Schimbări climatice, durabilitate, energii regenerabile – cuvinte mari cu o semnificație și mai mare. Dar și protecția mediului funcționează puțin mai puțin. De exemplu, de către toată lumea care trăiește puțin mai ecologic. Cele cinci sfaturi pentru o viață durabilă dezvăluie cum se poate face acest lucru.

Viață durabilă și îngrijire a mediului

protecția mediului prin economisirea energiei electrice

  1. Economisiți energie electrică

Economisirea energiei electrice nu numai că protejează mediul, ci și portofelul. Economisirea energiei începe cu lumina și se termină cu congelatorul: Cel mai bine este să înlocuiți toate becurile vechi cu lămpi cu economie de energie sau cu LED-uri cu economie de energie. Dacă televizorul nu este utilizat, acesta este oprit complet. Acest lucru este foarte ușor, de exemplu, cu un comutator de alimentare pe priza multiplă. Dacă trebuie să cumpărați electrocasnice noi, cum ar fi mașini de spălat sau congelatoare, ar trebui să alegeți cu siguranță aparate cu un randament energetic ridicat de la A la cel mai bun A +++. Puteți găsi și mai multe sfaturi în prezentarea generală pe intelligent-modernisiert.de pentru a economisi energie în gospodărie.

protecția mediului și economisirea apei

  1. economisi apă

Economisirea energiei este bună, iar economisirea apei suplimentare este și mai bună. Pe termen lung, o mașină de spălat vase folosește mai puțină apă decât să o spele manual cu fiecare zi. Cu un duș scurt, mai puțină apă curge din robinet decât cu o baie plină. Și, bineînțeles, când vă spălați pe mâini și vă spălați pe dinți, lăsați apa să curgă numai atunci când aveți cu adevărat nevoie de ea.

  1. Încălzirea într-un mod conștient de mediu

Aducerea spațiilor de locuit reci la temperatură necesită multă energie. Prin urmare, se recomandă o anumită temperatură de bază. Dacă acest lucru este generat cu metode alternative de încălzire, cum ar fi pompele de căldură sau sistemele solare, cu atât mai bine. Proprietarii de case sunt, de asemenea, atenți la ferestrele bine izolate și la o izolație bună pe acoperiș și tavanul subsolului – astfel se menține cald mai mult timp.

mobilier durabil pentru protecția mediului

  1. Cumpărați mobilier durabil

Nu doar tehnologia modernă a clădirilor cu eficiență energetică ridicată dă roade. De asemenea, puteți face o favoare naturii cu mobilierul potrivit. În loc să cumpărați mobilier doar la cel mai mic preț, este mai bine să obțineți mobilier de înaltă calitate și atemporal. Nu trebuie să fie înlocuiți la fel de des. Oricine se bazează și pe Sigiliul FSC și rutele scurte de transport asigură un echilibru bun al CO2. Apropo: mobilierul vechi nu trebuie aruncat – este sigur că va fi un cumpărător la bursele regionale de vânzări de pe Internet.

Cumpărați durabil și trăiți conștient

  1. Cumpărați alimentele în mod conștient

Apropo de aruncare: mâncarea este de-a dreptul irosită în Germania. Așa cum a raportat focus.de aici, aruncăm 6,7 milioane de tone de alimente în fiecare an! Este mai bine să cumpărați cât de mult utilizați de fapt de mai multe ori pe săptămână în loc să faceți o achiziție în vrac – și apoi să transportați prea mult acasă. Dacă mai rămâne ceva din masă, îl duci la serviciu a doua zi în cutia de prânz. Și cea mai bună dată înainte trebuie luată la propriu: multe produse pot fi savurate mult timp după aceea.

    protecția mediului și viața durabilă