Selv om piler alltid har vært et vanlig element i tatoveringsdesign, har de i det siste blitt spesielt populære – vanligvis som frittstående tatoveringer i stedet for som en del av et større bilde.

tre pil tatovering

Enkelheten ved piletatoveringer har en appell av flere årsaker, estetisk verdi og forskjellige betydninger er viktige blant dem.

Opprinnelsen til tatoveringer med piltema kan spores tilbake til indianerstamlivet. Der var buer og piler et viktig våpen som ble brukt til både jakt og krig – og ga næring og beskyttelse mot skade.

Pil tatovering

Pil tatovering mening

Hvis du leter etter et design som er enkelt, men likevel fullt av mening, er en pilbasert tatovering absolutt verdt å vurdere.

Som et symbol står pilen for flere verdier og ideer, inkludert:

 • Beskyttelse – en av de tidligste måtene mennesker kunne beskytte seg på var pil og pil – derfor er pilen fortsatt et symbol på beskyttelse mot skade.
 • Vennskap – to kryssede piler kan brukes som et symbol på vennskap, nærhet og å være “på samme side”. Denne symbolske betydningen har sitt utspring i indianerkulturen.
 • Positivitet – En av de kulturelle betydningene av piler er positivitet. I en tatoveringsdesign kan pilen brukes alene eller sammen med andre elementer for å representere en positiv holdning.
 • Går videre – vi vet alle at pilen er et universelt symbol på retning – piler peker veien. En pil kan symbolisere å følge en bane, ikke gi opp, gå videre eller bare alltid gå fremover-for eksempel gjennom kontinuerlig selvforbedring. Bildet av en pil som går gjennom en diamant er en vanlig måte å uttrykke tanken på mot i å gå videre.
 • Oppnåelse – I likhet med tanken på å gå fremover, kan pilen også symbolisere prestasjon – spesielt gjennom å overvinne hindringer eller lykkes med å følge en vei mot individuell suksess.
 • Maskulinitet – i menneskehetens tidlige stadier var jakt først og fremst domenet til menn. Derfor forblir pilen et symbol på maskulin styrke.
 • Kjærlighet – litt i kontrast med pilens andre symbolske betydninger, kommer assosiasjonen med kjærlighet fra det populære bildet av amor – og amorens pil får folk til å bli forelsket.

fjærpil tatovering

Hvis du har en spesiell symbolsk betydning i tankene for tatoveringen din, kan det være en god idé å supplere den med andre elementer som vil klargjøre ideen du går for.

Så igjen er det mye å si for å holde betydningen av tatoveringen din personlig – en enkel piltatoveringsdesign som bare har betydning for deg, kan også være et interessant alternativ.

fargerik-pil-tatovering

Betydninger i den indianske kulturen

Pilen er et av de mest fremtredende symbolene i indianerkulturen.

Den spesifikke betydningen av indianske piltatoveringer endres avhengig av hvordan pilen er avbildet. For eksempel:

 • Enkel pil – som en tatovering vil en enkelt pil ha en tendens til å se elegant og minimalistisk ut. Som et indiansk symbol står det generelt for makt og retning – selv om måten det møter på også har betydning. En enkelt pil som peker mot venstre betyr å avverge ondskap, til høyre – beskyttelse og peke ned – fred.
 • Doble piler – Som nevnt ovenfor representerer to kryssede piler vennskap. To parallelle piler som vender motsatte retninger, er i mellomtiden et symbol på krig og konflikt.
 • Flere piler –En bunt med piler symboliserer enhet og styrke i tall. Opprinnelsen til denne oppfatningen er enkel: flere piler sammen er vanskeligere å bryte enn en enkelt.
 • Brukket pil – en ødelagt pil trenger ikke å være et negativt symbol. Faktisk brukes den i indiansk kultur ofte for å symbolisere fred – i bokstavelig forstand slutten på krig eller konflikt.

geometrisk pil tatovering

Kombinere piler med andre elementer

En enkelt pildesign gir en flott tatovering. Elegant og stilig, det er også et optimalt valg for førstegangsfolk på grunn av sin enkelhet-grunnleggende piletatoveringer tar ikke lang tid å fullføre og er vanligvis relativt diskrete.

påfugl fjær pil tatovering

Imidlertid kan pildesigner inneholde andre elementer for å legge til flere lag med mening. For eksempel er uavhengighet og frihet knyttet til bildet av en pil med en fjær gjennom skaftet, mens en pil som stikker et kompass representerer en ny retning i livet.

akvarell pil tatovering

En åpenbar kombinasjon å vurdere er en pil og bue. Ikke overraskende har disse som et sett sin egen symbolske betydning: en pil som trekkes tilbake på en bue er et symbol på spenning, konflikt og kamp.

I mellomtiden symboliserer en pil som slippes fra en bue en positiv overgang. Det foreslår også å ta et skritt tilbake for å komme videre.

Fra et rent estetisk perspektiv kan piler kombineres med omtrent alle andre elementer – fra fjær og drømmefangere til blomster og ankre.

Populære bilder av pildesign

Colorful Watercolor Arrow Tattoo av G.NOArrow Tattoo Design av Marie RouraArrows Tattoo av DoyCircular Arrow Tattoo av Cristiano FernandesWarrior Arrow Tattoo Design av Apocalypse TattooGeometric Arrow Tattoo av Anna BravoSketch Style Arrow Tattoo av Inez JaniakLiten piletatovering på skulderen etter blomstAssorted Arrows Tattoo av Jéssika CamposGeometric Arrow Tattoo av Karl MarksTiny Arrow Tattoo by FlowerGeometric Arrow Tattoo av Jai CheongArrow Tattoo DesignAkvarellpiler av Becka SchoedelArrow Tattoos on Finger av Kc CooperGeometric Arrow Tattoos av Karl MarksArrow Tattoo on Back av Jean PaulBlackwork Arrow Tattoo av OKArrow Tattoo on Leg av Elvis ShirleyArrows Tattoo on Wrist av YasinPiler på BicepSimple Arrow Tattoo av Jai CheongWatercolor Arrow Tattoo on Foot av Daniel BakerBlackwork Arrow Tattoos av ManuelArrow With Peacock Feather Tattoo av Sean

Pil tatovering plasseringer

Som med alle andre tatoveringer vil størrelsen på designet påvirke den ideelle plasseringen.

Tatoveringer med piltema kan nedskaleres til veldig små – egnet for tatovering på håndleddet, ankelen eller til og med på fingeren.

Mellomstore piler ser bra ut på underarmer, bryst, lår og kalver. Store design er perfekte å plassere langs ryggraden.

Kjendiser med pildesign

Arrow design er et populært valg av tatoveringer for begge kjønn og alle aldre – men også for kjendiser. Eksempler inkluderer:

 • Lynn Gunn – har en enkel svart pildesign tatovert på venstre underarm.
 • Ellie Goulding – har en pilbasert tatovering plassert på høyre pekefinger. Det som gjør Ellies tatovering unik er det faktum at den er farget med hvitt blekk.
 • Bethany Cosentino – har en tatovering med to kryssede piler (vennskapssymbol, som beskrevet ovenfor) på nedre bryst.

Arrow Tattoo Design av Vikas MalaniFeminine Arrow Tattoo av Mini LauAbstract Arrow Tattoo av Alex EjsmontArrow Tattoo av BanulFargerik piletatovering av Orianne-Marjorie HenemanAdorable Tiny Arrow Tattoo av Anna BravoArrow Tattoo Design av STDotwork Arrow Tattoo Design av David TombuWatercolor Arrow Tattoo av Mervin CarballoArrow Tattoo on Hand av PechschwarzOrnamental Arrow Tattoo av JuniorogheriBlackwork Arrow Tattoo av Nic LeBrunWooden Arrow Tattoo Design av J. TripSmall Arrow Tattoo av Rachael AinsworthDotwork Arrow Tattoos av Sinead StewartAwesome Arrow Tattoo on Forearm av Frank Carrilho

pil-tatovering (1)pil-tatovering (2)pil-tatovering (3)pil-tatovering (4)pil-tatovering (5)pil-tatovering (6)pil-tatovering (7)pil-tatovering (8)Pil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringpil-tatovering (10)pil-tatovering (11)pil-tatovering (12)pil-tatovering (13)pil-tatovering (14)pil-tatovering (15)Pil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringpil-tatovering (16)pil-tatovering (17)pil-tatovering (18)pil-tatovering (19)Pil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringPil tatoveringpil-tatovering (20)pil-tatovering (21)pil-tatovering (22)pil-tatovering (23)pil-tatovering (24)

15 109 188 198 208 258 277-e1421232527996 348 349 369 374 426 513 613 1117 1212 1311 1411 2114 2311 3114-e1421232601967 3315-e1421232659699 arrow-tattoo09 pil-tatovering16 arrow-tattoo23 pil-tatovering30 arrow-tattoo37 arrow-tattoo44 arrow-tattoo51 arrow-tattoo58 arrow-tattoo65 arrow-tattoo72 arrow-tattoo79 arrow-tattoo86 arrow-tattoo93 arrow-tattoo100 pil-tatovering107 arrow-tattoo114 arrow-tattoo121 arrow-tattoo128 arrow-tattoo135 arrow-tattoo142 arrow-tattoo156 arrow-tattoo163 arrow-tattoo170 arrow-tattoo184 arrow-tattoo191 arrow-tattoo198 arrow-tattoo205 arrow-tattoo212 arrow-tattoo219 arrow-tattoo226 Arrow-Tattoo-Design-for-Ankel-og-Håndleddet