Vackra rabatter, som blommar i överflöd och i alla färger under sommarmånaderna, är varje trädgårds absoluta blickfång. Men det finns mycket mer som kan göra en enkel trädgård till ett litet smycke. Byst, pelare, utsmyckade bänkar, solur som står på socklar eller bara en vacker rosbåge som klättrar över en bänk och bjuder in dig att dröja kvar. Med många små och stora element kan varje trist trädgård trollas fram till en underbar liten park.

Trädgårdsdesign trädgård dekoration idéer pelare trädgård och landskapsarkitektur

En rosbåge över ingången

Rosen har alltid varit blommans drottning. Beroende på art och släkt växer underbara rosenbuskar antingen mycket snabbt och tenderar att växa bra, eller så är det de små buskblommorna som bildar täta buskar och blommar. För att ge rosorna ännu mer uttryck är en vacker rosbåge, som kan placeras direkt ovanför ingången, till exempel en stor sak.

Först och främst ges vägen till senan till rosorna och en rosbåge med prydnader är ett vackert blickfång i sig, även om rosorna inte är tillräckligt långa för senor. Om du placerar den ovanför ingången till trädgården och de första rosenskotten hittar sin väg, blir ingången en doftande entré.

Trädgårdsdesign trädgårdsdekoration idéer rosvalv trädgårdsväxter

Solur är trendiga

Fler och fler solur kan hittas i många trädgårdar och utomhusområden. De är inte bara extremt effektiva, utan de gör faktiskt jobbet. De är också mycket trevliga att titta på och särskilt i trädgården. Det finns solur tillverkade av rostfritt stål, smidesjärn eller andra material. De hänger vanligtvis antingen på väggen eller placeras på en piedestal som en morfarsklocka. Välj väggsolur eller solur med en kolumn. Lämplig Köp solur, som passar i varje trädgård är inte så svårt. De bör bara sättas upp på ett sådant sätt att de i slutändan tjänar sitt syfte. Det är bäst att läsa bruksanvisningen noggrant och sedan placera dem på rätt plats och placera dem därefter.

Trädgårdsdesign trädgård dekoration idéer solur

Byst och kolumner

Nästan vad som helst kan placeras på vackra pelare. Stora blomskålar som planteras med blommor i djärva färger – små blomkrukor med olika höstblommor eller bara en liten blomsterskål med murgröna, som sedan klättrar längs kolonnen. Kolumner i vitt sticker ut särskilt bra från bakgrunden och symboliserar samtidigt lite Nostalgi och historia. Byst gör samma sak. Om du också lägger den på en kolumn, muterar den fasta och enkla trädgården snabbt optiskt till en liten, snygg park.

Trädgårdsdesign trädgård dekoration idéer trädgård byster

Bänken – ett trevligt ställe att dröja kvar

Det spelar ingen roll om bänken är huggen av rent trä eller av sten. En vacker bänk inbjuder varje besökare i trädgården att dröja kvar. Om bänken är under ett träd är det den vackraste och samtidigt den mest skuggiga platsen på sommaren. Om du helt enkelt placerar bänken på terrassen eller mitt på gräsmattan är den i goda händer där och uppfyller sitt syfte. Men du bör alltid välja en mycket speciell plats för en bänk i trädgården, då blir denna plats favoritplatsen för hela familjen och vänkretsen.

Trädgårdsdesign trädgård dekoration idéer trädgård bänk trädgård staket trä