designa din egen trädgård gartenweg aleen

Formulera dina resolutioner korrekt så att du kan designa din trädgård själv!

Nyårslöften behöver inte alla definieras för nyårsafton. Med några kan du ta lite mer tid. Inom trädgårdsdesign, till exempel. För din intensiva fas börjar nu. Vad exakt vill du uppnå i år?

För att du ska få verklig framgång när du utformar din trädgård bör du först ställa dig rätt frågor. Nedan kan du se vad dessa skulle vara, enligt vår mening.

Det är en vacker trädgårdsdesign!

designa ditt eget trädgårdsstenar

Vill du odla grönsaker?

Om du har ett familjehus av den vanliga typen med en egen gård, kan du enkelt plantera grönsaker där, vilket är tillräckligt för hela din familj. Men det här kan också fungera fantastiskt på en liten terrass eller på balkongen.

En typisk design av grönsaksträdgården

grönsaks trädgård design idéer gården

Odla trädgården

designa din egen trädgård som odlar grönsaker

Tomater, paprika, sallader, bönor och andra produkter kan mycket väl växa framgångsrikt i ditt hem. Så om du har din trädgård själv design, det skulle vara helt realistiskt att utse ett hörn för sådana typer av växter.

Odla peppar i din egen trädgård

trädgårdsdesign trädgårdsodling odla peppar

Ärta, böna och mynta i trädgården

Mintböna ärtväxande trädgårdsdesign

Odla tomater på gården

tomater trädgårdsväxter trädgårdsodling trädgårdsodling

Grönsaker i trälådor

grönsaksodling design trädgårdsodling trädgård design

Vill du ha kryddor?

En vertikal trädgård med örter och grönsaker kan också skapas i köket eller andra inre utrymmen. Skulle du gilla det? Så du skulle också krydda stämningen med stora rykten. Du kan använda den för att göra fantastiska teer, sallader och soppor. Du kommer helt klart att leva ett hälsosammare liv när du har kryddorna i din egen trädgård.

En kompost skulle vara ett alternativ för dig?

Det finns många olika fördelar med att ha kompostavfall. Du kommer att kunna återanvända gröna material från din trädgård. Du kommer att ha ett naturligt gödningsmedel. Det är värt ansträngningen, eller hur?

Vill du förvandla trädgården som du designar till ett personligt bostadsutrymme?

Om så är fallet skulle du behöva ta in lite mer formgivarkunskaper och kunskaper. Skapa en sittgrupp, lägg upp en matta, gör en liten eller större zen -trädgård eller lägg till buddhistiska element. Eller bara få plats att sitta efter din smak eller skapa plats för dina hobbyer. Ge vid behov ett klart definierat privat område där du kan njuta av allt i lugn och ro.

För en härlig vila i trädgården

designa din egen trädgård stora växtkrukor

Kanske vill du komma med en långsiktig plan som du kan använda för att designa din trädgård själv?

Någon gång kanske du vill ha gröna välvda arkader, levande staket, fleråriga grönsaker och stora träd i din trädgård! Inget av detta kommer att fungera om ett år, men någon gång måste du börja. Ju tidigare desto bättre är tumregeln. Det är också bäst att ha en bra plan eftersom du bör göra något varje säsong, varje månad, för att dina långsiktiga mål ska gå i uppfyllelse.

Trädgårdsdesign med pergola

designa ditt eget trädgårdsbord med pergola

Vill du motivera dig själv ytterligare genom stor erfarenhet?

Varför ska du lägga din tid och energi på trädgårdsarbete om det inte är roligt? Vänta inte på de stora hitsen för att göra detta. Gå ut så ofta som möjligt och njut av de fantastiska stunderna. Anteckna alla stunder av trädgårdsdesign. Om du kommer ihåg exakt hur allt började och utvecklades, blir du mycket nöjd med resultaten.

Designa en elegant innergård

vacker trädgård design fontän grön gräsmatta

Få trädgården att se snygg ut

vackra trädgårdsdesign yttre idéer

Grönsaker på ett stort område

trädgårdsform trädgårdsodling växter grönsaker

Ta hand om trädgården

trädgård design växter grönsaker trädgårdsodling

Trädgårdsdesign med mycket grönt

trädgårdsväxter trädgårdsodling trädgårdsodling