Yin og yang er et symbol som har fascinert og fascinert menneskeheten i hundrevis av år.

Med opprinnelse i det gamle Kina, blir symbolet ofte sett, men sjelden fullt ut forstått.

Yin-Yang-Tattoo (24)

Ved siden av uendelighetssymbolet er yin og yang et av de mest populære valgene av ren symbolikk som skal innlemmes i tatoveringsdesigner.

Villedende i sin enkelhet og gjenkjennelig selv etter betydelig endring av farger og stil, yin og yang gir et overraskende rom for kreativitet innen tatoveringskunst.Yin-Yang-Tattoo-Designs-28

Symbolet

Før du får en yin og yang -tatovering, er det en god idé å bli kjent med opprinnelsen og betydningen av dette gamle symbolet.

Yin og yang har form av en sirkel med en lys og mørk side, delt med en buet linje. Den svarte siden er yin, mens den hvite siden er yang. I tillegg har begge sider små prikker av motsatt side farge.

Som vi skal se, er alle disse nyansene der av en grunn og tjener sin hensikt med å formidle betydningen bak symbolet.

Yin Yang tatoveringer

Yin og yang betyr

Symbolet representerer begrepet dualitet i kinesisk filosofi.

I følge denne ideen kan tilsynelatende motsatte krefter som synes å motsi hverandre faktisk være komplementære og avhengige av hverandre.

Til tross for at det er motsetninger, eksisterer krefter som natt og dag eller lys og mørke samtidig.

Yin og yang -konseptet gir opphav til ytterligere filosofisk diskusjon, noe som fører til konklusjonen at balansere er hovedprinsippet som opprettholder universet og gir det mening.

Ville lys eksistere hvis det ikke var mørke? Ville ‘godt’ bety noe hvis det ikke var noe ‘ondt’ å sammenligne det med? Begge sider av sirkelen er nødvendig for å gjøre den hel.

Yin Yang tatoveringer

De små prikkene i den motsatte fargen på hver side av symbolet representerer ideen om at begge sider bærer et stykke av den andre, og understreker ytterligere gjensidig avhengighet av motsatte krefter. Dette betyr at ingenting er absolutt.

Det faktum at linjen som skiller dem er buet, snarere enn rett, forstås å bety at det ikke er noen enkle, absolutte separasjoner mellom to motsetninger.

Yin Yang tatoveringer

Yin og yang historie

Opprinnelsen til dualitetskonseptet og symbolet dateres helt tilbake til Yin-dynastiet, rundt 1400-1100 fvt.

Ideen om dualisme representert av yin og yang har påvirket utallige filosofer og lærde, spesielt de som er knyttet til taoisme og konfucianisme.

Asiatisk kampsport, medisin, kunst og litteratur, politikk og tro har alle spor etter yin- og yangfilosofien.

Det antas at symbolet stammer fra det gamle kinesiske tidsoppbevaringssystemet. En stolpe ble brukt til å måle skiftende lengder på skyggene i løpet av solåret.

Yin Yang tatoveringer

Ifølge noen kilder er de daglige endringene av en polskygge veldig nært tilnærmet av formen på yin- og yang -sidene.

I følge denne teorien begynner yin (den mørke siden) ved sommersolverv – og markerer en tid da det er mindre dagslys og mer mørke.

Motsatt begynner yang (den lyse siden) på vintersolverv – når dagene er lengre.

Betydning av yin og yang tatoveringer

Så å vite alt det, hva betyr en yin og yang -tatovering?

I grove trekk handler det om balansere. I følge filosofien symbolet representerer, er balanse og harmoni nødvendig for å leve et tilfredsstillende liv.

Filosofien lærer oss å rolig omfavne livets dualiteter – å ta oppturer med nedturer, gode tider med dårlige, gleder med vanskeligheter og utfordringer.

Tatoveringen representerer også ideen om helhet, spesielt helhet som kommer fra balanse. Det kan bety å være eller strebe etter å være komplett.

Yin Yang tatoveringer

En yin yang -tatovering kan også tjene som en påminnelse om det ingenting i dette universet er absolutt og alt har en grense og en slutt.

Som sådan kan det være et symbol på håp – selv den mørkeste natten bærer et snev av lys og må ta slutt etter hvert. Vanskelige tider har også sine gode øyeblikk og må på et tidspunkt ta slutt.

Ideen om ingen absolutter fører til en annen yin yang -tatovering som betyr at vi minner oss selv om at det er umulig å alltid bare være en ting.

For eksempel er det ingen styrke uten svakhet, og ingen kan være sterke og helt usårbare 100% av tiden. Yin yang sier at vi alle er mer enn én ting.

Yin-Yang-Tattoo (16)

En annen betydning av en yin yang -tatovering er den av fornyelse – symbolet representerer blant annet tidens gang og livssyklusen.

Flytende er en del av symbolets design – det er ikke uvanlig å se litt hypnotiske, fascinerende animasjoner på nettet av symbolet som vender sakte.

Som en representasjon av både helhet og fornyelse kan en yin og yang -tatovering også bety evighet. Symbolet og filosofien bak er basert på konsepter som antas å være evige og uforanderlige – som natt og dag, mørke og lys, ild og vann.

Hvis meningen med uendelighet er det du først og fremst leter etter i en tatovering, bør du også vurdere uendelighetssymbolet for ditt design.

Yin-Yang-Tattoo (5)

Yin og yang tatoveringsdesign

For et så enkelt symbol gir yin yang utrolig mange kreative gjengivelser.

De grunnleggende yin yang -symbol gir en tatovering som er elegant i sin enkelhet og fullt skalerbar – den kan være liten nok til å passe bak øret eller stor nok til å dekke hele toppen av ryggen.

Yin-Yang-Tattoo-Designs-27

Dekorative yin yang -tatoveringer

Noen av de mest imponerende tatoveringene i kategorien yin og yang er de som bruker grafisk komplekse bilder for å representere motsetningene som symbolet angir.

For eksempel, hvis yin er natten og yang er dagen, hvorfor ikke fylle halvdelene av symbolet med faktiske bilder av natt og dag?

Denne tilnærmingen åpner opp for endeløse kreative løsninger, for eksempel:

Vinter og sommer – yin symboliserer vinter, yang sommer. Vinter/sommerlandskap kan brukes til å fylle symbolet på hver side.

Vann og brann – yin er vann, yang er ild. Vurder å fjerne omrisset av sirkelen og vedta en mer kreativ tilnærming, slik at flammene og bølgene kan “spyle ut” fritt – det vil gi et mer moderne og mer dynamisk design.Yin-Yang-Tattoo (17)

Yin-Yang-Tattoo (11)

Nord og Sør – yin er nord, yang er sør. For å representere denne spesielle dualiteten, bør du for eksempel vurdere å ha et lett overlegg av et kart, med passende orientering, på toppen av symbolet.

Jord og himmel – Yin er jorden, yang er himmelen.

Natt og dag – Yin er natt, yang er dag.

Yin-Yang-Tattoo (2)

Yin Yang tatoveringer

Daler og fjell – yin representerer dalene, yang fjellet. Denne ideen kan gi en spektakulær tatovering i hendene på den riktige artisten – selv om det også sannsynligvis vil kreve rimelig mye plass for å gjøre grafikken rettferdig.

Yin yang tatovering med en mandala

En mandala er et komplekst, intrikat geometrisk mønster, vanligvis sirkelformet. Den har sin opprinnelse i hinduismen der den er av kompleks åndelig betydning. I samtidens vestlige kultur forstås den forenklede formen å bety et mønster som representerer kosmos på en symbolsk måte.

Det er lett å se hvorfor å kombinere yin yang -tatoveringen med en mandala i et enkelt design er et så populært valg – de to elementene gir perfekt mening sammen.

Vanligvis vil yin yang bli plassert i midten av en sirkulær mandala -design – som representerer balanse som universets sentrale prinsipp.

Yin-Yang-Tattoo (23)

Yin yang med en lotusblomst

En annen vanlig kombinasjon er yin yang -symbolet og lotusblomsten. Lotus er et kraftig symbol i en rekke kulturer og tradisjoner, særlig det antikke Egypt, buddhismen og hinduismen.

For buddhister symboliserer lotus først og fremst renhet – det er en vakker, delikat blomst som virker ulastelig til tross for at den vokser bare i grumsete vann.

Denne kontrasten mellom den rene blomsten og det gjørmete, ‘urene’ miljøet den trives i har gitt opphav til andre assosiasjoner, for eksempel åndelig opplysning – den rene ånden som stiger over jordiske saker.

Yin-Yang-Tattoo (7)

For gamle egyptere var blomsten et kraftig symbol på gjenfødelse og ny begynnelse – som ideologisk passer perfekt inn i konseptene representert av yin og yang.

Interessant nok har forskjellige fargede lotusblomster litt forskjellige betydninger. Sjekk ut vår dedikerte artikkel om lotusblomsttatoveringer for mer detalj.

Animal yin yang tatoveringer

Et annet interessant alternativ er å lage en yin yang -form ved bruk av dyreformer. Denne typen design har vært svært populær i det siste, akkurat som tatoveringer på dyr generelt har blitt mer populære.

Yin Yang tatoveringer

Det er mange mulige tanker om denne ideen, som vanligvis involverer to dyr av samme art, men forskjellige farger, sammenlåst i et yin yang -mønster.

Noen tatoveringer bruker enkle konturer og tegneserielignende dyreformer. Mer intrikate design involverer realistisk utseende dyr med et høyere detaljnivå.

Yin-Yang-Tattoo (4)

Mytiske skapninger, som drager og føniks, er også et flott alternativ til dyr.

Yin-Yang-Tattoo (14)

Tiger og drage yin yang tatovering

Det er ganske vanlig å se yin yang -tatoveringer bestående av en tiger og en drage, låst sammen i symbolets mønster. Tigeren og fargen oransje representerer yin, mens dragen og fargen blå representerer yang.

Sjekk ut flere tatoveringsideer i denne guiden.

Koi fish yin yang tatoveringer

Koi er fisk relatert til karpe, oppdrettet i Japan spesielt for sitt fargerike utseende. I tradisjonell kunst og i tatoveringer er de ofte representert i et par, som tar form av yin og yang.

Fiskens form er perfekt for å passe inn i halvdelene av symbolet, og øyet faller akkurat der prikken i den motsatte fargen ville være.

De symbolske betydningene forbundet med koi inkluderer mot, ambisjoner og utholdenhet, samt å overvinne hindringer og lykkes i møte med motgang. De fleste av disse betydningene stammer fra koiens motstandskraft og dens evne til å svømme oppstrøms.

Yin-Yang-Tattoo (8)

Matchende yin yang -tatoveringer

Yin yang -symbolet er et populært alternativ for matchende tatoveringer, spesielt for par. En av tolkningene av kreftene symbolet representerer er relasjoner.

Dette gjenspeiles delvis i de feminine og maskuline kreftene sidene i sirkelen representerer, og delvis i troen på at ‘motsetninger tiltrekker’, som for lengst har ført til vanlig språkbruk.

Yin Yang tatoveringer

Som matchende tatoveringer tatoveres symbolet enten på hver person på samme sted i sin helhet, eller hver person får en tatovering av den ene halvdelen av sirkelen slik at tatoveringene ‘fullfører’ hverandre.

Yin Yang tatoveringer

Ting å vurdere

Som med enhver kroppskunst, er det tre viktige hensyn før du får en yin og yang -tatovering: design, de plassering, og kunstner.

De to første vil være noe avhengige av hverandre. Enkle design, for eksempel den tradisjonelle, grunnleggende yin yang -tatoveringen vil passe for alle områder – den kan til og med være liten nok til å passe på siden av fingeren.

Hvis du velger en kompleks og intrikat design, må den sannsynligvis være relativt stor. Dette er for å imøtekomme blekket og gi tilstrekkelig avstand mellom individuelle linjer og elementer. Mangel på slik plass kan føre til skuffende resultater – tatoveringen vil ikke se så bra ut som designet hadde på papir, og vil ikke eldes så godt da linjene begynner å løpe inn i hverandre.

Yin Yang tatoveringer

Din tatovør vil kunne gi deg råd om hensiktsmessigheten av designet ditt mot den valgte plasseringen.

En annen vurdering knyttet til plasseringen av din yin yang -tatovering er om du vil at den skal vises mye av tiden, eller om du heller vil holde den privat.

Naturligvis vil tatoveringer på områder som håndleddet, underarmen, ankelen, leggen og nakken være tøffe å dekke over. Hvis du ønsker å holde tatoveringen din skjult, bør du vurdere ryggen, brystet, magen, låret eller skulderen – dette er alle områder som er enkle nok til å dekke til med uformelle klær. Baksiden av nakken er også et alternativ hvis du har langt hår.

Sist, men ikke minst, kanskje det viktigste valget av alle – tatovøren. Oppriktig talt krever en enkel yin yang -tatovering ikke omfattende erfaring fra kunstneren. Det er fortsatt veldig viktig å velge anerkjente, velholdte tatoveringsstudioer-hygiene og ekspertise er avgjørende for å sikre en trygg og hyggelig tatoveringsopplevelse.

Yin Yang tatoveringerYin-Yang-Tattoo (3)Yin-Yang-Tattoo (9)

Yin Yang tatoveringerYin-Yang-Tattoo (6)Yin Yang tatoveringerYin-Yang-Tattoo (13)Yin-Yang-Tattoo (12)Yin-Yang-Tattoo (10)Yin Yang tatoveringer

Yin-Yang-Tattoo (19)Yin-Yang-Tattoo (18)Yin-Yang-Tattoo (15)Yin Yang tatoveringerYin Yang tatoveringerYin-Yang-Tattoo (1)Yin-Yang-Tattoo (26)Yin-Yang-Tattoo (25)Yin-Yang-Tattoo (24)Yin Yang tatoveringerYin-Yang-Tattoo (22)+

Yin-Yang-Tattoo-Designs-1

Yin-Yang-Tattoo-Designs-2

Yin-Yang-Tattoo-Designs-3Yin-Yang-Tattoo-Designs-5

?????????????????????????????????

Yin-Yang-Tattoo-Designs-8

Yin-Yang-Tattoo-Designs-9

Yin-Yang-Tattoo-Designs-10

Yin-Yang-Tattoo-Designs-11

Yin-Yang-Tattoo-Designs-12

Yin-Yang-Tattoo-Designs-13

Yin-Yang-Tattoo-Designs-14

Yin-Yang-Tattoo-Designs-16

Yin-Yang-Tattoo-Designs-17

Yin-Yang-Tattoo-Designs-18

Yin-Yang-Tattoo-Designs-19

Yin-Yang-Tattoo-Designs-20

Yin-Yang-Tattoo-Designs-21

Yin-Yang-Tattoo-Designs-22

Yin-Yang-Tattoo-Designs-23

Yin-Yang-Tattoo-Designs-25

Yin-Yang-Tattoo-Designs-26

Yin-Yang-Tattoo-Designs-29

Yin-Yang-Tattoo-Designs-30

Yin-Yang-Tattoo-Designs-31

Yin-Yang-Tattoo-Designs-32

Yin-Yang-Tattoo-Designs-33

Yin-Yang-Tattoo-Designs-34

Yin-Yang-Tattoo-Designs-35

Yin-Yang-Tattoo-Designs-36