Selv om krigertatoveringer tidligere var et relativt uvanlig valg, har det siste tiåret eller så sett en trend mot økt popularitet i denne nisjen.

Ordet ‘kriger’ refererer til en spesielt modig eller erfaren kriger eller soldat og vises vanligvis i sammenheng med gamle kulturer som romerne eller kelterne.

japansk krigertatovering på ryggen

Kriger tatovering mening

Som med hver tatovering, er det helt opp til deg hva designen din vil bety. Det er imidlertid noen vanlige assosiasjoner og kulturelle betydninger knyttet til bildet av en kriger.

Generelt kan en tatovering med krigertema bety:

 • Tapperhet – Diskursen rundt ideen om en kriger involverer ofte ord som ‘fryktløs’ og ‘heroisk’. Ideen om en kriger er omgitt av forestillinger om fryktløst å overvinne motstandere og møte kamper uten å nøle. Krigerdesign kan symbolisere verdien av mot og tjene som en påminnelse om å gå gjennom livet uten frykt.

krigertatovering på brystet

 • Styrke – fysisk og mental styrke er en av de viktigste definerende egenskapene til en kriger – de gikk tross alt i kamp, ​​og styrke var en egenskap som var avgjørende for overlevelse. I denne sammenhengen er en tatovering med krigstema en påminnelse om din egen indre styrke og evnen til å overvinne hindringer.
 • Disiplin – takket være både forbundet med militærtjeneste og kravene til streng trening, er krigere symbol på disiplin og orden.

krigertatovering på armen

 • Ære – for krigere i alle kulturer var ære det viktigste ledende prinsippet. Krigertatoveringer symboliserer derfor rettferdighet, integritet, stå opp for dine verdier og tro, og et ønske om å gjøre det som er moralsk riktig.

Knights – de anerkjente krigerne i middelalderens Europa – var spesielt kjent for sin sterke etiske kodeks, og ære var av høyeste verdi for de japanske samuraiene.

Den velkjente samurai-øvelsen med seppuku (eller hara-kiri) var et rituelt selvmord ved avskalling-disse soldatene ville drepe seg selv for å dø med ære av egen hånd i stedet for å bli drept av fiendene sine.

Hvis en samurai brakte skam over seg selv på en eller annen måte, var seppuku en måte å gjenopprette æren på.

romersk kriger tatovering på armen

 • Maskulinitet/femininitet – selv om bildet av en kriger konvensjonelt har blitt assosiert med maskulinitet på grunn av det tradisjonelle synet på kjønnsroller, endres disse stereotypiene nå. Tatoveringer i krigerstil kan være et symbol på feminisme og likestilling. Det er godt å huske at på tvers av historien var det mange kvinnelige krigere – inkludert kjente historiske skikkelser som f.eks Jeanne d’Arc, de Birka kvinnelig vikingkriger, og den keltiske dronningen Boudica.

krigertatovering på underarmen

Som du kan se, selv om krigere var nært knyttet til vold, kriger og blodsutgytelse, er den generelle kulturelle betydningen ikke negativ i det hele tatt.

Krigere står for verdier, dyder og egenskaper som anses som beundringsverdige og positive.

I tillegg til de generelle kulturelle betydningene bak tatoveringer i krigerstil, velger mange slike design av personlige årsaker – for eksempel som et symbol på en vanskelig tid de har hatt i livet, utfordringene de har overvunnet og metaforiske kamper de har vunnet.

ridder tatovering

Warrior tatovering design

‘Warrior’ er et generisk begrep, som refererer til krigere fra mange kulturer med forskjellige utseende og definerende egenskaper. For din krigerdesign, bør du vurdere følgende alternativer:

 • Romersk krigerdesign – det klassiske bildet av en gammel kriger i vestlig kultur er det av en romersk soldat. Det gamle Roma var berømt for sitt enorme og praktisk talt uslåelige militær og de mange slagene og krigene. Romerne er gjenkjennelige ved sine særegne hjelmer, jern og skinn rustninger og bare ben, og er blant de mest populære valgene for krigertatoveringer. De er ofte avbildet bevæpnet med et sverd og skjold eller et spyd.

ridder på hest tatovering

 • Samurai kriger design – en kriger klasse innfødt i det gamle og føydale Japan, er Samurai preget av sine svært forseggjorte kostymer, hjelmer som dekker hele ansiktet og er bevæpnet med en katana – et tradisjonelt japansk sverd.

Samurai var overklassen av kriger i Japan – en elitekast av kampsportmestere. De la stor vekt på mental og åndelig styrke så vel som fysisk evne, praktiserte meditasjoner og ble dypt påvirket av buddhistiske og zenfilosofier.

Som nevnt ovenfor var ære av største betydning for Samurai – døden var å foretrekke fremfor vanære for disse gamle krigerne. Sjekk ut vår dedikerte artikkel om japanske tatoveringer for mer informasjon om tatoveringsstil og teknikker.

samurai kriger tatovering

 • Keltisk krigerdesign -Keltiske krigere kjennetegnes ved sin minimale bruk av rustning-de er ofte avbildet med bare bryst-rituelle tatoveringer og villig utseende. Typiske våpen inkluderer store sverd, økser, spyd og slynger. For å ytterligere understreke det keltiske temaet for tatoveringen, velger mange å legge til andre keltiske symboler som den keltiske knuten i designet.
 • Viking kriger design –Vikingkrigere kjennetegnes ved sin karakteristiske rustningstil og, for mannlige krigere, langt skjegg. Ofte avbildet med sverd og skjold eller øks og skjold, er vikinger oftest forbundet med makt, beskyttelse og magi.
 • Indiansk krigerdesign – med bare kister, langt hår og en karakteristisk fjærete hodeplagg, er indianerkrigere vanligvis avbildet på hesteryggen, bevæpnet med en bue.
 • Populær kultur og fiktive karakterer – de siste årene har det blitt spesielt populært å bruke bilder av tegn fra spill og filmer som tatoveringsdesign. Eksempler på vanlige valg inkluderer spartanerne fra filmen ‘300’ og karakterer fra middelalderske fantasy-tema-spill som Elder Scrolls, Dragon Age, God of War eller Assassins Creed.

Teknikken og stilen på krigertatoveringer varierer avhengig av design og personlige preferanser. 3D -tatoveringer, utført i en realistisk stil, enten i helt svart eller i farger, er blant de beste valgene.

fargerik kriger tatovering

Warrior symbol tatoveringer

Krigertatoveringer trenger ikke nødvendigvis å ha et komplett bilde av en kriger – symbolske elementer kan brukes til å formidle den samme betydningen. Det er flere særegne elementer som kan brukes alene i design for symbolsk å betegne en kriger, for eksempel:

 • Hjelmer og andre rustningsstykker – det vanligste valget blant denne typen design er den romerske hjelmen, sannsynligvis fordi det er et av de mest populært gjenkjennelige alternativene og dens estetisk tiltalende, symmetriske form.
 • Våpen – sverd, økser, maces, spyd, buer, skjold … Uansett hvilket metaforisk våpen du måtte velge, kan det brukes i en tatovering for å uttrykke de samme verdiene og meningene som et bilde av en kriger, på en mer subtil måte og som en enklere, ofte mindre tatovering. Den spesifikke typen og stilen til våpenet kan til og med definere krigerklassen – for eksempel står en katana tydelig for en samurai. Sjekk ut vår gjengetatoveringsartikkel for lignende tatoveringer.
 • Piler – piler er rike på symbolikk – så mye at vi har en hel artikkel om betydningen av piletatoveringer – blant annet kan de symbolisere krigeren.

Symboliske tatoveringer, i stedet for fullblåste bilder av krigere, kan være et godt valg for de som leter etter mer diskrete design. Warrior -design vil vanligvis være intrikat og relativt stort, og vises ofte som en erme eller dekker personens rygg. Symbolene ovenfor vil i mellomtiden passe i et mye mindre design.

Siste ord

Noen av disse tatoveringene er valgt utelukkende på grunn av deres estetiske verdier – de ser fantastiske ut, det er så enkelt som det – mens andre er gjennomsyret av personlig mening eller er avhengige av krigens kulturelle symbolikk for metaforisk dybde.

Med en rekke positive assosiasjoner og mye rom for å komme opp med et unikt design, er krigertatoveringer et utmerket valg for både små og store prosjekter.

underarm kriger tatovering designkriger tatovering designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designkriger-tatovering-designviking-kriger-tatovering-designjapansk-kriger-tatovering-design

absolutt-japansk-kriger

absolutt kriger

engel-kriger-tatovering

chiangmai-kriger

kinesisk-kriger-tatovering

fargerik-kriger-tatovering

kul-spartansk-kriger

gresk-tatovering

indisk-kriger-tatovering

min-kriger-kvinne

pen-kriger-tatovering

rocking-warrior

romersk kriger

samurai-kriger-tatovering

spartain-kriger-soldat

tatovert-spartansk-kriger

tatovert-kriger

treenighet-kriger-tatovering

tzeentch-kriger

vestri-genua-canis

kriger-back

kriger-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatovering

krigere-tatoveringkrigere-tatovering