Ämnet natur är mycket viktigt för oss. Därför kan du när du undersöker vår webbplats hitta många intressanta artiklar som rapporterar om otaliga trädgårdsväxter och användbara medicinska örter. Idag skulle vi vilja fortsätta ämnet och visa dig trädgårdsväxter och örter som driver bort myggor och andra insekter under varma sommardagar och trevliga kvällar. De små djuren kommer alltid när temperaturen stiger ute och i de flesta fall är de en riktig olägenhet som du måste bekämpa. Men innan du får tillgång till möjliga sprayer och andra kemiska avstötande medel mot insekter vill vi presentera de helt naturliga medlen som håller myggor borta från ditt utomhusområde. Vissa är typiska prydnadsväxter i trädgården, andra är välkända trädgårdsörter som är populära i köket och hushållet. Tack vare dessa trädgårdsväxter kommer du att behålla ditt goda humör hela sommaren och din mest eftertraktade avkoppling på terrassen, verandan eller direkt i trädgården kan aldrig bli bortskämd.

Några nyplockade lavendelstjälkar luktar mycket bättre än någon flaska bugspray.

Trädgårdsväxter mot mygg Lavendel

  • Trevligt luktande trädgårdsväxter håller myggor och andra insekter borta

Naturvetare och entomologer vet bäst: irriterande blodsugare håller sig borta från doften av citron och eteriska oljor. Detta måste också vara klart för varje trädgårdsägare. Så du kan odla sådana trädgårdsväxter i trädgården och runt huset som kan bekämpa myggpest på sommaren.

de Doftande pelargoner och Doftande pelargonium är våra favoriter i detta avseende. Dess blad innehåller eteriska oljor som mygg inte alls gillar. Dessa trädgårdsväxter avger en underbar och fräsch doft för oss människor, men det driver bort insekter. Av denna anledning är doftande pelargonier också kända som “myggchock” och marknadsförs som ett användbart insektsmedel. Dess känsliga blommor är riktiga blickfång i trädgården, men de lockar främst fjärilar.

Doftande pelargoner kan hålla insekter ute, så det är ingen skada att plantera några nära din veranda, eller?

Trädgårdsväxter mot mygg Doftande pelargoner

Doftande pelargonium blommar från maj till oktober. De gillar mycket sol och behöver regelbunden vattning. Du kan lägga dessa trädgårdsväxter direkt i sängen eller plantera dem i fönsterlådor. Hängande sorter förvaras bäst i hängande korgar. De olika sorterna skiljer sig åt beroende på deras intensiva doft av mynta, rosor, citron eller kryddor. Den robusta sorten Lillibet är välkänd, den luktar behagligt av citron och håller framgångsrikt myggor och getingar borta.

Det doftande pelargonium Lillibet ser inte bara vackert ut, det ska hålla myggor från balkongen och terrassen.

Trädgårdsväxter doftande pelargonium Lillibet stöter bort myggor från balkongterrassen

De gula ringblommorna är en naturlig prydnad i trädgården och driver bort myggorna.

Gula ringblommor vackra trädgårdsväxter

De vackra gula Ringblommor dekorera våra trädgårdar och samtidigt ha praktiskt värde. Med sin intensiva doft avskräcker de myggor och getingar. Även lavendel- driver bort de små stickande djuren och stöter bort malar. Även Leverbalsam tillhör samma grupp trädgårdsväxter som myggor föredrar att flyga iväg.

 Den vanliga leverbalsamen har känsliga, ljusblå blommor och en specifik doft som insekterna inte gillar.

Vanlig leverbalsam

 Ursprungligen från Indien och Sri Lanka Citrongräs kan täcka stora områden i trädgården. Det finns en bra anledning till detta – denna trädgårdsväxt är rik på eteriska oljor, har en intensiv citron doft och driver insekter ut ur trädgården.

 Citrongräs i trädgården – så grönt och behagligt doftande!

Citrongräs i trädgården gröna trädgårdsväxter

  • Typiska köksurter bekämpar myggpesten

Även om vi håller dig informerad om de läkande egenskaperna hos trädgårdsörter, vill vi idag återigen nämna dem som är effektiva mot de små skadedjuren. Typiska kulinariska örter som Rosmarin, basilika, pepparmynta, Citronmeliss och kryddnejlika innehåller eteriska oljor i sina blad. De avger en intensiv doft och driver därmed bort myggor och andra insekter. Det är mycket effektivt mot irriterande blodsugare Catnip. Bladen luktar lite som citron, så insekterna undviker området som är övervuxet med kattmynta. Lite försiktighet krävs dock här: samma doft lockar katter och har en förtrollande effekt på dem.

 Catnip är ett riktigt blickfång i trädgården! Mygg hatar doften av denna underbara trädgårdsväxt!

Trädgårdsväxter kattmynta

Redaktörens tips: För att få maximal nytta av de trädgårdsväxter och örter som just beskrivits måste du strimla deras löv och gnugga dem på huden!

pepparmynta

Nu känner du till trädgårdsväxterna och örterna som håller myggor borta. För att hålla dig uppdaterad, fortsätt undersöka vår webbplats. Du kan stöta på trädgårdsörter som blommar underbart och smakar gott. Eller letar du kanske efter ett helt naturligt sätt att lindra svår huvudvärk eller avgifta kroppen? Då har du kommit till rätt ställe, för vi har också något att erbjuda dig i detta avseende. Men också mycket mer!

Gör lite research och håll dig trygg!

Den starka citron doften av citronmeliss avvisar insekter.

Trädgårdsväxter örter citronmeliss

 Några basilikablad på matbordet fräschar upp någon utomhusmåltid och är till stor hjälp mot myggstörningar.

Trädgårdsväxter örter blad basilika

Myntblad kan hjälpa till att hålla myggor borta. Dessutom hjälper deras eteriska oljor till att lugna insektsbett.

Mynträdgårdens örtträdgårdsväxter ett måste i trädgården många plus

På kvällen runt elden i trädgården? Och där kommer myggpesten! Släng sedan några salvia stjälkar i elden. Den doftande röken kommer att hålla dessa irriterande varelser borta.

Sage trädgård ört trädgård växter hålla irriterande varelser borta

De gula ringblommorna kan torkas och användas för tepreparat och hemlagad kosmetika

Gula ringblommor trädgårdsväxter

Vältestad naturlig metod mot mygg är tomaterna planterade nära huset.

Trädgårdsväxter som odlar tomater i trädgården