trädgård design växt lexikon utemöbler dekoration

Växtarter för trädgården och deras vård

Att hitta soltoleranta växter kan vara svårt. Men den andra varianten, det vill säga att ta hand om växter som gillar skuggan, visar sig vara ännu mer komplicerad.

Vill vi ha vårt Växtlexikon titta på sådana växtarter tillsammans?

Allt du behöver göra är att rulla ner och titta på bilderna och texterna.

Växtcyklopedi – Mondogräs – dvärgormskägg

Ophiopogon japonicus minor , på tyska kallas det dvärgormskägg. Vissa kallar detta gräs grundpelaren i den moderna trädgården. Med sina mörka, långa löv och moderna silhuett används denna robusta växt som marktäckare för skuggiga områden. Anmärkningsvärt är dess förmåga att växa på kullar och ge riklig konsistens på gården och andra områden.

Växtcyklopedi – Mondo gräs

växtcyklopedi Mondo gras träd

De olika formerna där detta gräs kan hittas kan användas för att skapa ett intressant utseende i form av en hög eller gångväg. Här har du fyllt de trasiga områdena med detta! Du tycker inte att resultatet är fantastiskt?

Dvärgormskägget är torktåligt och behöver inte klippas. Men det sprider sig inte särskilt snabbt. Så om du vill ha en härlig titt, överväg att placera plantorna närmare varandra.

Mellan stenarna

Trädgårdsdesign anläggning lexikon golvstenar

Tror du att dvärgormar bara kan fästas på marken? Prova ett annat sätt också! Du kan också odla detta gräs i blomsterbehållare och dess torktolerans är särskilt användbart. Har du sett våra tidigare artiklar om cementblocken? Då kanske du kommer ihåg att några av dessa bara var fyllda med dvärgormskägg?

Nedan ser vi dvärgormskägget i kombination med stjärnmossa i en modern växtbehållare.

Två växtsorter i en behållare

trädgård design växt lexikon moss växter

Växtlexikon – båghampa (senseviera trifasciata)

Vill du lägga till lite mer drama och höjd till din skuggiga plats? Då behöver du roshampa. Detta representerar ett mycket populärt val för moderna hem. Denna strukturellt mycket intressanta växt kan överleva i rum med lite ljus och i soliga förhållanden. Huvudsaken är att det inte blir för varmt!

Böj hälften i förplanen

trädgårdsdesign trädgårdsanläggning lexikon utomhusdesign

Säkert har många av er lagt märke till denna växt i köpcentren. Det används särskilt ofta i lobbyer för banker och hotell. Men detta gör också en bra krukväxt. Men du kan också njuta av dem utanför. Som du kan se nedan kan detta användas för att öka gränserna.

Idéer för trädgårdsdesign

Trädgårdsdesign anläggning lexikon golv gräsmatta

Eftersom den växer mycket bra i skuggan kan den också placeras härligt i växtbehållare och andra behållare utanför huset. Det fungerar bra, även om de är täckta av en filt.

Växtvård

uteplats trädgård design växt lexikon exteriör

Som redan betonats flera gånger handlar dagens artikel om lättskötta sorter. Det finns dock några punkter som du bör hålla dig till. Det första är att du inte ska vattna dessa för mycket. Ge dessa växter tillräckligt med tid att torka mellan vattningarna. Dessutom har vi att göra med en typ av växt som älskar varmt väder. Om vädret blir för kallt, överväga att ta med dem hem.

Träbehållare

uteplats trädgård design växt lexikon exteriör design

Svärd ormbunkar (Nephrolepis)

Detta är förmodligen den mest perfekta växten för platser med låg skugga. Du har säkert sett den här växten hänga från många verandor själv. De är också perfekta för att hänga växtbehållare.

Växtlexikon – svärd ormbunkar

terrass design anläggning lexikon exteriör design

De är perfekta för att bekläda trappan som leder till din dörr.

Uteplats design

terrass design anläggning lexikon belysning lyktor

Sword fern är också en lämplig kantväxt. Om du sätter dessa i scenen kommer du att säkerställa ett härligt, fullt utseende. Här är några saker att tänka på: De kan överleva nästan var som helst, men de behöver också fukt. Att vattna dem är nyckeln!

Vackra växter i trädgården

trädgård design anläggning lexikon exteriör design

Svärd ormbunkar (Nephrolepis) kaskad över behållaren. Så skapar denna växt en distinkt form och stark närvaro. Vi på Freshideen tycker att utställningen i den här bilden är mycket framgångsrik. Den frodiga växten utgör en stor kontrast till stativets form.

Utomhusväxtarter

trädgård design växt lexikon utomhus växter

Växtlexikon – Blandade succulenter

I slutet vill vi visa dig några små succulenter som är särskilt populära i växtbehållare, som också är minimalistiska. Ja, jag har hört många av er säga: succulenter älskar solen! Vad gör du i den här artikeln?

Ja, du har delvis rätt. Men du kanske också vet att dessa också kan växa framgångsrikt på gårdar som inte är särskilt soliga. Jag skulle placera dem i halvskugga. Vi på Freshideen älskar det välskötta landskapet med intressanta saftiga områden! Men jag har fortfarande inte sett en så förfinad trädgårdsdesign.

Växtvård och arrangemang

Container iögonfallande växtlexikonväxter

Jag har ofta hört folk tala om hur lite vård dessa växter behöver. Du tror att praktiskt taget ingenting kan hända dem. Vi på Freshideen vet också detta av egen erfarenhet.

Du kan plantera så många av dem. Du måste bara hålla koll.

Förhoppningsvis får du rätt kombination av ljus, vatten och jord!

Ljus, vatten och jord

trädgård design växt lexikon vackra växter

En sak är säker: succulenter är perfekta för moderna rum och även för dem som ligger i skuggan. Här är ett annat tips: låt jorden torka väl mellan vattningarna.

Moderna trädgårdsidéer

trädgård design växt lexikon sten golv trappor

Plantera dessa i marken eller odla dem i växtbehållare. Vi på Freshideen rekommenderar att du prövar det andra alternativet först. En av de trevligaste sakerna jag kan tänka mig på gården hemma är faktiskt att ha en hög med succulenter på den moderna gården.

Högen av succulenter

trädgård design växt lexikon vacker dekoration

Bor du i ett område med massor av ekorrar? Dessa varelser kommer att frestas att äta dina succulenter. Därför bör du överväga att flytta den till platser som är svårare att komma åt. Du bör också kontrollera att alla växter du har är säkra för barn och djur. Vissa arter är giftiga när de kommer in i organismen!

Men med presenning kommer du att undvika alla faror och njuta av en fantastisk trädgård! Vi önskar dig en grön tumme och många fantastiska stunder i ditt skuggiga utomhusområde!