Pentru a conduce confortabil și, mai presus de toate, în condiții de siguranță, mașina dvs. trebuie să fie întotdeauna în stare excelentă. Acest lucru se aplică și anvelopelor. Acestea trebuie înlocuite în timp util atunci când sunt purtate sau în funcție de vreme și anotimp. În majoritatea cazurilor nu este cerut doar de lege, ci și absolut necesar. Mai jos veți afla ce ar trebui să luați în considerare atunci când vă alegeți anvelopele auto, ce aspecte sunt cele mai importante și care mărci sunt cele mai bune.

cele mai bune mărci de anvelope auto

Determinați dimensiunea corectă a anvelopei

Practic, dimensiunea potrivită a anvelopei este prescrisă și aprobată special pentru vehiculul dvs. Acest lucru garantează siguranță și funcționalitate optimă la conducere. O anvelopă nepotrivită sau una care nu este aprobată pentru mașina dvs. vă poate cauza o problemă destul de mare sub formă de amenzi. În principiu, există două metode de determinare a dimensiunii corecte a anvelopelor. Fie scoateți acest lucru din documentul de înmatriculare al vehiculului, fie îl puteți citi din eticheta anvelopelor vechilor dvs. anvelope. Acesta este întotdeauna situat pe marginea laterală a fiecărei anvelope și conține informații despre lățimea și tipul anvelopei, raportul de aspect, diametrul jantei, capacitatea de încărcare și viteza maximă permisă..

Alegerea corectă a anvelopelor auto

Ce tip de anvelopă ți se potrivește cel mai bine?

Pe lângă dimensiunea potrivită, tipul potrivit de anvelope joacă și un rol decisiv în alegerea anvelopelor auto. Anvelope diferite ar trebui utilizate în funcție de condițiile meteorologice, teren și situație, comportamentul de conducere și utilizare. Principalul lucru este că sunt în stare excelentă și că sunt cumpărate de la un dealer de încredere. Iată cele mai frecvente cinci tipuri de anvelope pe care ar trebui să le cunoașteți:

Anvelope pentru toate anotimpurile:

Acestea sunt proiectate pentru o călătorie lină, liniștită, consum de combustibil și o durată de viață bună. Deoarece anvelopele pentru toate anotimpurile au fost dezvoltate pentru fiecare anotimp, acestea reprezintă un compromis între anvelopele de iarnă și de vară. Aceste anvelope sunt relativ potrivite pentru șoferii care nu sunt pe drum foarte mult și care locuiesc doar în orașe cu climă mai blândă. Cu toate acestea, nu sunt de nici un folos dacă temperatura este prea scăzută cu multă zăpadă și gheață. În plus, ar trebui remarcat cerința situațională a anvelopelor de iarnă din Germania, care este în vigoare din decembrie 2010.

Anvelope de iarnă:

Aceste anvelope sunt ideale pentru temperaturi sub 7 ° C, pe care anvelopele pentru toate anotimpurile nu le pot suporta. Fabricate din cauciuc special, care nu se rigidizează la temperaturi sub zero grade, acestea oferă o aderență excepțională și un confort de conducere pentru condițiile de drum de iarnă, cum ar fi gheața, zăpada și zăpada. Așa-numitele anvelope nordice sunt și mai sigure la temperaturi extrem de scăzute și cu multă zăpadă. Pentru a efectua schimbarea anvelopei în timp util, trebuie să vă amintiți întotdeauna regula generală: "de la O la O", ceea ce înseamnă ceva de genul din octombrie până la Paște. Nu aveți voie să conduceți anvelope de vară în acest timp. În funcție de condițiile meteorologice specifice, schimbarea anvelopei poate avea loc desigur puțin mai devreme sau mai târziu.

alege anvelope de iarnă pentru mașini

Anvelope de vară:

Anvelopele „normale” sunt adesea denumite „anvelope de vară”. Acestea oferă o aderență excelentă pe drumurile umede, făcându-le perfecte pentru averse de primăvară și furtuni de vară. Cu toate acestea, cauciucul lor moale se întărește atunci când temperatura scade sub 7 ° C, ceea ce le face inadecvate pentru condusul de iarnă.

Anvelope performante:

Anvelopele performante sunt concepute pentru șoferii cărora le pasă cu adevărat de viteză și performanță. Aceste anvelope susțin drumul ca și anvelopele de curse, dar au, de asemenea, o clasă mai mică de uzură a benzii de rulare și, de obicei, nu sunt la fel de durabile ca alte tipuri de anvelope.

cumpărați anvelope auto

Anvelope de teren:

Denumite și anvelope off-road, acestea sunt proiectate pentru toate suprafețele – de la noroi la nisip până la pietre. De asemenea, sunt foarte robuste și durează mult.

Există, desigur, alte tipuri speciale de anvelope pentru nevoi speciale, cum ar fi anvelope de turism, vintage, mobile home sau run-flat, precum și anvelope cu șuruburi sau anvelope mici pentru autoutilitare. Apropo, puteți obține o înaltă calitate Cumpărați anvelope auto ieftine la GRIP500.

Eticheta UE a anvelopelor ca ajutor pentru luarea deciziilor

Din 2012 a existat un ajutor suplimentar la cumpărarea anvelopelor auto – așa-numita etichetă UE a anvelopelor. Similar cu mașinile de spălat, frigiderele și altele asemenea, acest lucru oferă consumatorilor o idee exactă despre performanța și eficiența produsului, în acest caz anvelopa. Rezistența la rulare și aderența la umed sunt înregistrate cu literele de la A la G pe o scară de calitate. Și pentru zgomotul de conducere exterior există, de asemenea, un simbol al anvelopei cu una, două sau mai multe dungi care dă un număr exact în dB.

Ce marca de anvelope ar trebui să fie?

Când vine vorba de cele mai bune mărci pentru anvelope auto, opiniile diferă adesea. Deoarece se știe că mărcile sunt asociate cu sentimente subiective și experiențe personale. Practic, însă, mărci precum Michelin, Continental, Bridgestone, Dunlop sau Goodyear și Hankook sunt de primă clasă și oferă întotdeauna calitate premium. Anvelopele auto ale mărcilor Kumho, Uniroyal, Firestone sau Kleber și Falken fac parte din clasa de mijloc, dar oferă și performanțe excelente. Anvelopele de la mărcile Ling Long, Landsail, Evergreen, Goodride, Tracmax sau Rovel și Hifly sunt produse bugetare care pot fi cumpărate relativ ieftin și nu trebuie subestimate.

schimbarea sfaturilor anvelopelor auto

Indiferent dacă sunteți în căutarea anvelopelor de iarnă sau de vară, preferați o anumită marcă sau aveți nevoie doar de anvelope noi pentru vehiculul dvs. off-road, trebuie să vă bazați cu siguranță pe cea mai bună calitate și servicii. Prin urmare, ar trebui să aveți încredere numai în dealeri și specialiști de înaltă calitate care vă vor sprijini în mod optim în alegerea dvs. Aveți grijă în mod regulat de cea mai bună stare a mașinii dvs. și conduceți confortabil și cel mai important, în siguranță!

anvelopele pentru toate anotimpurile aleg corect anvelopele auto