Calla är en känslig och elegant blomma som är mycket populär både som trädgård och som inomhusväxt. En bukett med callablommor kan faktiskt vinna alla kvinnors hjärta. Det är just därför calla blomman ofta används som bröllopsdekoration. Dessutom kan rummet calla lägga till det som är något till vilken inredning som helst.

Callablomman är en vacker trädgård och krukväxt

Calla Flower Indoor Calla Calla Care Bloom White

Calla blommar främst i vitt, men kan också ha blommor i en mängd olika färger

Calla blomma trädgård växter calla vård

Om du också vill njuta av den sofistikerade elegansen och skönheten hos callablomman hemma kan du lära dig mer om rumskallan och hur du kan ta hand om denna blomma på rätt sätt..

Callas som fantastiska trädgårdsväxter

Calla flower garden plant care

Som en ädel bordsdekoration

Calla blommor calla bord dekoration calla växt

Elegant brudbukett

Calla blombukett vit bröllopsdekor brudbukett

Callablomman kommer ursprungligen från Sydafrika och odlades som en populär trädgård och krukväxt i Europa på 1700 -talet. Namnet Calla betyder faktiskt “vacker” och går tillbaka till den grekiska gudinnan Kalliope. Calla -växten fick sitt vetenskapliga namn Zantedeschia från sin upptäckare, den italienska botanisten Giovanni Zantedeschi.

Calla blommor i vas

Calla blombukett rum calla

Gula kallablommor

Calla blombukett gul rum calla

Calla som växer från en enda rhizom eller knöl behöver fuktiga odlingsförhållanden för att hålla sig frisk. Callablomman blommar utomhus i juni och juli, och inomhuskallan kan blomma från vår till höst om den hålls inomhus under rätt förhållanden.

Att ta hand om en calla -växt i en kruka

Calla blomma inomhus calla blomkruka calla växt

ljus

Se till att din växt får indirekt solljus i minst 6 timmar om dagen. Undvik direkt sol för att förhindra att blad och blommor bränns.

Callablomman gillar indirekt solljus

Calla blomma inomhus calla calla växt i kruka

bevattning

Calla -växten gillar fuktig jord hela tiden, men det är mycket viktigt att jorden aldrig är för våt. Calla är inte torktålig och därför bör du aldrig låta jorden torka helt.

Marken ska vara fuktig, men inte på något sätt våt

Calla blommor calla vårdbukett

Befrukta

Använd blommat med låg kvävehalt för befruktning varannan vecka under plantans blomningstid. Om växten bara producerar löv är befruktning endast nödvändig en gång i månaden.

Gödsla två gånger i månaden under blomningen

Calla blomma inomhus calla krukväxter

temperatur

Rumstemperaturen bör ligga mellan 10-24 ° C för optimal tillväxt. Håll din anläggning borta från luftkonditionering eller uppvärmning.

Rumstemperaturen bör vara över 10 ° C

Calla blomma inomhus Calla krukvita rosa Calla blommor

Blomningstid

Växten blommar vanligtvis i ungefär sex veckor på senvåren och försommaren, men kan blomma när som helst om den trivs som krukväxt. De långlivade snittblommorna är perfekta för buketter och blomsterarrangemang.

Rumskallan kan blomma vackert i flera månader

Calla blomma inomhus calla vård inomhus växter

golv

Använd bra krukväxter som innehåller torvmossa som är välluftad och låter vatten passera snabbt. Du kan lägga till bondesand eller perlit om jorden verkar för tung och lerliknande.

Övervintrar

På vintern avlägsnas callalökarna vanligtvis från jorden och förvaras på en sval och torr plats. Rummet calla kan också övervintra i en kruka. I detta fall bör växten repottas på våren för att befria knölen från de döda rötterna.

Njut av din calla i blom på våren!

Calla i kruka vård calla blomma inomhus calla

trimning

Calla blomma behöver bara beskäras när den går in i sin vilande fas.

Room calla är en giftig växt

Callablomman är en av de giftiga krukväxterna. Håll ditt rum calla borta från små barn och husdjur. En calla innehåller höga halter kalciumoxalat och vid förtäring kan det orsaka svår sveda och svullnad i mun, svalg, läppar och tunga. Magbesvär och diarré kan också förekomma.

Calla -växten kan vara giftig för husdjur och barn

Calla i kruka Vård calla blomma Omsorg för inomhus calla

Calla blomman är den perfekta presenten för varje säsong och varje tillfälle. Unna dig själv nöjet att få ett rumssamtal eller ge din vän eller kollega en present med denna fantastiska blommande krukväxt!

Calla betyder “vacker” på grekiska

Calla blomma inomhus calla calla växt i kruka vård

Dekorationsidéer med färska blommor

Calla Flower Inomhus Calla Calla Växtvas Calla blommor Calla dekoration idéer med färska blommor Calla blommor calla vårdbukett Calla blomma inomhus calla care calla i kruka