Älskar du din trädgård och vill spendera varje ledig minut där, särskilt på varmare dagar? Då ska du designa trädgården så vackert som möjligt så att du kan må bra runt omkring. Vi ger dig 10 idéer om hur du kan förvandla din trädgård till en riktig oas av välbefinnande på nolltid.

trädgårdsdesignidéer trädgård lyser upp sagoljus

Idé 1: Hollywood swing

Trodde du att veranda gungor såg lite antika och har haft sin dag? Då har du helt fel, för moderna gungor av trä& Co. kan definitivt ses. De är praktiskt taget placerade i skuggan under träden och är en mysig plats för den ena eller andra eftermiddagsturen på varma sommardagar.

Idé 2: utekök

En mild sommarkväll och du inte känner för att stå i det täppta köket och förbereda middag? Då är ett utomhuskök en underbar idé. Det blåser en frisk bris runt näsan medan du lagar mat och du kan prata med din familj samtidigt.

design trädgård idéer trädgård utomhus kök bekvämt inbjudande

Idé 3: pool för trädgården

Om du inte vill sätta dig i bilen först och sedan dela utomhuspoolen med ett gäng andra människor, är det bästa att göra en egen pool för trädgården. Du behöver inte ens spendera mycket pengar för detta, för i de flesta fall behöver det inte ens vara en inbyggd pool. En pool över marken är till exempel perfekt att köpa på Top Poolstore.

trädgård design idéer liten trädgård pool grön gräsmatta

Idé 4: örtbäddar

Älskar du inte bara smaken av färska örter, utan också deras doft? Då bör du ta med denna medelhavsstämning in i din egen trädgård med en örtbädd eller en örtspiral. Lavendel, rosmarin, timjan & Co doftar underbart och ger samtidigt något i färska sallader eller helt enkelt på en skiva bröd.

Idé 5: loungehörna

Vanliga trädgårdsmöbler av trä eller plast kan snabbt bli obekväma om du sitter på den hela kvällen. Detta kan inte hända dig med en mysig loungehörna. Loungemöblerna är bekväma och de tjocka kuddarna garanterar extrem komfort. I somriga färger ger du också ett riktigt blickfång i din trädgård.

Idé 6: trädgårdsdamm

Stänk av en trädgårdsdamm är extremt lugnande, varför så många trädgårdsägare älskar det. Med ett färdigt bassäng, några dammväxter och små guldfiskar kan idén genomföras på nolltid alls. Sedan är det bara att sätta sig bredvid och njuta.

trädgård design idéer trädgård damm dekorera

Idé 7: sandlåda & Gunga

I bästa fall är trädgården inte bara en oas av välbefinnande för de vuxna, utan också för barnen. Du kommer att ge dem det största nöjet om du ger dem tillräckligt med möjligheter att spela tillsammans. Sandlåda och gungor är riktiga klassiker och kan ställas in på kort tid. Särskilt sandlådan är idealisk så att de små kan spendera några minuter ensamma.

Idé 8: utomhusbastu

Om du älskar bastun, men avskyr den från det stora antalet främlingar, är din egen bastu den perfekta lösningen för dig. Till exempel för en liten fatbastu i trädgården krävs inte mycket utrymme och den kan enkelt integreras i helhetsbilden. Prova, särskilt dina grannar kommer säkert att bli förvånade.

Idé 9: Blomma äng i trädgården

Med en stor blomsteräng i trädgården ger du inte bara en visuell höjdpunkt, utan gör också något för naturen samtidigt. Wildflower ängar erbjuder en optimal livsmiljö för insekter som fjärilar och humlor. Du kan också skapa ett blickfång på ditt trädgårdsbord genom att plocka en liten bukett då och då och placera den i vasen.

trädgård design idéer många blommor fräsch stämning

Idé 10: lämplig belysning

Lämplig trädgårdsbelysning garanterar inte bara mer säkerhet på stigarna under kvällstimmarna, utan skapar också en romantisk atmosfär. Med solsken, lyktkedjor och facklor är möjligheterna också många. På varmare sommarkvällar kan du koppla av i trädgården till sent på kvällen och titta på nattens atmosfär.