Nu är det dags! Om några dagar kommer vi att fira den vackraste kärleksfestivalen i hela den årliga kalendern. Evig kärlek firas på alla hjärtans dag, varför allt som rör ämnet är uppdaterat och i fokus för vår uppmärksamhet. På vår webbplats kan du hitta bra idéer för att fira alla hjärtans dag, från festliga dekorationer till din fest den 14 februari eller till en middag med ljus för två hemma till romantiska presentidéer för honom och henne till alla hjärtans dag -menyn. Vi kommer att ge dig smarta tips så att du kan tillbringa en fantastisk och oförglömlig fest med din älskade. Idag vill vi ta en speciell titt på presentidéerna för alla hjärtans dag. I den här artikeln kommer vi att visa dig tre växter som ger lycka och kärlek till hemmet. Dessa anses till och med vara riktiga turer bland inomhusväxter. De kan också göra den perfekta kärleksdagspresenten.

 Till Alla hjärtans dag kan du ge din älskade en krukväxt som kommer att lova dem all lycka i världen.

Lucky charm växter vackra vita blanka blommor Hoya vaxblomma

  • Finns det några lyckliga charmar bland inomhusväxter?

Pessimister ställer alltid denna fråga. Men vårt svar på det är: ja! Det finns sådana växter som kan ge ditt hem personlig lycka. Å ena sidan har de en speciell symbolisk kraft, till exempel den lyckliga klövern. Dessa jämförs med en lycklig slant, lycklig gris, hästsko, nyckelpiga eller skorstensvakt.

Å andra sidan, enligt Feng Shui -doktrinen, har den typiska lyckokänslan bland inomhusväxter en stark effekt på vårt välstånd, våra kärleksrelationer och personlig lycka. De främjar den positiva energin i dina egna fyra väggar och ökar på så sätt ditt välbefinnande. De har en lugnande effekt på själen och kroppen och låter dig börja en ny, lyckligare fas av livet.

Lyckklövern är en riktig turcharm! Dess fyra blad har varit en symbol för tur sedan medeltiden.

Lycklig charm växter turklöver fyrbladig träsorrel lyckosymbol

  • Vilka är lyckokärlen bland inomhusväxter?

Inomhusväxterna som presenteras nedan är inte bara en fin dekoration hemma, de kan agera på vår energinivå, hålla den hög och förbättra vårt humör. Här är våra tre favoriter som kommer att ge ditt hem lycka och kärlek.

Flamingoblommans ljusröda blomning är mycket attraktiv.

Lucky charm växter Flamingo blomma attraktiv ljus röd blomma

  1. Flamingo blomma (Anthurium)

Flamingoblomman eller anthurium (vetenskapligt namn Anthurum) är också känt som svavelblomman eller candytuft. Bakom alla dessa namn finns en attraktiv tropisk växt som tillhör lönnfamiljen. Mellan 800 och 1000 arter är för närvarande kända. De gör alla poäng med en vacker blomma, vanligtvis färgad röd. Men det finns arter med en vit eller rosa skivblad som sticker ut över de ljusgröna bladen. Beroende på sort kan flamingoblomman bli 30 till 80 cm. Hon gillar inte direkt sol, men hon gillar hög luftfuktighet i rummet. Välj en ljus plats för anthurium, där det är skyddat från drag och det kommer att glädja dig med sin iögonfallande blomning under större delen av året.

 Anthurium- eller flamingoblomman symboliserar manlig styrka, mod och passion.

Lucky charms växter anthurium vacker ljus röd blomma mans tur

Flamingoblomman kallas fortfarande i folkmun för ”mäns lycka” och ges ofta till män vid olika tillfällen. Blomman ska symbolisera mod, passion och frihet, allt som män faktiskt gillar. Det accepteras också som en symbol för passionerad kärlek och nytt liv.

 Det enda bladet imponerar med sina fina vita blommor.

  1. Enstaka blad (Spathiphyllum)

Det enda bladet (Spathiphyllum), liksom anthurium, kommer ursprungligen från de tropiska regionerna i Sydamerika och är känt under namnen slidblad, bladflagga eller fredslilja. Blomman ser extremt elegant ut med sin långstammiga, lökformade blomning. Omkring 50 olika arter av Spathiphyllum är kända, som alla är riktiga iögonfallande i rummet. Denna krukväxt föredrar ett halvsoligt läge och fuktig inomhusluft, utan direkt sol. På vintern får rumstemperaturen inte sjunka under 16 grader, på sommaren inte överstiga 25 grader C. Det enda bladet tros vara en magisk blomma. Det kallas fortfarande “kvinnors lycka” och ska ge sann kärlekslycka till kvinnor. På folkspråket har därför ett namn för denna krukväxt etablerats, den kallas för “livsförändrande blomma”.

Den gröna liljan ger en ny ton i atmosfären och anses också vara en lycklig charm.

Lucky charm växter grön lilja ger en ny ton och lycka till

3: grön lilja (Chlorophytum comosum)

Den gröna liljan (Chlorophytum comosum) är mycket populär hos oss i hela landet. Det är en robust, krävande och lättskött krukväxt som pryder nästan alla hus och trädgårdar. Och det stämmer, eftersom den gröna liljan tillskrivs egenskaper som många andra gröna växter saknar. Hon borde föra in kärlek i huset och stödja familjens lycka. Grön lilja ges ofta till barnlösa par som vill ha avkommor. Det antas att denna krukväxt kommer att ge hem lycka till. Det ger ömsesidig förståelse och harmoni i familjeförhållanden, som är grunden för ett lyckligt liv.

Rött är kärlekens färg. Ge din älskade en hibiskus med vackra röda blommor till alla hjärtans dag!

Lucky charm växter hibiskus vacker röd blomma symbol för kärlek

  • Fler krukväxter för lycka till

Förutom de tre krukväxter som visas ovan finns det också andra som tros vara riktiga turer. Dessa är inte bara attraktiva, utan har också en mycket positiv effekt på våra känslor och hjälper oss att hitta ny lycka, rikedom och ett långt familjeliv. Här fortsätter vi listan över riktiga turer bland inomhusväxter och hoppas att du hittar din personliga favorit bland dem.

Vaxblomman (Hoya) är en trevlig present till alla hjärtans dag. Blomman måste vara i sovrummet och ge sann kärlek till det förälskade paret.

Lucky charm växter vita glansiga blommor Hoya vaxblomma

 Det finns inget familjegräl där fioler växer och blommar vackert.

Lucky charm växter violer vackra blommor inget familjegräl

 Den lyckliga klövern eller fyrbladig träsorrel ger kärlek och lycka direkt in i huset.

Lucky charm växter vit blomkruka fyrbladig träsorrel fin present till alla hjärtans dag

 Enligt en gammal legend sägs det att pengaträdet ger rikedom till sina ägare.

Lucky charm växter Money tree ger rikedom

 Dess små gröna blad är hjärtformade och symboliserar kärlek.

Lucky charm växter pengar träd hjärtformade gröna blad

Calathea eller Korbmarante är en lättskött krukväxt

Lyckliga charmplantor Calathea Korbmarante lättskött krukväxt

 … och anses också vara en riktig lycka.

Lyckliga charmplantor Calathea Korbmarante ger lycka och kärlek

Myrten eller brudmyrten ges ofta till nygifta och önskar dem lycka till och ett långt familjeliv!

Lyckliga charmväxter myrten ger lycka till och ett långt familjeliv