därmed individuella accenter. Men även om deras namn antyder det – solseglar skyddar inte bara mot aggressiv solstrålning, utan är också vattentäta till en viss grad. Även (lätt) vind kan inte göra mycket skada på dessa oftast mycket motståndskraftiga konstruktioner.

markis för trädgårdar och uteplatser

Markiser

Markisen är vanligtvis en ramstruktur som är fäst vid ett föremål med ett överdrag, även om det nu finns fristående modeller. De används främst som sol- och integritetsskydd, men marknaden erbjuder också speciella regnmarkiser som på ett tillförlitligt sätt skyddar dig från vind och väder. Beroende på ditt val kan du sedan dra tillbaka och förlänga markisen efter behov med en vev eller med ett knapptryck.

parasoll

”Ett parasoll som fungerar som regnskydd? Hur ska det fungera? ”Du kommer säkert att fråga dig själv nu. Och ändå är detta exakt vad som är möjligt med parasollmodeller som har ett speciellt tyg som håller solen och regnet ute. Tillsammans med de fällbara paviljongerna är detta det billigaste alternativet av våra designidéer, så att du ska hitta det du letar efter även med en stram budget.

Har du redan bestämt dig för en variant? Inte än? Låt sedan våra idéer gå igenom ditt huvud igen eller leta efter andra inspirationskällor.

Vi önskar dig lycka till i din sökning och många trevliga timmar i din trädgård – även när det regnar och ryser.

trädgårdsdesignidéer med markis

    regntätt parasoll för trädgården

vattenresistent trädgårdspaviljong för mer njutning